rocky47 16.12.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witam Odkąd sięgam pamięcią mam w domu w dwóch pokojach parkiet (lakierowany) jesionowy w kwadraty.Choć nie można powiedzieć, że jest brzydki to na pewno już rzadko stosuje się takie wzornictwo. Moje pytanie to czy można bez cyklinowania zmienić kolor parkietu. Ciemny brąz nadał by podłodze charakteru i zmienił wygląd całego pokoju. Problem w tym, że nie wiem jak się to tego zabrać jeśli konieczne będzie cyklinowanie stworzy to niemały problem.Proszę o porady lub pomysły jeśli ktoś ma na ten temat trochę wiedzy. pozdrawiam Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky47 16.12.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ciekawe jest to co napisałeś. Nie chodzi mi o elegancką podłogę raczej dążę do uzyskania nietypowego efektu jak to np, stało się w twoim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 17.12.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam Odkąd sięgam pamięcią mam w domu w dwóch pokojach parkiet (lakierowany) jesionowy w kwadraty. Choć nie można powiedzieć, że jest brzydki to na pewno już rzadko stosuje się takie wzornictwo. Moje pytanie to czy można bez cyklinowania zmienić kolor parkietu. Ciemny brąz nadał by podłodze charakteru i zmienił wygląd całego pokoju. Problem w tym, że nie wiem jak się to tego zabrać jeśli konieczne będzie cyklinowanie stworzy to niemały problem. Proszę o porady lub pomysły jeśli ktoś ma na ten temat trochę wiedzy. pozdrawiam Piotr. Takie wzor podłogi właśnie wraca do mody. Także jasne podłogi. Wystarczy poszukać w czasopismach wnętrzarskich. Ciemny brąz, czyli wenge, które wychodzi z mody, cóż twoja podłoga.... Zostaw jesion. To jest piękny i bardzo drogi materiał na podłogi. Jak masz starą podłogę, to jest to lite drewno, a takie dochodzi do 400 PLN za metr. Ciekawe, dlaczego ludzie nie szanują tego co mają w sumie za darmo, a ci co nie mają wydają na to ogromną kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts