mieszkanie2010 18.12.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam,Planuje wykonać trwałą podłogę drewnianą w pokojach w mieszkaniu. W związku z tym muszę się trochę rozejrzeć nad dostępnymi możliwościami. Przy okazji pojawia się trochę pytań: 1. Co sądzicie o tych wyrobach: a) http://www.leroymerlin.pl/produkty/parkiet-d-b-naturalny-d-bex,1103733927,1278591519.html b) http://www.leroymerlin.pl/produkty/deska-parkietowa-bambus-prasowany-naturalny,1103733927,1244010882.html c) może na coś innego warto zwrócić uwagę w tej cenie? 2. W przypadku a) mam '3 warstwy lakieru utwardzonego UV' natomiast w b) '7 warstw lakieru' czy to są wystarczające ilości lakieru czy też trzeba jeszcze to pokrywać jakimiś dodatkowymi warstwami, jaki byłby ewentualny tego koszt? 3. Jakie są dodatkowe koszty zrobienia takiej podłogi (oprócz pracy) pewnie jakieś kleje, podkłady.. ile te rzeczy mogą kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 24.12.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Witam, Również jestem na etapie wyboru podłogi. Interesuje mnie parkiet MERBAU,ale nie deska Barlinecka. Nie jestem specjalistą, ale słyszałem że nie powinnosię kupować parkietów w marketach budowlanych ze względu na ich przechowywanie,chyba że się mylę i jakiś specjalista mnie poprawi. I przy okazji chciałbym się dowiedziećcoś o parkietach z DrewnoStyl w Łodzi na Wróblewskiego - jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszkanie2010 25.12.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Akurat te sa na zamowienie i nie trzymaja ich u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 27.12.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Klasyczny parkiet dębowy 22mm grubości wychodzi ok 180zł/m gotowej podłogi. Jak do ,,gotowca" doliczyć klej, listwy, robociznę to cena robi się porównywalna. Trwałość klasycznego parkietu zaś jest bezdyskusyjna, 100 lat i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 29.12.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Jeżeli chodzi o lakier to wystarczy tyle warstw ile jest. Dodatkowo możesz nałożyć warstwę finiszową, nie mniej jednak powinieneś sprawdzić w specyfikacji jakim lakierem zostały one pokryte przez producenta i użyć takiego samego. Ja osobiście bardziej polecam parkiet dębowy nie lakierowany tylko olejowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 23.01.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ja zdecydowałam się na parkiet przemysłowy z merbau. Wyceny na gotowo z wszystkimi materiałami mam od 167 do 200zł za m2.Myślę, że warto, bo to podłoga "na wieki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 23.01.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 My zdecydowaliśmy się na dąb; salon deska gr.22mm, szer. 95mm reszta domu parkiet gr.20mm klepka. Deska I kl. olejowana na gotowo z olistwowaniem 245zł/m2, parkiet lakier II kl. 140zł/m2 z olistwowaniem. Całość ma wykonać jedna firma wraz z dostarczeniem drewna. Myślę, że warto popytać i znależć dobrego wykonawcę podłogi niż kupować produkt marketowy lakierowany marnej jakości lakierami. Sądzę też że lepiej jest kupić całą podłogę tj drzewo razem z wykonaniem u dobrego parkieciarza. A jeżeli już produkt gotowy to dobra podłoga od dobrego producenta np Panmar Krosno http://www.panmar.pl/wood_pl/Naturalne_Podlogi_Drewniane.html ale tu cena może poczynić spustoszenia w naszym zdrowiu psychicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts