Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akuratny - komentarze

ebula

Recommended Posts

• 3 weeks później...

gogulek, monia i marek

witajcie w moich niskich progach :) :)

Co do projektów to szukam po necie i ściągam wszelkie darmówki ;)

No więc tak:

Na stronie BRW znajdziecie 3d-creator-a

bardzo fajny jest power net + co chwilkę robią nową wersję więc szukajcie najnowszej :)

na stronie paradyża można też ściągnąć program i w nim głównie łazienki projektuję

Jest też kichen draw 5

:)

Jeśli mogę coś podpowiedzieć... Zauważyłam, ze chcesz dać sporo płytek drewnopodobnych Woodentic. Moim zdaniem, jeśli chcesz uzyskać przytulny, ciepły klimacik lepsze byłyby Stonewood - są bardziej postarzane, naturalne, jak drewno. Woodentic wg mnie są zbyt 'panelowe'. To oczywiście moje zdanie, ale zobacz w jakimś salonie płytek Stonewood o symbolu 03 (piękny, ciepły, naturalny odcień). Cenowo są też nieco tańsze, jeśli kupisz w sklepie internetowym. Znalazłam w jakimś sklepie dla zobrazowania

http://www.irena-wnetrza.pl/asortyment/nowa-gala/stonewood-plytki-podlogowe-plytki-scienne-mozaika/115

Oczywiście można je znaleźć w lepszej cenie ;)

Jeśli mogę coś podpowiedzieć... Zauważyłam, ze chcesz dać sporo płytek drewnopodobnych Woodentic. Moim zdaniem, jeśli chcesz uzyskać przytulny, ciepły klimacik lepsze byłyby Stonewood - są bardziej postarzane, naturalne, jak drewno. Woodentic wg mnie są zbyt 'panelowe'. To oczywiście moje zdanie, ale zobacz w jakimś salonie płytek Stonewood o symbolu 03 (piękny, ciepły, naturalny odcień). Cenowo są też nieco tańsze, jeśli kupisz w sklepie internetowym. Znalazłam w jakimś sklepie dla zobrazowania

http://www.irena-wnetrza.pl/asortyment/nowa-gala/stonewood-plytki-podlogowe-plytki-scienne-mozaika/115

Oczywiście można je znaleźć w lepszej cenie ;)

Dzięki za info :). Niestety cena tego gresu jest powyżej 100 zł. My zapłaciliśmy za beige dużego 88zł z i tak to było dla nas o wiele za dużo. Więc dalsze przesuwanie granicy raczej jest nie możliwe.... Ale wezmę mojego mężusia i zobaczymy bo czasem jego decyzje mnie zaskakują ;)

Bardzo Ci dziękuję za poszukiwania dla mnie. Tylko widzisz, te tańsze płytki to rozmiar 30x60 a ja sobie myślę, że najlepiej deski imitują dłuższe płytki i właśnie z tej serii są piękne ale już w cenie 105 zł :/.

Chyba zostanę przy woodenticu. A za momencik wstawię zdjęcia z dzisiejszych dylematów :).

Pozdrowionka :)

hej powiedz mi nie masz wrażenia że w tych naszych projektach sa małe kuchnie i salon?my jestesmy narazie na poczatkowym etapie i powiem ci szczerze ze jak jade na budowe to mam wrazenie ze to wszytsko jest wielkosci garazu a nie domku

hej powiedz mi nie masz wrażenia że w tych naszych projektach sa małe kuchnie i salon?my jestesmy narazie na początkowym etapie i powiem ci szczerze ze jak jade na budowe to mam wrazenie ze to wszytsko jest wielkosci garazu a nie domku

No niestety nie jest to duży domek - salon + kuchnia to 35mkw. W niektórych projektach sam salon to ok 40 mkw i taki podobno jest najlepszy. My szukaliśmy właśnie takiego niedużego domku, chociaż po przeróbkach wyszedł ogromniasty (mamy pod całym domem piwnicę a w garażu zrobił się duży pokój na potrzeby męża ;)) ale mimo wszystko pomieszczenia są dość małe ale cały czas liczę na ich przytulność.

o do parteru to już sobie obmyślam przebicie do pokoiku na parterze i wtedy kominek nie rogowy tylko na ścianie i w tym przedłużeniu kącik wypoczynkowy a bliżej kuchni jadalnia i będzie dość miejsca. Ale to dopiero jak się dzieci wyprowadzą więc przy remoncie za jakieś 15 - 20 lat :D.

• 6 months później...