Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmm..jak dobrze położona farba to nie ma prawa zejść z tynkiem i farbą (choć myśmy testowali również na badziewnie zrobionych ścianach u nas w kanciapce i też zeszło bez problemu a tynk i farba zostały na swoim miejscu). widocznie dużo zależy od marki folii (inne kleje) z jakiej są zrobione.

jak macie jeszcze jakieś pytania - zapraszam.

Ponoć (nie próbowałam) wystarczy je podgrzać suszarką do włosów i powoli odklejać, ale może wypowie się ktoś już doświadczony. Też wypatrzyłam sobie kilka naklejek, szczególnie podoba mi się filiżanka z rozsypanymi ziarenkami kawy do kuchni. Uzupełni mi pustkę na jednej ścianie. :lol:

podgrzewać można na szybie, lustrze, blasze i innej gładziutkiej i nie nasiąkliwej powierzchni, na ścianie mogą zostać plamy po kleju.

no nic, zamówiłam póki co do pokoju dziecka i na ścianę wokół kontaktów. Ale kusi mnie drzewo do sypialni i chyba w końcu skusi. W razie jakby trzeba było zdjąć, to ten kawałek zamaluję, zresztą za parę lat i tak pewnie malowanie będzie konieczne. A co sądzicie o fototapetach? Mam upatrzoną taką uliczkę, super klimat, tylko cena :(

• 2 weeks później...

Ja również szpachluję szablony :D A ponieważ do tej pory robiłam raczej mniejsze "obrazki", tak mniej więcej 70 cm x 50 cm, to używałam do tego najzwyklejszej szpachelki i zaraz po zaszpachlowaniu zdejmowałam szablon.

Po wyschnięciu troszkę szlifuję papierem ściernym, żeby nie było kanciasto, a potem małym pędzielkiem maluję :D

http://img.photobucket.com/albums/v420/Anel/DSC08900.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v420/Anel/DSC08911.jpg