eflinka18 18.12.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Witam! Mam pytanie do osób, które budowały dom do 70m2 bez garażu i piwnicy. Wiem,że jest to mały domek i niektórzy uważaja że to klitka,ale zawsze człowiek jest na własnym i nie musi się użerać z sąsiadem przez ściane. Chodziłoby mi o całkowity koszt budowy domku,czy wystarczyło by 180tyś,biorąc pod uwagę że działkę już mamy i w wykończeniówce większośc potrafimy zrobić sami?? Nie zależy mi na luksusach,byle było schludne i swoje:). Edytowane 18 Grudnia 2010 przez eflinka18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.12.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Podobnych tematów już tu było trochę Myślę że za 180 tyś da się bez problemu ale można na taki domek wydać i 280 tyś i więcej. Dom tani wymaga od inwestora żelaznej konsekwencji w wyborze projektu, technologii, materiałów i wykonawców. Wszystko co może być tanie musi być tanie. Na droższe rozwiązania mozna sobie pozwolić tylko jeżeli byłaby to oszczędność pozorna np wymagająca remontu w krótkim czasie. Może taki domek niestety okazać się później drogi w eksploatacji ale nie musi oczywiście. Gdzieś tu była podobna dyskusja, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts