samigom 01.02.2008 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Warto! Zmywam w niej wszystko, garnki, kubki, niezliczona ilość łyżeczek... szkoda mi czasu i rąk na zmywanie ręczne. To moja najlepsza pomoc kuchenna. Chwilowo jest na zesłaniu w garażu, ale już odliczam dni do montazu kuchni i zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.02.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 A tak generalnie: warto mieć zmywarkę? a to mozna żyć bez ?? dla mnie nieoceniona pomoc, przy rodzinie 2+1 w zupełności wystarcza 45 cm i - jak wyżej zostało już napisane - zgadzam sie z tym ze ma mieć podstawowe funkcje a nie bajery za które sie płaci a nie używa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.02.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Po otwarciu zmywarki warto też spojrzeć czy gdzieś nie zatrzymała się woda, bo przy wyjmowaniu zaleje resztę naczyń. Dlatego najpierw wysuwa się i opróżnia dolny kosz, żeby woda z górnego na dolny nie poleciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.02.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witam,Ja mam zmywarkę Elektroluxa. Generalnie chodzi ładnie. W pewnym momencie przestał domywac naczynia, ale ten problem już roziwązałem przez preparat do czyszczenia zmywarek.Pozostała jeszcze jedna kwestia. W pewnych fazach mycia zmywarka chodzi bardzo głośno, przede wszystkim jak pobiera wodę, potem ją oddaje.Czy mieliście też takie doświadczenia? Jak sobie z tym poradziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 A tak generalnie: warto mieć zmywarkę? wg nas, to (obok odkurzacza centr. i plyty indukc.) jedno z najbardziej pomocnych i dostarczajacych wygode urzadzen domowych. caly dzien pakujemy w nią naczynia, wieczorem mycie, potem tylko wyjac i poukladac sprzety w szafkach - sam miód mamy 60cm, rodzina 2+1, jedno mycie na dzien, z rzadka co dwa dni, piguły 5w1, paka 70 szt. starcza na wiecej niz dwa miesiace, duza oszczednosc wody, za to troche wiecej idzie prądu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 02.02.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Tak. Reguluje się na dole przy zawiasach. Ustawia się to w zależności jak ciężki front jest przykręcony. W instrukcji jest opisane w obrazkowej instrukcji obsługi do zmywarki Bosch dla blondynek jest pokazane gdzie w cokole zmywarki są śruby do regulacji linki otwierającej drzwiczki. W plastikowym panelu są twie tuleje na te śrubu, ale śrub w nich nie ma Ale nie, żeby zapomnieli je włożyć, tylko tył tulejki jest pełen, z plastiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.02.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 podciągam bo nadal nie wiem co z tymi drzwiami tzn jak je wyregulować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 05.02.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 witam, zmywarkę Siemens użytkuję od dobrych 12lat bez żadnych problemów, raz tylko zatkał sie odpływ i zadziałał aquastop, po umyciu naczyń zostawiam zamkniętą do ochłodzenia poczym wyjmuję naczynia, myje średnio raz dziennie, bład który zrobiłem to taki że kupiłem wąską 45cm zamiast 60, kupiłem pamietam model droższy bo miała więcej programów , z praktyki wychodzi że zawsze używamy jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 06.02.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 też myślę o siemensie, ale nie wiem jaki model, a nie chcę bardzo drogiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.02.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja uzytkuje 2 Bosche,troche inne wiekowo, niemniej konstrukcja sprzed 8-9 lat wnetrza i calej zmywarki jest bardzo podobna.Roznica zapewne dotyczy programow,niektore warto miec.Ja raczej sklaniam sie zakupic wreszcie sobie do nowego domu Boscha lub Siema...i wart jest uwagi dodatkowy program-pol wsadu i Variospeed.Przez to podraza sie koszt zakupu ale..jak na razie przy 2 os. cala zmywarke musialbym trzymac dluzej z brudami i ryzyko smrodku jest wieksze.Nie patrze na glosnosc pracy zmywarek,moze po prostu kupujac drozsze modele do ich cichszej pracy sie przywyczailem..niemniej nie spie kolo zmywarki i az tak praca jej nie przeszkadza chyba w ogladaniu tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wusia 10.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Proszę o podpowiedzi jaką chwalicie sobie zmywarkę 45 czy 60? Rodzina 2+1 nie wiem jaką kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.02.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 do mycia kubkow, talerzy i sztuccow z reguly wystarczy 45.szescdziesiatka pomiesci tez parę garnków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.02.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Proszę o podpowiedzi jaką chwalicie sobie zmywarkę 45 czy 60? Rodzina 2+1 nie wiem jaką kupić. U nas rodzina 2+1 i nie wyobrazam sobie, zeby zmieścic się w 45. Oczywiście, jak nie ma sie miejsca, to nie ma wyjścia, ale jeśli zmieścisz 60, to się nie zastanawiaj. Ja myję w zmywarce wszystko, co mogę myć (czyli ręcznie tylko plastikowe kubeczki synka i rurki do picia ). Zmywarkę włączam przeważnie raz dziennie, ale przy obiedzie "wielogarnkowym" zdarza mi się włączyć dwa razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 04.03.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Pozwalam sobie podnieść ten wątek, bo mam wątpliwość, której nie potrafię rozstrzygnąć. Rozważyłam różne modele zmywarek, zrobiłam selekcję i zostały mi dwa modele, z których chcę wybrać:http://www.agito.pl/zmywarki/electrolux_esl_66020.1249.39472.html albohttp://www.agito.pl/zmywarki/bosch_sgv_43m03_eu.1249.42187.html Dlaczego akurat te- ano bo mieszczą się w moich możliwościach cenowych a po lekturze wielu wątków wychodzi mi, że mają dobre parametry. Mój dylemat bierze się z tego, że electrolux ma podany poziom hałasu 43 decybele a bosch 49 i tu moje pytanie - czy ta różnica może być obiektywna i electrolux jest znacznie cichszy czy raczej podano różny poziom hałasu (np. maksymalny a uśredniony...) i bosch nie musi być głosniejszy?Może ktoś zna te konkretne modele zmywarek? Dodam, że moja kuchnia jest półotwarta na salon, więc głośność urządzenia ma znaczenie. pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluś 04.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 lub Siema... mam i odradzam. Miesiąc po upływie gwarancji przpalił się jakiś dżinks i kosztowało to ponad 1000 zł. Fakt że ja bez walki się nie poddaję i firma pokryła część kosztów , nie zmienia to faktu, że za niewielką dopłatą można było kupić nową zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 04.03.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 każda może się zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluś 04.03.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 każda może się zepsuć to prawda ale koszty naprawy są różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 05.03.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a czy w 45cm da się umyć garnki, patelnie? własnie projektuje mi jeden ludek kuchnię i przy mojej pracowitości i sympatii do zmywania regularengo szklaneczek, spodków itd...zasugerował 45-kę tylko okazyjnie do cięższego zmywania tylko Wy polecacie 60-ki z tego co czytam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 duzych głębokich garnków nie da sie umyc natomiast patelnia 26 cm wchodzi bez problemu, jesli masz miejsce na 60-tke to kup wlasnie taką ale z mozliwoscią połowy załadunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluś 05.03.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 przy mojej pracowitości i sympatii do zmywania regularengo szklaneczek, spodków itd... jak kupisz zmywarke to Ci przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts