Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

Szukam domku prostego z dachem dwuspadowym i ze stosunkowo niskim kosztorysem. Bardzo podoba mi się domek Prosty z MG Projekt

Podoba mi się jego prostota i efektowne okna.

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/prosty/index.php

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/prosty/images/w1.jpg

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/prosty/images/w2.jpg

Oczywiście myślałam nad zmianami ale o tym teraz nie będę pisać.

Co o nim myślicie ? będzie faktycznie dość tani w budowie ?

Witaj,

Domek jest śliczny.

Również jesteśmy z mężem zainteresowani jego budową. Jak sama nazwa projektu wskazuje :) domek ma prostą bryłę i nieskomplikowany dach, co napewno obniża jego kosztorys - a właśnie na tym najbardziej nam zależy.

Jedyne czego brakuje nam w projekcie to garaż i porządne pomieszczenie gospodarcze. Ale jego budowa automatycznie podniesie kosztorys ;/ Coś za coś ... No i nie do końca mam wizję jak by ten garaż wkomponować w bryłę:(

Jedyna zmiana jaka mi przyszła do głowy to powiększenie kuchni poprzez likwidację zadaszonego tarasu i automatyczne przesunięcie części jadalnej.

Jestem ciekawa nad jakimi zmianami myślałaś? :)

o jak miło, że ktoś się odezwał :)

Ja rownież myślałam nad likwidacją podcienia tarasowego i wtedy kuchnia się powiększy. Na górze myśleliśmy by przesunąć łazienkę rodziców na pokój dzieci, tak, żeby była większa i tym samym ten pokój po środku powiększyć nieco kosztem tego pokoju od frontu.

Co do garażu to wymyśliłam, że postawimy obok garaż wolnostojący i będzie tam też kotłownia. W takim małym domu nie wybrażam sobie jeszcze kotłowni na eko-groszek , a tak w garażu będzie cały bałagan.

Przyznam, że bierzemy również pod uwagę projekt Miejski http://www.mgprojekt.com.pl/domki/miejski/index.php , jest większy , ale góra do przerobienia na wzór Prostego, bo chcemy mieć sypialnię od ogrodu ;) a balkon jest sporawy, więc będzie pięknie :) Z kotłownią zrobimy ten sam manewr jak w Prostym a w miejsce kotłowni będzie garderoba ogólnodostępna i spiżarnia. Choć spiżarnię możnaby też zrobić kosztem gabinetu, wystarczyłoby 1mx1.5m bez okna.

Po nowym roku jedziemy do projektanta to dowiemy się co myśli o tych zmianach :) jeśli są dopuszczalne to kupujemy projekt i zaczynamy !! :)

• 2 months później...
WITAM PROJEKT MIEJSKI MI TEZ SIE PODOBA I ZAKUPILISMY JUZ TEN PROJEKT ZA JAKIS MIESIAC RUSZAMY Z BUDOWA W BUDOWIE MIEJSKI I PROSTY TAK NAPRWDE SA CENOWO PODOBNE WYMIARAMI TEZ PLUS MIEJSKIEGO TO ZE NIE MA TEJ WNEKI KTORA POMIEJSZA SALON I MA 3 WIEKSZE POKOJE NA GORZE SKASOWALISMY TYLKO WNEKI NA SZAFY PRZEZ CO JEDNA SYPIALKA BEDZIE WIEKSZA DRUGA MIEJSZA I TROCHE SCIANKE W KUCHNI ZEBY NIE WYSTAWALA TAK DO SALONU.PROJEKT MI SIE PODOBA I MAM NADZIEJE ZE PO BUDOWIE TEZ BEDZIE MI SIE PODOBAC :p POZDRAWIAM

• 5 months później...
  • 1 year później...

Witam wszystkich,

również jesteśmy zainteresowani tym projektem.

Jednak chcielibyśmy zobaczyć taki dom na żywo. I tu pytanie czy ktoś z Was, kto ukończył budowę tego domu lub jest w trakcie, pozwoliłby go oglądnąć? Jeśli tak to proszę o informację na [email protected]. Jesteśmy z małopolski ale możemy podjechać gdzieś dalej.

Jeśli chodzi o nas to planowalibyśmy kilka zmian w tym projekcie:

- likwidacja podcienia przy wejściu, dzięki czemu powiększy się sień

- likwidacja podcienia w salonie, dzięki temu przesunie się jadalnia, powiększy się kuchnia i trochę kotłownia.

- powiększenie balkonu nad tarasem.

- przydałaby się spiżarka ale na razie nie mamy dla niej miejsca.

- likwidacja okna dachowego w łazience połączonej z sypialnią a za to dać okno na ścianie.

- likwidacja okna dachowego w drugiej łazience na poddaszu.

Na razie to tyle zmian. Budowę mamy zaczynać dopiero w przyszłym roku, więc jeszcze trochę czasu na wybór projektu. Powodzenia wszystkim którzy już rozpoczęli budowę.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 5 months później...