jjb_pl 16.12.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witam. Mam do Was pytanie, ale pierw opisze jak wygląda mój problem. Chciałem pomalować ścianę, na której był tylko tynk. więc zastosowałem nieszczęsny UNI-GRUNT znanej firmy (niby że dobry itp). Ale tutaj muszę zaznaczyć że porobiły mi się zacieki i teraz już wiem że to jest przyczyna całego problemu Pewnie część z Was napisze mi że po co grunt, ale no cóż mleko się wylało i jest. Potem zacząłem szukać i okazało się, że UNI-GRUNT nie lubi farb Duluxa, więc stwierdziłem że jako podkład użyje białej zwykłej farby, padło na Jedynkę. Wszystko wyschło i zacząłem malować kolorem prawidłowym . Dwie warstwy koloru położone i dalej widać zacieki po gruncie. Położyłem nawet 3 warstwę i dalej to samo, więc moje pytanie jak mogę sobie z tym poradzić? Wsiąść zamalować wszystko białą farba na nowo (2 warstwy) a potem kolorem jeszcze raz? Szkoda że zanim położyłem kolor nie przyglądnąłem się tym zaciekom to teraz nie miałbym problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.12.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Kup sobie grunt śnieżkiprzemaluj 2 razy i bedzie ok - zrobilem ten sam błąd na szczescie tylko w przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts