marcos3 17.12.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam!Mam do was pytanie. Jak macie ułożoną instalację elektryczną w domu. Czy jest to "dyt" (czyli podtynkowo) czy może pojedyńcze przewody w peszlach.Znajomy elektryk układa przewody w rurkach RL, które są prowadzone po posadzce (jeszcze przed styropianem i wylewkami).Chciałbym wiedzieć która metoda jest popularniejsza u Was. Jeżeli już taki post istnieje to proszę o link, ale z tego co szukałem to na tym forum nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 17.12.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ja mam podtynkowo po za kablami RTV i głośnikowymi które idą w peszlach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.12.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Jeszcze są bruzdy, mało kto je robi bo kosztują, ale mają swoje zalety. Jeśli chodzi Ci po głowie instalacja wtynkowa to poszukaj sobie w necie informacji nt. śladów kabli na ścianach i sposobów na rozwiązanie takiej sytuacji.Chodzi o to, żebyś świadomie się w coś pakował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos3 17.12.2010 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Dzięki robertsz za zwrócenie uwagi. Poszperałem trochę i rzeczywiście niektórzy mają problemy z instalacja podtynkową.Dla chętnych do poczytania jeden z przykładów http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090131/DOM/37092487A czy wy też się z tym spotykacie? Pytanie do osób mających instalację podtynkową.Ja mam dom z silikatów więc kucie bruzd trochę uciążliwe bo materiał twardy a dodatkowo cięcie szlifierką powoduje dużo pyłu (pochodzącego głównie z wapna). Ale jeśli trzeba będzie tak robić to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 17.12.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ... A czy wy też się z tym spotykacie? Pytanie do osób mających instalację podtynkową. Ja mam dom z silikatów więc kucie bruzd trochę uciążliwe bo materiał twardy a dodatkowo cięcie szlifierką powoduje dużo pyłu (pochodzącego głównie z wapna). Ale jeśli trzeba będzie tak robić to trudno. Ja mam również dom z silikatów i ... instalację podtynkową ale bez bruzd. Warunkiem jest odpowiednia grubość tynku ale jak chodzę po budowach to różne już cuda widziałem. Minimalna grubość tynku cementowo - wapiennego to 4 mm i dobrze, że tam przewodów nie było. Uważam, że tynkarzy również trzeba przypilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts