semja 18.12.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Mam problem z izolacją kabiny prysznicowej w łazience.ściany są otynkowane tynkiem gipsowym następnie zagruntowane unigruntem,w miejscach narażonych na działanie wody tzn.kabina prysznicowa i umywalka zastosowałem izolacje firmy sopro dsf 523 po wyschnięciu chciałem przystąpić do układania płytek ale okazało się ze cala izolacja odchodzi razem z gruntem pozostawiając na ścianie pył (nie wiem skąd on się wziął) proszę o poradę gdzie zrobiłem błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 18.12.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Źle albo wogóle nie wyczyszczona powierzchnia ściany przed gruntowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semja 18.12.2010 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 O TO CHODZI ZE TO JEST NOWY TYNK GIPSOWY I NIE TRZEBA BYŁO GO CZYŚCIĆ (nowy ale dojrzały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semja 19.12.2010 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Mam problem z izolacją kabiny prysznicowej w łazience.ściany są otynkowane tynkiem gipsowym następnie zagruntowane unigruntem,w miejscach narażonych na działanie wody tzn.kabina prysznicowa i umywalka zastosowałem izolacje firmy sopro dsf 523 po wyschnięciu chciałem przystąpić do układania płytek ale okazało się ze cala izolacja odchodzi razem z gruntem pozostawiając na ścianie pył (nie wiem skąd on się wziął) proszę o poradę gdzie zrobiłem błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_cinas 21.12.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 W pomieszczeniach mokrych nie powinno się stosować tynków gipsowych to po 1, następnie prawdopodobnie ściany były zakurzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 21.12.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Teoretycznie grunt powinien wniknąć nieco w głąb tynku i związać luźny pył. Moim zdaniem środek był przeterminowany lub jak wskazano wcześniej był pozostawiony pył na ścianie w dużej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 21.12.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 W pomieszczeniach mokrych nie powinno się stosować tynków gipsowych to po Ja mam tynki gipsowe w łazience i nie mam z nimi żadnego problemu. O TO CHODZI ZE TO JEST NOWY TYNK GIPSOWY I NIE TRZEBA BYŁO GO CZYŚCIĆ Jeżeli nie kurz, to niezbyt dobrze wyschnięty tynk lub jak pisał foczki zły środek gruntujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts