Matskocz 24.10.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 w pracy używamy Saeco Nina Cappuccino, znawcą nie jestem, ale kawa wychodzi dobra + spienianie działa iście fantastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.10.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Używałem Boscha, a od prawie 2 lat mam Jurę Ena 7. I to jest to. Zdecydowałem się po obejrzeniu fabryki Jury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.nowak 30.10.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ja mam takiego Boscha Wcześniej nie miałem doświadczenia z innymi ekspresami, ale z tego jestem zadowolony. W miarę tani a kawa - pyszna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hadesziom 01.11.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam, planuję zakupić ekspres ciśnieniowy, lecz szczerze mówiąc małe mam pojęcie o modelach i strukturach.Zależałoby mi, by prócz mielenia kawy była opcja robienia cappucino. Rozglądałem się trochę i zobaczyłem, że jedne modele mają opcje tylko pienienia mleka (pod ciśnieniem), a inne działają inaczej. Wkłada się rurkę do opakowania mleka i tyle, automat robi wszystko samodzielnie. Mam do wydania około 1500zł, zależy mi na porządnym modelu (by za rok się nie rozkraczył). Słyszałem, że delonghi produkuje dobre modele. Widziałem też, że w niektórych modelach prócz pojemnika na kawę jest także pojemnik na czekoladę. Czy tego typu modele są o wiele droższe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lpilsniak 04.11.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Osobiscie polecam Jure C5, intensywnie uzytkuje od 4 lat i do chwili obecnej nie bylo zadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martacbr 11.11.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Ja bardzo polecam Delonghi esam 5500. Od roku taki posiadamy, zroblismiy nim ponad 5000 kaw i jestesmy zachwyceni. Ma wbudowany młynek do mielenia kawy, ale mozna też stosowac kawę sypaną. Istnieje mozliwosc regulacji wzgledem twardosci wody. Dzięki regulacji przy dzbanuszku z mleczkiem mozna wybrać między latte, cappuccino a zwykłą czarną. No i dla mnie najwazniejszym plusem jest to ze za pomoca 1 przycisku ekpres czyści wyjscie dzbanuszka od mleczka, a następnie sam dzbanek mozna wsadzic do lodówki. Jesteśmy już od niego uzależnieni Jedyny minus to cena. W zeszłym roku zapłaciliśmy za niego ok 3500zł Ale znakomity smak i zapach kawy wynagradza nam poniesione koszty. Znajomi mają starszy model, który można taniej kupić i też się nieźle sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtsvectra 11.11.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Ja bardzo polecam Delonghi esam 5500. Od roku taki posiadamy, zroblismiy nim ponad 5000 kaw i jestesmy zachwyceni. Ma wbudowany młynek do mielenia kawy, ale mozna też stosowac kawę sypaną. Istnieje mozliwosc regulacji wzgledem twardosci wody. Dzięki regulacji przy dzbanuszku z mleczkiem mozna wybrać między latte, cappuccino a zwykłą czarną. No i dla mnie najwazniejszym plusem jest to ze za pomoca 1 przycisku ekpres czyści wyjscie dzbanuszka od mleczka, a następnie sam dzbanek mozna wsadzic do lodówki. Jesteśmy już od niego uzależnieni Jedyny minus to cena. W zeszłym roku zapłaciliśmy za niego ok 3500zł Ale znakomity smak i zapach kawy wynagradza nam poniesione koszty. Znajomi mają starszy model, który można taniej kupić i też się nieźle sprawdza. czuć tu marketing szemrany, a poza tym 5000 kaw przez rok to ponad 13 kaw dzień w dzień, co dzień, a może jestem niedowaiarkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert_PhilipsSaeco 16.11.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witaj Hadesziom,Ekspresy do kawy z wbudowanym młynkiem i zintegrowanym pojemnikiem na mleko należą do wyższych linii ekspresów automatycznych. Zastosowane w nich rozwiązania powodują, że włączając jeden przycisk możesz przygotować dowolny typ kawy – w tym cappuccino. W cenie, którą wskazujesz możesz kupić ekspres automatyczny, ale z dyszą do spieniania mleka. W przypadku ekspresów marki Philips Saeco, dysza jest wyposażona w końcówkę Panarello, która ułatwi Ci spienianie nawet, jeśli nie masz doświadczenia jako profesjonalny barista. Przemyśl jednak, czy nie warto zainwestować nieco więcej w ekspres w pełni automatyczny, czyli za zintegrowanym pojemnikiem na mleko. Daje on dużą wygodę użytkowania i wiele możliwości przygotowywania różnych kaw. Wybierając taki ekspres, powinieneś zwrócić uwagę przede wszystkim na:- rodzaj młynka do kawy,- liczbę dostępnych funkcji, programów do przygotowywania kawy,- łatwość czyszczenia, np. czy blok zaparzający jest wyjmowany,- wielkość pojemników na wodę i zużytą kawę. Ze swojej strony proponuję Ci przyjrzeć się ekspresom z linii Syntia Cappucino marki Philips Saeco. Zastosowano w niej wspomniane rozwiązania (łącznie ze zintegrowanym pojemnikiem na mleko). Może zainteresuje Cię też fakt, że modele z tej serii zyskały certyfikat Italian Testers „Espresso&Cappucino Perfetto”, co daje Ci pewność, że kawa z ekspresu Philips Saeco ma wyjątkowe walory smakowe. W razie pytań – napisz na [email protected]. Chętnie odpowiem. _____________________ Ekspert Philips Saeco, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące ekspresów do kawy Philips Saeco. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.11.