witu102 25.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 ja mam Tchibo Caffisimo i jestem zadowolony. Jedyny "szkopuł" to mimo, że do obsługi mamy 5(!!) przycisków, to bez przeczytania instrukcji robienie cappucino zajęło mi 10 minut...prosty w obsłudze (po zapoznaniu się z instrukcją) kawa dobra dużo możliwości kombinacji (cappucino, machiato, espresso itd) cena przystępna ja kupiłem jak była promocja, że ekspres 359zł a do tego bon na 100zł czyli w efekcie 259zł dałem. Koszty kawy moim zdaniem niskie wychodzi 1zł/kapsułkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 26.01.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 no wlasnie 1zł.. u mnie nawet 1,25zł! a jak wsypiesz kawy to choć zakup wydaje się drogi to jednak więcej tej kawy wypijesz i suma suamrum wyjdzie taniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart 26.01.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 W SENSEO wychodzi jedna kawa ok 50gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek751 27.01.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja polecam ekspres Nivona. Mleko spieniane z kartonu, długo utzrymuje się pianka, kawa albo ziarnista albo mielona. Instrukcja tylko trochę skomplikowana, ale ja blondynka może dlatego.....Znajomi długo szukali w necie co jest najmniej wadliwe i okazalo się, że Nivona ma ponoć dobre opinie. Zakupili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 28.01.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 a ja tam jak się już zdecyduje to chyba na SAECO... moja żóna ma w pracyi bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 30.01.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 a my mamy Krups-a EA8050 - może nie jest jakiś fullwypas - ale kawa jest wyśmienita; siostra ma Siemens TK 52001 i też nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.02.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 My jestśmy wierni Saeko, to nasz drugi ekspres tej firmy i jesteśmy zadowoleni. Jak coś to polecam akurat te firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterb 19.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Ja też polecam Saeco...Użytkuję go od czerwca 2010 i jak narazie super, intuicyjna obsługa, wszystko działa, crema jest taka, jak być powinna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.03.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Mamy w domu Krups 8260 z wyspą mleczną. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, ze się nie zawiodłam (pomimo różnych komentarzy). Znajomi też go mają (ok. 2 lat) i nie narzekają. Kupiliśmy go 1,5 roku temu i na razie tylko od czasu do czasu zmieniamy filtr, w tym czasie był 3 razy czyszczony tabletami. Używamy filtrowanej wody, bo u nas w kranie jest bardzo twarda. Łatwy w obsłudze, niedużo miejsca zajmuje. Zapach świeżo mielonej kawy = bezcenne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.04.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja sie juz zdecydowalam.Zamawiam Jura Ena 9 one touch. Nowosc. Ma wszystko, co potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 03.06.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Proszę o poradę, który ekspres wybrać, rozpatruję trzy: Jura Ena 9 One Touch , Jura Impressa F50 Platin lub DELONGHI model ESAM 3500.S. Czy ktoś mógłby sie wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 03.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Ena 9 jest lepsza od f 50, bo nie trzeba przestawiac filizanek.DeLongi nie znam.Jeszcze nie kupilam, ale juz sie na ena9 zdecydowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 04.06.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 ja polecam ariette chic, dziala juz 5 lat bez problemu, koszt ok 400zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 08.07.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Zależy czy zależy Ci na wygodzie czy na smaku. Jeśli na tym drugim to żadne kapsułki (fu!) i żadne kombajny mielące i spieniające. Widzieliście kiedyś coś takiego w dobrych restauracjach? Tylko tradycyjny ręczny ekspres ciśnieniowy (taki może troszkę droższy, nie za 200-300zł) + młynek żarnowy (również taki powyżej 300 zł, a są i za 1500zł). Mielenie kawy to jakiś problem? Umówmy się - to trwa 10-15 sekund, a razem z nasypaniem/przesypaniem nie więcej niż minutę. Jeśli nie masz czasu zmielić kawy to znaczy, że nie masz też czasu się nią delektować. Zresztą zawsze można zmielić na 2-3 dni na zapas i trzymać w pojemniku próżniowym w lodówce. Szybką kawę przed pracą można robić z gotowej - mielonej (czarna lavazza albo czerwona illy naprawdę dają radę). A na dłuższe posiedzenia 'ręcznie' mielona. Taki zestaw przy odrobinie wprawy da naprawdę kawę lepszą niż z 'kombajnu' i będzie połowę tańszy. Trzeba tylko przestrzegać prostych zasad ekspres musi być dobrze nagrzany (dłużej niż 'do zgaśnięcia lampki') a kawa nabita do tygielka przed samym parzeniem. Nie wcześniej - kawa nagrzana traci aromat. Z tego samego powodu ważny jest dobry młynek, który w możliwie najmniejszym stopniu nagrzewa kawę podczas mielenia. Jedyna wada takiego rozwiązania - jeśli trzeba zrobić więcej kaw - to trzeba się naprawdę nieźle napałować. Jeśli zależy Ci na wygodzie - to kombajn. Broń boże kapsułek - cholera wie co do nich sypią, a kawa z nich nie ma połowy tego smaku co z tradycyjnego ekspresu. Mówię to jako nałogowy kawosz (chociaż nie koneser) doświadczony kilkunastoma różnymi ekspresami i kilkudziesięcioma gatunkami kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.07.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Jarett,wywołałeś temat kawy: kupujesz w sklepach kawowych świeżo palone ziarno czy jednak paczkowane? A z kapsułkowymi walczę od zawsze... Mam Saeco (Talea Touch Plus) i nie wymieniłabym go na nic innego (mimo że wyższość kolbowych jest niezaprzeczalna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milker 15.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Najlepsze ekspresy to nivona. Bezawaryjne, kawa pyszna. Ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.07.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 co do Nivony - porazka,ale to u Ciebie wyjdzie za jakies 1,5 roku jak nie wczesniej - polecam forum kawoszy caffepreggo....Saeco od kiedy wykupił je Philips z jakościa niestety zeszło na tzw psy...Jura...no cóz polecam w/w forum. ja kupilam de Longhi Ecam 23.450 - jest ok parzy swietne espresso - kawę kupuję swieżo mielona Brazyliane i Izzy Gold - do odkrycia w/w forum myslałam ze lavazza to całkiem fajna kawa...ha ha ha teraz juz nie kupię zadnej kawy z naszych sklepów tylko swieza palona kawka i powiem wam wtedy kazdy ekspres zaparzy cudowna kawusię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milker 20.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 co do Nivony - porazka,ale to u Ciebie wyjdzie za jakies 1,5 roku jak nie wczesniej - polecam forum kawoszy caffepreggo.... Saeco od kiedy wykupił je Philips z jakościa niestety zeszło na tzw psy... Jura...no cóz polecam w/w forum. Mam nadzieję, że nic złego nie wyjdzie i z naszej nivony jeszcze trochę pokorzystamy Co do saeco - zgadzam się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 22.10.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 A ja Saeco polecam z całego serca Mieszkam we Włoszech i, oprócz De Longhi,Gaggia czy Ariete to jedna z najmocniejszych marek. My posiadamy Saeco Syntia - ekspres jest super. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 24.10.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja mam saeco primea touch plus, polecam:) kawka pyszna, aromatyczna i pięknie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts