JANINKI-AMORKI82 24.03.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 jaksie - widzisz, to wszystko zależy... zarówno naklejka jak i szablon może być i "nowoczesna, młodzieżowa" i "dostojna" . Zależy od wzoru, sposobu wykonania, wnętrza, dobranej kolorystyki, jest tych czynników kilka . a kwestia "poszarpania" brzegów to też nie tylko kwestia tego, że to szablon - zależy jak zrobiony, z jakiego materiału, jaką techniką itd. naklejki też się zdarzają "poszarpane" jeśli akurat wzór taki jest (w takim stylu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 24.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 JANINKI-AMORKI82 - a czy masz też szablony? Bo jakoś też bardziej mi się one podobają, np. ściana kolor x, druga y i szablon kolor y na x, zeby całość współgrała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 jaksie - widzisz, to wszystko zależy... zarówno naklejka jak i szablon może być i "nowoczesna, młodzieżowa" i "dostojna" . Zależy od wzoru, sposobu wykonania, wnętrza, dobranej kolorystyki, jest tych czynników kilka . a kwestia "poszarpania" brzegów to też nie tylko kwestia tego, że to szablon - zależy jak zrobiony, z jakiego materiału, jaką techniką itd. naklejki też się zdarzają "poszarpane" jeśli akurat wzór taki jest (w takim stylu). Prosze mnie wyprowadzić z błędu, jeśli sie mylę, ale czy naklejki nie są śliskie, błyszczące? Ja jednak wolę farbę na farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet1 24.03.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Również się nad tym zastanawiam, przecież taka naklejka się błyszczy, inaczej odbija światło i przez to odznacza się na ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 25.03.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 na tym właśnie cały wic polega, że naklejki / tatuaże ścienne są zrobione z folii MATOWEJ dzięki czemu wkomponowują się w ścianę, nie odbijają inaczej światła niż normalna farba, oczywiście mogą być też błyszczące ale to już na specjalne życzenie. jomico - po południu wyślę ci priva odnośnie szablonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 25.03.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 rodzaj naklejki to kwestia gustu, prywatnie podobają mi się te takie włochate - chyba welurowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grafmet 20.05.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 (edytowane) Reklama Edytowane 10 Lutego 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 20.05.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Jeśli macie jakieś pytania odnośnie naklejek - chętnie odpowiem, pomogę. Wybierając firmę ważne jest aby sprawdzić z jakiej folii wykonane są naklejki. Z mojego doświadczenia wynika, że najlepszy jest ORACAL ale pewnie co firma to inne upodobania mają. Jeśli chodzi o to czy naklejka czasem nie odpadnie od ściany to w przypadku dobrze pomalowanej ściany (nie odpada farba płatami, nie pyli i nie jest silikonowa bądź lateksowa) - nie będzie problemów. Ważna jest też technika nakładania (aby nie zatłuścić paluchami kleju od spodu naklejki) - w tym celu nakładana jest specjalna folia transportowa, żeby właśnie nie łapać za naklejkę tylko za tą folię. Acha i jeszcze ważne - sprawdź czy folia transportowa jest nałożona od razu czy też dostajesz arkusz i sama go musisz nałożyć - w tym drugim przypadku mogą być problemy. jak macie jakieś pytania to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taura 20.05.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 my jeden szablon kupilismy w leroy merlin sprawdzil sie na prawde wysmienicie a ostatnio w castoramie kupilismy taka naklejke do korytarza narazie jeszcze nie przyklejona ale mam nadzieje ze efekt bedzie super http://www.najpiekniejszetapety.pl/images/056_resize.jpghttp://www.nouvellesimages.com/img_Magnolia_KALOU_ref~HOST056_mode~zoom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.05.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 JANINKI-AMORKI82 - czy rzeczywiście na ścianę pomalowaną farbą lateksową nie można dać naklejki? W sypialni nad łóżkiem chciałam mieć naklejkę dużego drzewa. Czy przez farbę lateksową mam sobie odpuścić naklejkę, czy może są jakieś specjalne rodzaje naklejek przeznaczone do takich ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 22.05.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 JANINKI-AMORKI82 - czy rzeczywiście na ścianę pomalowaną farbą lateksową nie można dać naklejki? W sypialni nad łóżkiem chciałam mieć naklejkę dużego drzewa. Czy przez farbę lateksową mam sobie odpuścić naklejkę, czy może są jakieś specjalne rodzaje naklejek przeznaczone do takich ścian? Ja mam lateksowego beckersa i naklejone naklejki. Trzymaja sie bardzo dobrze. Kilka razy na poczatku przeklejalam bo mi sie koncepcja zmieniala i nie bylo problemow. Tylko wydaje mi sie ze teraz po kilku miesiacach od przyklejenia nie za bardzo beda chcialy bezproblemowo zejsc. Jakos tak mocniej sie trzymaja farby niz jak byly świezo naklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.05.