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 a poza tym 5000 kaw przez rok to ponad 13 kaw dzień w dzień, co dzień, a może jestem niedowaiarkiem... Ktoś tu nieźle popłynął, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martacbr 21.11.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Razem z mężem pijemy ok. 6 dziennie (każde po 3). Często babcia opiekuje się naszą córcią i też sobie kawkę walnie. Wystarczy, że w tygodniu ktoś nas odwiedzi, w sobote lub niedziele ktos wpadnie no i kolejnych kilka kaw... A nie mówię już o imprezach, urodzinach, świetach wizytach rodzinnych itp. Mieszkamy za granicą więc 2-tygodniowy urlop babci, kuzynki, koleżanek i innych urlopowiczów często się zdarza. No ale nie licząc gości. Ja i mój mąż dziennie pijemy 6 kaw, co pomnożone przez 364 daje 2184 kaw rocznie. Do tego należy doliczyć naszych gości... Rozumiem, że są osoby, dla których kawa może nie istnieć lub piją tylko 2 kawki dziennie ale my z mężem uwielbiamy kawę a ilość zrobionych przez nas kaw podałam z wyświetlanych przez ekspres statystyk (dokładnie liczy ile zostało zrobionych latte, ile cappucino itp.) Ahh, zapomnialam jeszcze dodać: 1 porcja kawy to porcja filiżankowa. My pijemy w kubkach gdzie wchodzą 2 porcje kawy więc ten wynik należy pomnożyć przez 2. No chyba, że ktoś w sklepie robił sobie kawę a nam sprzedał używany ekspres... Oby nie! Pozdrawiam niedowiarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.11.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Dobra ściema nie jest zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 11.12.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Reaktywuję temat. Poszukuję dobrego ekspresu najlepiej jeden przycisk, różne rodzaje kawy, ale raczej nie z kapsułek. Czy dostanę w cenie do 2 tys.? Saeco Talea Ring Plus jest taki? Ostatnio sporo poniżej 2 tys. widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.12.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Tylko Jura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.12.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Tylko Jura. w pelnej rozciaglosci zgadzam sie z przedpiszczynia Jesli automat to najlepiej Jura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
First Austria 15.12.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Wszyscy, którzy marzą o prawdziwym ekspresie ciśnieniowym zdecydowanie powinni wziąć udział w tym konkursie! Zapraszamy do wzięcia udziału w „Konkursie na kreatywny przepis”! Wystarczy tylko zapisać sięna stronie do newslettera i przesłać swój przepis. Czekają na Was fantastyczne nagrody w tym ekspresy ciśnieniowe oraz zestawy do stylizacji włosów. Konkurs trwa od 09.12.2011 do 09.01.2012 Więcej informacji na stronie first-polska.com.pl/konkurs/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 17.12.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Artykuł wywołujący spore kontrowersje http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,116219,10803325,Ekspresy_do_kawy___niezalezny_test__Lura_z_maszyny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert_PhilipsSaeco 23.12.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Witaj Grazi, Wybierając ekspres do kawy, powinnaś zwrócić uwagę na kilka elementów:- rodzaj młynka do kawy,- liczbę dostępnych funkcji, programów do przygotowywania kawy,- łatwość czyszczenia, np. czy blok zaparzający jest wyjmowany,- wielkość pojemników na wodę i zużytą kawę. Twój pierwszy wybór padł na model Talea Ring Plus, czyli ekspres automatyczny z dyszą do spieniania mleka i końcówką Panarello, ale może zainteresuje Cię też inne rozwiązanie – mam tu na myśli zakup ekspresu automatycznego, ale ze zintegrowanym pojemnikiem na mleko – np. Syntia Cappuccino marki Philips Saeco. Dzięki takiemu rozwiązaniu, będziesz mogła przygotować dowolny typ kawy z mlekiem bez konieczności jego samodzielnego spieniania. Może zainteresuje Cię również fakt, że ekspres Syntia Cappucino zyskał certyfikat Italian Testers „Espresso&Cappuccino Perfetto”. Daje Ci on pewność, że kawa z ekspresu spełnia wszystkie wymogi stawiane przez znawców smaku.Mam nadzieję, że pomogłem, ale gdybyś miała jeszcze jakieś pytania – napisz na [email protected]. Pozdrawiam,Ekspert Philips Saeco._____________________ Ekspert Philips Saeco, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące ekspresów do kawy Philips Saeco. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 14.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Dziękuję bardzo za szczegółową odpowiedź. I skorzystam z oferty, szczególnie, że cenię markę Philips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 02.03.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 WitamNie chce zakładać osobnego wątku o ekspresowych/automatach do kawy pod zabudowę, więc zapytam tu, czy ktoś z Was posiada takie cudo, jakieś opinie? Cena nie zachęca do kupna, ale możliwość zabudowania go w szafce akurat w moim przypadku maja duże znaczenie, niższa cena tylko w IKEA- ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tych produktach, o użytkowaniu i o kawie jaka z nich wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 02.03.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 poszukuje opini o Krups EA 8260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts