satina 30.09.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Mam zmywarkę CANDY i od jakiegoś czasu nastawiam zmywanie, stosuję tabletki 3 w 1 różnych firm. Często zdarza się tak, że po skończeniu zmywania zostaje nie rozpuszczona tabletka która leży na dole zmywarki. Nie jest to za każdym razem i nie wiem od czego to jest uzależnione. Powiedzcie czy macie taki problem i czy też Wam się to zdarza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorolek 30.09.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 nie mialam wprawdzie takiego problemu, ale przychodzi mi do glowy takie rozwiązanie: nie wszystkie zmywarki "rozpoznają" tabletki 3 w 1. może Twoja też?... spróbuj ze zwyklymi (odzdzielnie tableta, oddzielnie sól). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 30.09.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 A mnie się wydaje, że możesz mieć czasem po prostu mniejsze ciśnienie wody, któe nie do końca wypłukuje tę tabletkę. Ja stosuję proszek i też nie zawsze bierze mi cały, czasem zostają takie zbite zawilgotniałe grudy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.10.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Uważaj też ja załadowujesz zmywarkę. W mojej muszę uważać, żeby nic nie zablokowało otwacia kieszeni na tabletkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 01.10.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Przecież ona się nie otwiera podczas zmywania, tylko woda ją wypłukuje proszek przez dziurki w klapce Przynajmniej u mnie tak jest... A o tym ciśnieniu napisane jest w mojej instrukcji obsługi w rozdziale "Rozwiązywanie problemów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.10.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Madziu w moim typie niestety się otwiera. Sama na początku kilka razy się wystraszyłam co się dzieje, bo słyszałam jakieś uderzenie. Dopiero potem fachowcy poinformowali mnie, że niektóre zmywarki mają tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 01.10.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 W mojej zmywarce też jest klapka, ktora z trzaskiem odskakuje po plukaniu naczyń. Przez 2 lata zdarzylo sie chyba ze 2 razy, ze nie wyplukalo tabletki do końca. Zwalilam winę na siebie samą, podejrzewająć, ze nie zamknęłam dobrze klapki i tabletka spadla za wcześnie. I mojej zmywarce jest napewno obojetne czy daję 3 w 1, czy tylko podwojną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 U mnie podobnie- jest klapka i podobnie zdarzyło się raz czy dwa, że tabletka wylądowała nie do końca zuzyta na dnie zmywary. Niestety naczynia nie były też do końca wypłukane. Teraz wolę proszek- jakoś lepiej wyglądają naczynia- przede wszystkim szkło jest bez smug. Przy tabletkach (przede wszystkim Calg...3w1) smugi były zawsze (ach te reklamy) Może wina wody może nie, w każdym razie się zraziłam i powróziłam z powrotem do proszku, nabłyszczacza i soli i jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 01.10.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 A ja mam inny problem - po umyciu naczynia są suszone i to jest normalne. Natomiast jeśli w porę nie uchylę drzwiczek, to ciepło i para wodna, która znajduje się w środku zmywarki, w miarę jej stygnięcia skrapla się i na moje czyste, nabłyszczone i suche naczynia spada deszcz. A nie mogę tego uniknąć, ponieważ włączam zmywarę o godz. 22 (kiedy mam tani prąd) i otwieram dopiero rano, nie będę się przecież zrywać ok. północy, żeby otworzyć zmywarkę, kiedy skończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 01.10.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Madzia, zmywarka ma z tyłu takie wywietrzniki. masz je otwarte? Smugi robią mi sie na naczyniach, kiedy mam za malo wsypanej soli. W mojej zmywarce nie odnalazłam do tej pory jakiegoś jej czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 01.10.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 nic nie wiem o żadnch wywietrznikach !!! nie widziałam żadnych, nie wiem więc, czy są otwarte, czy zamknięte, w instrukcji nic chyba o nich nie bylo? A ja mam wskaźnik soli, więc to nie o sól chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basieczka 01.10.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Ja miałam zacieki na szklankach jak było za dużo nabłyszczacza - zmniejszyłam i rewelacja. Stosuje tabletki 3 w jednym i mam do tego wsypany nabłyszczacz - więc siłą rzeczy było go za dużo. Bardzo dużo moich znajomych miało taki sam problem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 01.10.2004 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, w mojej zmywarce też otwiera się klapka i z tego pojemniczka do którego wkłada się tabletkę czasami ona wylatuje częściowo zużyta. Nie potrafię zauważyć w jakich okolicznościach, napewno nie zależy to od rodzaju tabletki (wylatują z różnych firm). Chyba muszę zasięgnąc porady fachowca. Pozdrawiam.Satina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanda124 03.10.2004 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 tabletka spadla i to napewno nie bylo normalne, podejrzewam, ze za slabo zamknelam klapke. Zacieki to napewno wina nablyszczacza- za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.12.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Witam! Mam zmywarkę Aristona. Od jakiegoś czasu nie chce jej się myć górnego kosza. Nie wiem co jest grane. Oczyściłem wszystko, co można zwyczajnie oczyścić. A teraz to już nie wiem co mogę zrobić. Może macie jakieś pomysły...? Proszę o pomoc...bo już ręczne zmywanie mnie nudzi... Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 27.12.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Forum budowle, a ty taki temat. Ale ci doradzę: KUP NOWĄ ZMYWARKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.12.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 moze nie az tak radyklane posuniecie ci zasugeruje jak kupno nowej zmywarki - trzeba ja dokladnie wyczyscic ale tego juz sam raczej bez jej rozbierania nie zrobisz a na przyszlosc zanim wlozysz cos to jednak splucz wieksze zabrudzenia pod kranem z biezaca woda moja polowa podobnie zanieczyscila doslownie wszystko co tylko mozna bylo a zaczelo sie wlasnie do niedomywania gornego kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.12.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 zezo Jak pewnie już po roku użytkowania forum wiesz, że liczymy tu na pomoc nie tylko w kwestiach budowlanych. Rozmawiamy o tym jakie AGD wybrac, kto woli psy a kto koty, a kto może siatkówkę...więc nie czuję żebym zrobił coś złego. Nie zamierzam też kupić nowej zmywarki, więc z Twoich rad nie skorzystam. jareko Zazwyczaj staram się płukać, ale myślałem, że to czego nie dam rady, zostanie w tym filtrze co go się raz na jakiś czas czyści. A tu klops... Tak więc sugerujesz, że samemu to lepiej nie grzebać...? A jeśli to jest tyko jakieś jedno siteczko... Jak sobie przypomnę odcinki Usterki z TVNu to mną trzęsie na myśl, że mam jakiegoś fachowca wezwać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.12.2004 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Tommco - badz optymista - albo dogadaj sie z ekipa TVN Moja tez plukala i nici - moze to wina proszkow? W koncu ta sama woda w kolko sie kreci i myje U mnie po czyszczeniu przez fachure bylo OK przez kilka miesiecy ale wysiadl termostat i teraz stoi nie uzywana a mnie szalg trafia gdyz rekawy sam musze zakasac a jest to czynnosc ktorej nienawidze bardziej niz Leppera Alibo bledem bylo popierac rodzimy przemysl Amice kupujac - sam juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 27.12.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 a jest to czynnosc ktorej nienawidze bardziej niz Leppera i tu żeś mnie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts