marynianka 11.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 U mnie w pracy w bufecie jest ekspres jura, chyba w leasingu i ciągle jeździ do naprawy, często się psuje funkcja spieniania mleka, przyjeżdża wtedy ekspres na wymianę, mam wrażenie, że jakość w stosunku do ceny nie jest najwyższa. Ja bym go nie kupiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 15.05.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 W pracy mamy Saeco, nie wiem jaki model, ale to taki duży, typowo biurowy W domu mam kolbowy Saeco Nina Capuccino, który użytkuję od 2.5 roku. Polecam Saeco. W tym moim domowym brakuje mi młynka, ale jak go kupowałam budżet miałam ograniczony. Jak będę kupowała nowy to na pewno z młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 17.05.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Ja po konsultacjach na forum kawowym trzy czy cztery lata urzęduję na zestawie Baby Gaggia + Ascaso i-mini. I mając porównanie z zainstalowynymi w pracy Jurami, wolę to moje (no dobra, dużo to kwestia regulacji i mało kto pije tak naprawdę klasyczne espresso 7/25/25). Fakt faktem, trzeba się pobawić, ale nawet jeśli goście przychodzą podoba im się to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 25.05.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 ekspress? Po doświadczeniach stwierdzam śmiało, że żaden. Może i są ekspresy które parzą dobrą kawę, ale jak dla mnie to i tak wygrywa kawiarka. Porządna kawiarka na indukcję około 100zł - smak kawy - bezcenny, a powiedzmy 2k zł, które miałbym wyrzucuć na ekspres, wolę przeznaczyć np na rower, wakacje...lub na milion innych rzeczy W zwykłym włoskim gospodarstwie domowym ludzie nie mają ekspresów. Wszedzie królują kawiarki,a w końcu Włosi słyną ze słabości do kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianna66 11.06.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ja nie mam ekspresu i jakoś żyję . A też bardzo lubię kawę .Czy warto kupowac ?Może kupcie coś , co bardziej się przyda w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 20.06.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Ja nie mam ekspresu i jakoś żyję . A też bardzo lubię kawę .Czy warto kupowac ?Może kupcie coś , co bardziej się przyda w domu . Ja sobie życia bez ekspresu już nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 20.06.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Jak wybierałam ekspres to troche tutaj czytałam: http://caffeprego.pl/phpBB3/viewforum.php?f=3. Fakt że kociokwiku od natłoku informacji mozna dostac ale, własnie po to są fora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anastazja-81 15.01.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Chętnie sama bym kupiła ekspres do kawy, tylko niestety budżet ograniczony. Pewnie z tych tańszych kawa nie jest taka smaczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.01.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Niki, sama kawiarka czy ekspres pysznej kawy Ci nei zrobią... Jakiej kawy używasz? Kupujesz mieloną czy sam mielisz? Jeśli sam mielisz - czy masz świeże ziarno i na jaką grubość mielisz? Jeśli kupujesz mieloną - gotowiec ze sklepu czy w palarni kawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 19.01.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Witam kawoszy:) Niech mnie ktoś wyprostuje jesli źle myślę Czy zamiast wydać 3 tys. na dobry ekspres, nie lepiej kupić włoską kawiarkę z prawdziwego zdarzenia, dobry żarnowy młynek i reczną maszynkę do ubijania mleka wydając na te sprzęty jakieś 300 zł. a resztę przeznaczyć na zakup porządnej kawy ziarnistej co starczy na hmmm bardzo długo? Taki rytualny sposób parzenia kawy jakoś bardziej mi się podoba, ma to jakiś taki barmański urok co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula812 19.01.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Najlepsza kawa jest z kolbowego dobrego ekspresu, nic wam nie da tak gęstego espresso, a wydawanie 3 tysięcy na automaty to bez sensu. Pracowałem w firmie ze sprzętem RTV i AGD około roku i trochę doświadczenia tam podłapałam w temacie kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sosnowiecki 21.01.