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Karolinnab - dzięki, pocieszyłaś mnie, bo właśnie mamy lateksowego Beckersa. I jeszcze jak szukałam teraz naklejek to często było info, że naklejki nienadają się na lateksowe ściany (w jednym miejscu to nawet podkreślali, że chodzi o Beckersa). Tchnęłaś we mnie nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 22.05.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 wg producenta folii, z której wycinane są naklejki nie należy naklejać ich na farby lateksowe czy z dodatkiem silikonu ponieważ substancje te są tłuste, a klej na folii do tłustego nie trzyma i po prostu może zdarzyć się tak, że naklejka odpadnie.Dziwi mnie również, że koleżance tutaj udało się naklejkę przekleić - generalnie jak się raz nałoży folie (naklejkę) to już przekleić się nie da bez uszczerbku dla naklejki tudzież ściany (chyba, że to były jakieś maleńkie, proste wzorki to może). Chyba, że rozmawiamy o różnych naklejkach (bo są przecież różne np. drukowane na folii wielokolorowe lub (i o tych mówię) tzw. tatuaże czyli naklejka wycinana z folii w jednym kolorze).juniorka - zawsze możesz poprosić o kawałek folii z jakiej wykonana jest naklejka do przetestowania na twojej ścianie i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 22.05.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 to moje naklejki na farbie lateksowej, czy one sa male? no moze duzej powierzchni styku ze sciana nie maja, choc wzor konkretny rozmiarowo kupilam na allegro, byla informacja ze mozna je wielokrotnie przeklejac i to sie sprawdzilo nie bylo ostrzezenia ze na lateksowej farbie nie mozna http://img190.imageshack.us/img190/8943/naklejki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.05.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 JANINKI-AMORKI82 - dzięki, dobry pomysł z prośbą o próbkę. No chyba, że dostanę od sprzedawcy zapewnienie, że nie będzie żadnych problemów z naklejeniem jej na lateksowej ścianie.A jeśli chciałabym takie duże drzewo w jednym kolorze, to na co zwrócić uwagę przy zakupie naklejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 22.05.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 JANINKI-AMORKI82 - dzięki, dobry pomysł z prośbą o próbkę. No chyba, że dostanę od sprzedawcy zapewnienie, że nie będzie żadnych problemów z naklejeniem jej na lateksowej ścianie. A jeśli chciałabym takie duże drzewo w jednym kolorze, to na co zwrócić uwagę przy zakupie naklejki? juniorka - ważne jest czy naklejka będzie w 1 kawałku czy w kilku, jeśli w kilku to jakiej one będą wielkości i jak łączone - niech ci prześlą dokładnie jak to wygląda tzn gdzie są łączenia bo czasem ludzie tak beznadziejnie dzielą wzory (np. na dużej powierzchni wiele drobnych miejsc stykających się - może być problem z idealnym trafieniem we wszystkie) , że potem na prawdę Klient może mieć problem z nałożeniem tego na ścianę (chyba, że ma kilka osób do pomocy). Powiem szczerze, że kawałki szerokości 1 m i długości np. 2 m ciężko się nakłada, lepsze są mniejsze takie po pół-0,6m szerokości - i taki najlepiej w 2-3 osoby nakładać. acha no i tak jak pisałam wcześniej czy folia transportowa jest nałożona od razu - spotkałam się z takimi firmami, które wysyłają oddzielnie naklejkę i oddzielnie folie i potem musisz sama tę folię nałożyć - przy małych wzorach nie ma problemu, przy dużych - może to być problematyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.05.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 JANINKI-AMORKI82 - dzięki za info, o folię dopytam. Nie wiem jaki dokładny będzie wymiar tego drzewa ale chciałabym żeby miało ok. 1.4 m. szer. i ok. 1 m. wysokości, będzie w 1 kawałku (chyba, bo tak wynika ze zdjęcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 22.05.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 JANINKI-AMORKI82 - dzięki za info, o folię dopytam. Nie wiem jaki dokładny będzie wymiar tego drzewa ale chciałabym żeby miało ok. 1.4 m. szer. i ok. 1 m. wysokości, będzie w 1 kawałku (chyba, bo tak wynika ze zdjęcia). to zapewnij sobie kogoś do pomocy przy takim formacie (najlepiej dwie osoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.05.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 JANINKI-AMORKI82 - dzięki za info, o folię dopytam. Nie wiem jaki dokładny będzie wymiar tego drzewa ale chciałabym żeby miało ok. 1.4 m. szer. i ok. 1 m. wysokości, będzie w 1 kawałku (chyba, bo tak wynika ze zdjęcia). to zapewnij sobie kogoś do pomocy przy takim formacie (najlepiej dwie osoby)OK, będę pamiętać, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 02.06.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Chodzi mi o te naklejki dostępne na allegro, niektóre są naprawdę fajne, ale na żywo nie widziałam. Macie? Podobają Wam się? Myślę, żeby sobie sprawić w sypialni jakieś fajne drzewko, ale co, jeśli się znudzi? Czy można ją bez problemów zdrapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts