bartekw. 16.12.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Witam Czy można zmienić obroty na najniższe w pompie GRUNDFOS UPR 15-60 (jest to pompa bez pokrętła) ? Na tabliczce znamionowej są podane moce dla dwóch biegów. Bieg II i III są przełączane przez automatykę kotła (De Dietrich MCR 24). Czy istnieje bieg I ? Pompa jest podłaczona do sprzegła i ma za dużą moc, stąd mój problem. pozdrawiam Bartek W. Edytowane 17 Grudnia 2010 przez bartekw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.12.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Można zmieniać obroty, musisz:a) sobie wyprowadzić przewody sterujące na zewnątrz i je odpowiednio przełączać (przełącznik),b) zrobić mostek na listwie zaciskowej uzyskując w ten sposób mniejsze obroty (włączone na stałe).c) zmienić układ połączeń między piecem a pompą, aby uzyskać przełączenia na niższych biegach. Pytanie, czy piec już nie przełącza między I a II (nie wykorzystuje III)?Musisz to sprawdzić w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekw. 17.12.2010 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Kocioł przełacza pomiędzy II a III biegiem. Na korpusie, na tabliczce zamionowej są tylko dwa biegi własnie II i III. Pytanie czy w ogóle istnieje I bieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.12.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Jeśli masz taką możliwość to zrób zdjęcie tabliczki oznaczeniowej i zacisków w skrzynce przyłączeniowej pompy.Zdjęcie umieść na forum lub wyślij mi na [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hycel 06.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Kocioł przełacza pomiędzy II a III biegiem. Na korpusie, na tabliczce zamionowej są tylko dwa biegi własnie II i III. Pytanie czy w ogóle istnieje I bieg ? Witam Wiecie juz coś ? mam ten sam problem, pompa jest za mocna do mojego co i powstają szumy na grzejnikach i zaworze mieszacza podlogówki Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts