Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniany parkiet w kwadraty - jak odnowić?

rocky47

Recommended Posts

Witam

Odkąd sięgam pamięcią mam w domu w dwóch pokojach parkiet (lakierowany) jesionowy w kwadraty.

Choć nie można powiedzieć, że jest brzydki to na pewno już rzadko stosuje się takie

wzornictwo. Moje pytanie to czy można bez cyklinowania zmienić kolor parkietu. Ciemny

brąz nadał by podłodze charakteru i zmienił wygląd całego pokoju. Problem w tym,

że nie wiem jak się to tego zabrać jeśli konieczne będzie cyklinowanie stworzy to niemały problem.

Proszę o porady lub pomysły jeśli ktoś ma na ten temat trochę wiedzy.

pozdrawiam Piotr.

Witam

Odkąd sięgam pamięcią mam w domu w dwóch pokojach parkiet (lakierowany) jesionowy w kwadraty.

Choć nie można powiedzieć, że jest brzydki to na pewno już rzadko stosuje się takie

wzornictwo. Moje pytanie to czy można bez cyklinowania zmienić kolor parkietu. Ciemny

brąz nadał by podłodze charakteru i zmienił wygląd całego pokoju. Problem w tym,

że nie wiem jak się to tego zabrać jeśli konieczne będzie cyklinowanie stworzy to niemały problem.

Proszę o porady lub pomysły jeśli ktoś ma na ten temat trochę wiedzy.

pozdrawiam Piotr.

Takie wzor podłogi właśnie wraca do mody. Także jasne podłogi. Wystarczy poszukać w czasopismach wnętrzarskich. Ciemny brąz, czyli wenge, które wychodzi z mody, cóż twoja podłoga.... Zostaw jesion. To jest piękny i bardzo drogi materiał na podłogi. Jak masz starą podłogę, to jest to lite drewno, a takie dochodzi do 400 PLN za metr. Ciekawe, dlaczego ludzie nie szanują tego co mają w sumie za darmo, a ci co nie mają wydają na to ogromną kasę.