chacal 19.12.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Witam! Czy możecie mi powiedzieć, co sądzicie o domach zbudowanych z gotowych płyt? Czy ktoś z was budował się w taki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.12.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Ale jakich płyt? Jest kilka technologii, o wszystkich bez problemu znajdziesz dyskusje na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory6 30.12.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 takie domy są bardzo solidne, wbrew wszelkim pozorom. Zobacz tutaj znajdziesz sporo cennych informacjihttp://www.budwesta.pl/technologia/zalety-prefabrykaty-keramzytowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 31.12.2010 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 ja zbudowałem parę: http://republika.pl/blog_hi_303772/2869717/tr/dabrowa2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 31.12.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 (edytowane) Śliczne to bardzo Architekt i autor koncepcji urbanistycznej w ramach podziękowania powinien mieszkać dożywotnio na 13-tym i podziwiać widoki. A co do adrema - drogo jest na pewno, znacząco drożej. Szybciej też nie jest - długo się czeka na dostarczenie prefabrykatu. Mała możliwość zmian funkcjonalnych, trzeba np rozplanować wszystkie gniazdka, bruzdy i przepusty przed produkcją ścian. A jak bywa "fachowo" - poszukaj postów Zuzanos w wątku praefy. Pewnie są i zadowoleni ludzie, ale jak dla mnie - niewarte dodatkowych pieniędzy które to kosztuje. Prefabrykatów drewnianych w ogóle nie brałam pod uwagę. Chociaż kiedyś w Travel&Living widziałam dom montowany przez Niemców, w którym spokojnie i z radością mogłabym mieszkać. Cudo, technologia, dokładność i naprawdę profesjonalne wykonanie. Tylko rachunek nawet dla BARDZO bogatych Amerykanów i to sporo przed kryzysem okazał się z gatunku wyrywających z butów Edytowane 31 Grudnia 2010 przez Baba_Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 31.12.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 ja zbudowałem parę: Nie darze PRLu sentymentem, ale gdyby nie te cuda z płyty większość z nas mieszkała by w ziemiankach. A te klocki po docieplenu i wymianie instalacji postoją jeszcze ze 100 lat. W Gdańsku czy Gdyni jest już budynek z płyty uznany za zabytek, a niedługo zostanie wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 31.12.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 i w porównaniu z obecnymi "osiedlami apartamętowców" gdzie domy są 5 metrów blok od bloku to te wielkopłytowe osiedla - są - wzorami projektowania przestrzennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 01.01.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 He-he, wiadomo, że swego dzieła człowiek prawie zawsze bronił będzie . Może wtedy faktycznie przestrzeń nie była na wagę złota i mimo wszystko planowano coś więcej niż "przestrzeń mieszkalną", ale dalej się upieram, że ładne to to nie jest Wad chyba jednak więcej niż zalet, zwłaszcza w takich mrówkowcach jak na zdjęciu.... Chociaż, to jeszcze nic, w porównaniu do tego http://statichg.demotywatory.pl/uploads/1261321574_by_Tecza.jpg Co nie znaczy, że wytwory obecnych pazerów-deweloperów są ładne i miłe w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.01.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 to akurat jest chyba wyrób hongkongijskich pazerów-developerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 02.01.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Pewnie tak, ale to pazerność z przesłaniem, że gdyby nie te straszydła, ciężko pracujący ludzie mieszkaliby w ziemiankach albo nie mieszkali w raju kapitalizmu Ciekawe, jakby odpukać tam porządnie zatrzęsło - strach się bać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts