kurt76 27.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Odnosnie Austrii i ich technologii budowlanej... mam bliska rodzine w Austrii, ostatnio bylem tam dwa lata temu - poraz pierwszy jako swiadomy "inwestor" No i poczulem sie jak w bajce animowanej. Te male miasteczka w Karyntii... tak jak piszecie ta stolarka, te tynki, te kolory.... i wszystko... wrecz nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.01.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Odnośnie designu ram okiennych, poszedłem chyba "po bandzie" . Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 02.02.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 (edytowane) Oprawa okna o której pisze Elfir rzeczywiście imponująca. Podpinam fotkę większego przeszklenia. Robi wrażenie. Niemile mnie zaskoczyło, że instalacje są i innym terminie. Miałem sobie przejaśnić kilka kwestii odnośnie instalacji a wyszło na to, że sobie zaciemniłem kwestię stolarki A życie nocne- przynajmniej w czwartek kwitło- przeciwnicy ACTA do 4 rano wyrażali dość głośno niezadowolenie... Edytowane 2 Lutego 2012 przez erniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.02.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 U nas też się takie okna robi. Zdaje mi się że rok temu widziałem podobne okna na wystawie Braci Bertnard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Co do INSTALACJI w kwietniu zapraszam do naszej hali. Powierzono mi organizację panela zduńskiego na tej edycji targów. Będziemy lepić po nowemu i po staremu , gliną. Będzie oczywiście "przekrój", nie tylko zduństwo. http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=mpt%20kominki&source=web&cd=1&ved=0CDsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fkominki.mtp.pl%2F&ei=GxwtT_KuIMXSsgb4iY3xDA&usg=AFQjCNEBaiOkVkKq03If6hWt7g3X9GkiVg&sig2=l2SxD-5ob6cF_24OchLYTg&cad=rja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 04.02.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) Finlandia: oglądam stronę Bertrand. To jednak nie jest to samo, bo oni robią takie cuda ale w aluminium a ta moja fotka, to ciepłe drewienko, ale dzięki - dryndnę do nich. Piotr Batura: jakby Ci się nudziło, to może byś mi zrobił kominek, co? No, to jest serio poważna oferta- lokalizacja Zawiercie, czyli mniej niż 100 km, kominek wybrany KF Design Linea DF 1180 2.0 lub inne sugestie, problem- krótki komin, projekt na http://dom.vi.pl Co do szczegółów proszę o kontakt..... Napisz coś więcej o tym szkleniu z poprzedniego postu. Podoba mi się, bo widać na taj fotce że lubisz kominy Mam nadzieję, że podobnie u mnie będzie widać że lubię beton Edytowane 4 Lutego 2012 przez erniej literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Fajną chatkę budujesz . Łaziska niestety nie te o których myślisz. Z Łaziskami wiąże się anegdotka z życia wzięta. Wylądowałem kiedyś zawodowo w Stuttgarcie. Emigranci ze śląska chcieli by krajan zrobił im kominek. Trochę się zdziwili, że nie godom, ale przypadłem im do gustu. Kominek mają z Wielkopolski Gdybyś jednak chciał zobaczyć różnicę między wybranym przez Ciebie wkładem, a porządnym, zapraszam do moich Łazisk . Krótki komin ? Ile od posadzki do wylotu ? ---------- Szkło zespolone, wzmocnione, osadzone na żywca w ścianie. Początkowo miałem podsypać ziemię do poziomu okien, ale jakoś mi przeszło (starzeję się ). Wewnątrz szkło jest do posadzki. Niewidoczna na fotce druga strona budynku ma wykończenia pod szkłem z czarnego granitu . Między budynkiem a trawnikiem nieregularna podsypka z kamieni, wykonana tak by nic nie odgradzało tych elementów, ale jednocześnie trawa nie ma możliwości wrastać w podsypkę. Z trawą związana kolejna opowiastka. To co widać na zdjęciu, to stan po budowie. Ekipa się mocno zdziwiła po zjawieniu się na placu budowy tej hali. Usłyszeli, że trawa wokół budynku nie będzie zniszczona dalej niż na 30 cm od obrysu budynku, z wyjątkiem jednej dłuższej ściany. Tam mieli dostęp i mogli szaleć. Mój spokój gdy to oświadczyłem był tak przekonujący, że uwierzyli (nie od razu ), co widać na załączonym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 05.02.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) A, to takie już czasy, że do Sztuttgartu bliżej niż do "prawdziwych" Łazisk Trawa rzeczywiście pięknie się uchowała, nawet wężyka nie widać Mam nadzieję, że nie dasz się za długo prosić i podpowiesz mi co do tego wkładu kominkowego Od posadzki do góry żelbetowego stropu jest 375 plus 75 cm do szczytu attyki, reszta komina będzie wystawać Edytowane 5 Lutego 2012 przez erniej typowe - niedziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Jak nie powstydzisz się tego wystającego kawałka komina i dasz go z 1,5 - 2 m, to kominek będzie hulał . Kanał na cegłę 27 x 27, to rura 250 mm wejdzie. Rura na powietrze do spalania fi 150 lub 160 ze spadkiem na zewnątrz. Wkład Spartherm, chyba że lubisz eksperymenty. Ostatnio pod Częstochową w Twoich stronach coś kleciłem. Może do tego czasu gierkówkę naprawią, to nie byłaby "droga przez mękę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 06.02.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 dzięki, Piotrze- napiszę Ci PW bo zrobił się zbytni offtopic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts