Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:oops:

przepraszam, ale nie umiem wklejać zdjęć

Pomogę :)

http://images48.fotosik.pl/154/d92a34c991dec6b1med.jpg

Wygląda super!

A propos' zdjęć - musisz kliknąć na tym zdjęciu - wchodzisz w jego właściwości, kopiujesz adres obrazka z rozszerzeniem .jpg i potem wklejasz do posta: najpierw w nawiasach [i]tutaj adres obrazka z .jpg[/i] na końcu znowu nawias.

Dziękuję, ale to Wasza zasługa!

W rzeczywistości wyglądają jeszcze ładniej i jak zrobię lepsze zdjęcia to wkleje- cciałam tylko pokazać, że to jest naprawdę proste. Ja szablon wycinałam z wykładziny tzw. gumolitu. Jest super do obróbki, a po odklejeniu wystarczy umyć, osuszyć i można znowu gipsować...

• 1 month później...
WROTEK dzieki serdeczne, ale juz jestem po malowaniu...

kupilam jeden szablon w markecie ale srednio jestem zadowolona ... byl zrobiony na zbyt grubej folii (ale cuda zdzialal maly pedzelek :) - dwa dni roboty...) na szczescie drugi szablonik zrobilam sama (metoda prb i bledow :D ) - ten znacznie lepiej sie sprawdzil - cienka przezroczysta folia uzywana do oprawy skserowanych kartek :wink: nie musialam robic zadnych poprawek :)

dlatego też właśnie dobre są szablony jednorazowe ze specjalnej do malowania folii przylepnej, niestety nie wychodzi to tanio.

• 2 weeks później...
Zastanawiam się właśnie nad zakupem naklejki na ścianę. Chodzi jednak o wynajmowane mieszkanie i nie wiem, czy będę w stanie tę naklejke później odkleić bez pozostawiania śladu (chodzi tylko o ścianę, nie o ponowne wykorzystanie naklejki - choć to byłby oczywiście plus). Ściany są białe, matowe, nowo odremontowane - nie mam pojęcia, jaki to rodzaj farby. Jakie naklejki kupić, by dało się usunąć je bez uszczerbku dla ściany (i kaucji ;))?

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Ja jakieś 3 lata temu kupiłam na allegro naklejki do pokoju synka w tym stylu http://www.allegro.pl/item867849903_naklejki_na_sciane_safari_0_9_m2_prezent.html

Od tego czasu 3 razy je odklejałam i przyklejałam jeszcze raz. Na ścianie nie zostawiły żadnego śladu, a i naklejki okazały się być wielokrotnego użytku :)

Wiele zależy od rodzaju i koloru farby na ścianie. I od stanu tejże sciany również....

Najłatwiej naklejki schodzą z lateksowej, ale nie ma się co łudzić, ze nie zostanie żaden ślad. Zresztą ściany odkryte same zmieniają kolor, wystarczy spojrzeć na ścianę, na której dłuższy czas wisiał obraz. A naklejka przylega jeszcze sciślej.

Co mogę polecić to naklejki papierowe z IKEI, U mnie w biurze wiszą już 3 rok, od jakiegoś czasu zaczynają równomiernie odpadać a na ścianie specjalnie nie widać:)