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Ja też używam kawiarki do parzenia kawy. A gdzie ją kupiłem? Przywiozłem z Włoch w komplecie z przepyszną kawą. Ale może ktoś podrzuci tutaj link do sklepu w Polsce gdzie można kupić świetną kawiarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 21.01.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Ok , niech mi ktoś wytłumaczy różnice w kawie z kawiarki za 100 zł. ze swieżo zmielonej dobrej kawy z mielkiem od kawy z ekspresu z górnej półki np. nivona za 3 tys pln.ps. nie pije kawy ale musze kupić sprzęt:) do kawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefer1 27.01.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Ja też używam kawiarki do parzenia kawy. A gdzie ją kupiłem? Przywiozłem z Włoch w komplecie z przepyszną kawą. Ale może ktoś podrzuci tutaj link do sklepu w Polsce gdzie można kupić świetną kawiarkę. http://www.mojeespresso.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefer1 27.01.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Ok , niech mi ktoś wytłumaczy różnice w kawie z kawiarki za 100 zł. ze swieżo zmielonej dobrej kawy z mielkiem od kawy z ekspresu z górnej półki np. nivona za 3 tys pln. ps. nie pije kawy ale musze kupić sprzęt:) do kawy... wg mnie to właśnie zalezy od tego na czym komu zależy jeśli smak kawy i rytuał nie jest aż tak istotny to na pewno wystarczy automatyczny ekspres za kilka tys złotych co zrobi za nas wszystko. Jeśli chcemy czegoś więcej i czerpiemy przyjemność z mielenia świeżo palonej kawy (polecam te z polskich mikropalarni, jakości specialty) to kawiarka, młynek i spieniacz będzie lepszym rozwiązaniem pozdrawiam kawowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefer1 27.01.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Chętnie sama bym kupiła ekspres do kawy, tylko niestety budżet ograniczony. Pewnie z tych tańszych kawa nie jest taka smaczna? jest smaczna, wszystko zależy od tego jakiej kawy używasz, czy jest świeżo palona, skąd pochodzi i w czym zaparzasz. Kawiarka to wydatek rzędu ok 100 zł (w zależności od rozmiaru). Polecam też np drippery i do tego jasno palone ziarna, np z polskich palarni. Kawa z metod przelewowych jest jeszcze w Polsce nie do końca doceniona, a wychodzi naprawdę dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefer1 29.01.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Ja jakiś czas temu również kupowałem sobie nowy ekspres do kawy. Zależało mi na czyms w miarę niedrogim ale jednocześnie parzącym smaczną kawę. Zdecydowaliśmy się na ekspres Philips Minuto. Ekspres niewielki , ładny prosty wygląd oraz robi rewelacyjną kawę. Dodam,że kupowałem w sklepie rtv Euro agd. Obecnie można tam kupić ten sprzęt na 50 rat 0% tak więc nie jest to takie duże obciążenie finansowe. Najważniejsze aby kawa smakowała temu kto ją pije )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mulretto 29.01.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Ja mam prosty ekspres do kawy za ok.300 zł. teraz żałuję, że go kupilem, bo mogłem poczekać troche i kupić od razu lepszy. W tej cenie nie ma sensu kupować byle badziewia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.01.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Kupno porządnego ekspresu tzw. automatycznego wiąże się z zakupami dodatków typu filtry,tabletki odkamieniające,tabletki czyszczącze,płyny do czyszczenia przystawek itd. A to wszystko kosztuje. Gdy jest mocno oczujnikowany to bez tego zbuntuje się i nie zrobi kawusi.Jeśli słabiej oczujnikowany da się oszukać ale po jakimś czasie padnie( np. post #121). Niektórzy chcąc być "mądrzejszy inaczej" sami robią mikstury lub kupują dziwne zamienniki, a po pewnym czasie pomstują na "badziewną" firmę która bierze grube tysiące za psujące się "badziewie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 26.10.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Dobrą kawę zaparzy również tańszy model ale trzeba będzie się bardziej napracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts