BoguslaN 10.11.2018 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Czesć, chciałbym kupić ekspres ze spieniaczem mleka, taki żeby robił dobre capuccino. Budżet to 2 tyś. Jaki model możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 16.11.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Pierwsze pytanie, które sobie zadajcie - jaką lubicie kawę? Duży kubek, espresso, z mlekiem pianką itp. Jest wiele sposobów na pyszną kawę, a wybór automatycznego ekspresu to ostateczna ostateczność i wcale nie najlepszą. Można kupić rewelacyjne ekspresy przelewowe za 500-900pln, jest wybór kawiarek za około 100pln, alternatywy, french pressy, V60 i pewnie jeszcze kilka innych. Najważniejsze jest ziarno - nie ze sklepu, a z palarni, których jest u Nas mnóstwo. Moja skromna rada - zacznijcie od dobrej kawiarni, gdzie podają nie tylko kawy na bazie espresso - ale mogą przyrządzić kawę w inny sposób. Kosztujcie i wtedy podejmijcie decyzje o zakupie ekspresu. Temat kawy jest niesamowicie bogaty. Ja mam w pracy ekspres automatyczny z wysokiej półki - i smak kawy w porównaniu z tym co piję w domu jest beznadziejny. Myślałem, że to wina kawy więc wziąłem z domu do pracy i też było blech. Dobra kończę wypociny - zapamiętajcie - świeża kawa z palarni zmielona w młynku żarnowym na przefiltrowanej wodzie to podstawa - a ekspres, byle nie automatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
home_lover 17.03.2020 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 ja kiedyś miałam ekspres, ale w sumie i tak robiłam w nim espresso albo kawę czarną, więc jak się popsuł (działał dobre parę lat), to już odpuściłam sobie jego naprawdę i od tego momentu korzystam po prostu z kawiarki ciśnieniowej. W sumie już się przyzwyczaiłam i tak jakoś nastrojowo się robi, jak wyciągam kafeterkę i parzę kawusię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 19.03.2020 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Mam deLonghi Prima Donna Avant od 9 lat.Na początku był szał na kawy mleczne ale teraz tylko kawy czarne nam smakuja.Dzis z czystym sumieniem moge ją polecic.Kazda marka kawy inaczej smakuje ale najlepsze jest to ze dzieciaki uwielbiają mleko z tego ekspresu czy do płatków czy do kakao. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts