Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA - problemy w użytkowaniu

satina

Recommended Posts

wiesz, mialam to samo za pierwszym razem jak wsypalam sol. Jak sie potem okazalo nie zamknelam tego zbiorniczka w srodku zmywarki - chyba z wrazenia ze mam wreszcie takiego sprzeta ;p Sprawdz czy zbiorniczek na sol jest prwidlowo zamkniety. Jesli tak, to zmniejsz dozowanie soli, moze masz wode mieksza niz myslisz.

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli nie nalałaś nabłyszczacza i używasz tabletek to:

- sprawdź czy masz tabletki zwykłe czy takie 3 w 1, 4 w 1 itp. - wtedy twoja zmywarka musi być przystosowana do używania takich tabletek

- sprawdź, czy uruchomiłaś funkcję korzystania ze specjalnych tabletek (jeśli twoja zmywarka ma funkcję korzystania z tabletek 3 w 1)

Prawdopodobnie chodzi właśnie o brak nabłyszczacza.

...zmniejsz ilość nabłyszczacza do minimum

ejże, chyba się Kolega przejęzyczył...

Chyba chodzi o ustawienie zmiękczacza :roll:

nabłyszczacza też

chodzi o ustawienie prawidłowej ilości soli bez nabłyszczacza

generalnie zawsze powinno się stosować sól, nawet razem z tabletkami

tak używam tabletek a co do innych wątków to nie szukałam, a co....????

No bo jak byś poszukała to bys bez problemu znalazła odpowiedź, bo pytanie wraca na forum jak bumerang. A uzywanie jednocześnie tabletek i soli to niejednokrotnie przerost formy nad treścią i trzeba wtedy naprawde umiejętnie ustawić dozowanie soli.

a da się tak? chyba w wielu zmywarkach włączenie opcji 3w1 wyłącza dozowanie soli...

a co do głównego pytania - tak aja pisze rezi może to być za dużo nabłyszczacza (w instrukcji od mojej AEG jest napisane, że wapnowaty nalot może być spowodowany nadmiarem nabłyszczacza), ale u mnie akurat okazało się, że było go za mało i dopiero po podkręceniu dozowania nabłyszczacza problem zniknął.

tak używam tabletek a co do innych wątków to nie szukałam, a co....????

No bo jak byś poszukała to bys bez problemu znalazła odpowiedź, bo pytanie wraca na forum jak bumerang. A uzywanie jednocześnie tabletek i soli to niejednokrotnie przerost formy nad treścią i trzeba wtedy naprawde umiejętnie ustawić dozowanie soli.

to w takim razie proszę cię podaj mi linki do tych watków bo ja nie mam czasu żeby szukać :roll: :wink: :wink: :wink: a tak na marginesie kto pyta nie błądzi :wink: :wink: :wink:

a da się tak? chyba w wielu zmywarkach włączenie opcji 3w1 wyłącza dozowanie soli...

a co do głównego pytania - tak aja pisze rezi może to być za dużo nabłyszczacza (w instrukcji od mojej AEG jest napisane, że wapnowaty nalot może być spowodowany nadmiarem nabłyszczacza), ale u mnie akurat okazało się, że było go za mało i dopiero po podkręceniu dozowania nabłyszczacza problem zniknął.

W moim Electroluxie włączenie opcji 3 w1 wyłącza nabłyszczacz, sól idzie bez zmian. Po przejściu na proszek trzeba właśnie dozowanie nabłyszczacza włączyć ponownie.

to w takim razie proszę cię podaj mi linki do tych watków bo ja nie mam czasu żeby szukać :roll: :wink: :wink: :wink:

I uważasz, że ja mam?

piszesz,że to pytanie powraca jak bumerang na forum więc sądziłam, że znasz linki..

no a co do mojej zmywarki, to dzwoniłam po raz drugi żeby reklamować, pani po raz kolejny nie chciała mi przyjąć reklamacji! kupiłam nabłyszczać i zobaczę, jak teraz się nie uda nie dam za wygraną! no i zapomniałam dodać, że wybrałam łyżką prawie 3 szklanki tej cho..... soli ! ciekawe co teraz :roll: no zapomniałam zapytać jak często się sypie sól? i na jak długi okres czasu ona wystarcza???? bo ja już nic nie wiem. i nie rozumiem... :roll: :evil: :x :o :oops: