Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna otwierane AUTOMATYCZNIE

Recommended Posts

Czy ktos cos slyszal, czy ktos cos wie ???

1/

Szukam rozwiazania, ktore umozliwi mi automatyczne otwieranie okien - np. zaprogramowanie otwarcia okna w nocy kiedy spie na 5-15 minut a potem automatyczne zamkniecie

2/

Znalazlem dzisiaj cos takiego ...

http://www.roto-frank.com/pl/publishingpl.nsf/Content/rotoService_Downloads_Polish

Roto E-Tec - Elementy elektroniczne do okien i drzwi

Instrukcja montażu

Instrukcja obsługi

Prospekt

Ulotka

ale nie jestem pewien czy to to, czego szukam .... w poniedzialek bede do nich dzwonil aby sie czegos wiecej dowiedziec, ale moze ktos ma jakies dwoswiadczenia

Witam,

Dziekuje za zaintersowanie

Moze doprecyzuje

1/

Mieszkanie w budynku wielorodzinnym, z wentylacja grawitacyjna

2/

Myslalem o odpowiednim systemie wentylacji, ale ...

tak jak w kwestii okien bardzo trudno bylo znalezc producentow potrafiacych doradzic w kwestii ochrony akustycznej (wiekszosc producentow nie tylko ze nie miala zadnych badan ITB w kwestii akustyki, ale tez czesto nie wiedzieli, co to jest RA2, nie zdawali sobie sprawy z tego, ze instalacja nawiewenikow Aereco niby "akustycznych" gwaltownie pogarsza parametry ochrony przed halasem, etc.)

tak samo nie potrafie znalezc firmy zajmujacej sie wentylacja ktora zaproponuje mi rozwiazanie

- odpowiednie do istniejacej juz wentylacji grawitacyjnej

- rozwiazanie, ktore z jednej strony zapewni doplyw swiezego powietrza, a z drugiej zapewni komfort akustyczny ... nie po to instalowalem okna zapewniajace ochrone akustyczna (tak jak powiedzialem moze nie idealna, ale postep jest ogromny i mam nadzieje, ze po urzadzeniu mieszkania oraz instalacji rolet zewnetrznych i byc moze delikatnej zabudowie balkonu prawie idealna) aby na skutek niewlasciwego rozwiazania kwestii wentylacji ponownie miec halas od ulicy lub od ulicy i od wentylacji

Inymi slowy szukam FACHOWCA I ARTYSTY WENTYLACJI, ktory potrafi znalezc rozwiazanie, ktore zapewni doplyw swiezego powietrza a zarazem cisze

• 2 weeks później...