mazurzyna 18.12.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witajcie, Szukam domku prostego z dachem dwuspadowym i ze stosunkowo niskim kosztorysem. Bardzo podoba mi się domek Prosty z MG ProjektPodoba mi się jego prostota i efektowne okna. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/prosty/index.php http://www.mgprojekt.com.pl/domki/prosty/images/w1.jpghttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/prosty/images/w2.jpg Oczywiście myślałam nad zmianami ale o tym teraz nie będę pisać. Co o nim myślicie ? będzie faktycznie dość tani w budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia09 19.12.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Witaj, Domek jest śliczny. Również jesteśmy z mężem zainteresowani jego budową. Jak sama nazwa projektu wskazuje domek ma prostą bryłę i nieskomplikowany dach, co napewno obniża jego kosztorys - a właśnie na tym najbardziej nam zależy. Jedyne czego brakuje nam w projekcie to garaż i porządne pomieszczenie gospodarcze. Ale jego budowa automatycznie podniesie kosztorys ;/ Coś za coś ... No i nie do końca mam wizję jak by ten garaż wkomponować w bryłę Jedyna zmiana jaka mi przyszła do głowy to powiększenie kuchni poprzez likwidację zadaszonego tarasu i automatyczne przesunięcie części jadalnej. Jestem ciekawa nad jakimi zmianami myślałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurzyna 20.12.2010 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 o jak miło, że ktoś się odezwał Ja rownież myślałam nad likwidacją podcienia tarasowego i wtedy kuchnia się powiększy. Na górze myśleliśmy by przesunąć łazienkę rodziców na pokój dzieci, tak, żeby była większa i tym samym ten pokój po środku powiększyć nieco kosztem tego pokoju od frontu. Co do garażu to wymyśliłam, że postawimy obok garaż wolnostojący i będzie tam też kotłownia. W takim małym domu nie wybrażam sobie jeszcze kotłowni na eko-groszek , a tak w garażu będzie cały bałagan. Przyznam, że bierzemy również pod uwagę projekt Miejski http://www.mgprojekt.com.pl/domki/miejski/index.php , jest większy , ale góra do przerobienia na wzór Prostego, bo chcemy mieć sypialnię od ogrodu a balkon jest sporawy, więc będzie pięknie Z kotłownią zrobimy ten sam manewr jak w Prostym a w miejsce kotłowni będzie garderoba ogólnodostępna i spiżarnia. Choć spiżarnię możnaby też zrobić kosztem gabinetu, wystarczyłoby 1mx1.5m bez okna. Po nowym roku jedziemy do projektanta to dowiemy się co myśli o tych zmianach jeśli są dopuszczalne to kupujemy projekt i zaczynamy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurzyna 12.03.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Podnoszę temat, może znajdzie się jeszcze ktoś zainteresowany tym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weroni00 13.03.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 WITAM PROJEKT MIEJSKI MI TEZ SIE PODOBA I ZAKUPILISMY JUZ TEN PROJEKT ZA JAKIS MIESIAC RUSZAMY Z BUDOWA W BUDOWIE MIEJSKI I PROSTY TAK NAPRWDE SA CENOWO PODOBNE WYMIARAMI TEZ PLUS MIEJSKIEGO TO ZE NIE MA TEJ WNEKI KTORA POMIEJSZA SALON I MA 3 WIEKSZE POKOJE NA GORZE SKASOWALISMY TYLKO WNEKI NA SZAFY PRZEZ CO JEDNA SYPIALKA BEDZIE WIEKSZA DRUGA MIEJSZA I TROCHE SCIANKE W KUCHNI ZEBY NIE WYSTAWALA TAK DO SALONU.PROJEKT MI SIE PODOBA I MAM NADZIEJE ZE PO BUDOWIE TEZ BEDZIE MI SIE PODOBAC POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 28.08.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Czy ktoś rozpaczął już budowę, może powklejać fotki z zewnątrz i wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gmarzec1 23.01.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkich, również jesteśmy zainteresowani tym projektem.Jednak chcielibyśmy zobaczyć taki dom na żywo. I tu pytanie czy ktoś z Was, kto ukończył budowę tego domu lub jest w trakcie, pozwoliłby go oglądnąć? Jeśli tak to proszę o informację na [email protected]. Jesteśmy z małopolski ale możemy podjechać gdzieś dalej.Jeśli chodzi o nas to planowalibyśmy kilka zmian w tym projekcie:- likwidacja podcienia przy wejściu, dzięki czemu powiększy się sień- likwidacja podcienia w salonie, dzięki temu przesunie się jadalnia, powiększy się kuchnia i trochę kotłownia.- powiększenie balkonu nad tarasem.- przydałaby się spiżarka ale na razie nie mamy dla niej miejsca.- likwidacja okna dachowego w łazience połączonej z sypialnią a za to dać okno na ścianie.- likwidacja okna dachowego w drugiej łazience na poddaszu.Na razie to tyle zmian. Budowę mamy zaczynać dopiero w przyszłym roku, więc jeszcze trochę czasu na wybór projektu. Powodzenia wszystkim którzy już rozpoczęli budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniakule 26.02.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam, moim faworytem jest ten projekt Mógłby ktoś udostępnić zdjęcia? Bardzo chciałabym zobaczyć jak wyglądają wnętrza w nim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniakule 11.03.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Czy naprawdę nie ma tutaj nikogo kto posiada zdjęcia z realizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniakule 09.04.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Odnawiam temat Są tu osoby które są w trakcie budowy ? Chciałabym wiedzieć ile Was wyniósł SSZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmuntur 23.09.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 No to dołączam do tej nielicznej grupki Prostego Jak tam Wam przebiegła budowa? Gdzieś fotki można znaleźć z realizacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts