ewaks 10.02.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 wiesz, mialam to samo za pierwszym razem jak wsypalam sol. Jak sie potem okazalo nie zamknelam tego zbiorniczka w srodku zmywarki - chyba z wrazenia ze mam wreszcie takiego sprzeta ;p Sprawdz czy zbiorniczek na sol jest prwidlowo zamkniety. Jesli tak, to zmniejsz dozowanie soli, moze masz wode mieksza niz myslisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 10.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 poza tym przeczytaj jeszcze raz dokładnie instrukcję obsługi - zwłaszcza w zakresie zmiękczania wody w zależności od tego, jaka woda u Ciebie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.02.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 a poza tym napisz czy używasz tabletek i czy próbowałaś przeczytać inne wątki na temat tego problemu jakie można znaleźć na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 10.02.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ja miałam taki problem jak brakowało mi soli. po uzupełnieniu soli i nabłyszczacza wszystko wróciło do normy.Moze dodaj nabłyszczacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaj84 10.02.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 a poza tym napisz czy używasz tabletek i czy próbowałaś przeczytać inne wątki na temat tego problemu jakie można znaleźć na tym forum tak używam tabletek a co do innych wątków to nie szukałam, a co....???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaj84 10.02.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Może nie nalałaś nabłyszczacza? no nie nalałam, ale jutro kupuje i spróbuję z nabłyszczaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 10.02.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Jeśli nie nalałaś nabłyszczacza i używasz tabletek to:- sprawdź czy masz tabletki zwykłe czy takie 3 w 1, 4 w 1 itp. - wtedy twoja zmywarka musi być przystosowana do używania takich tabletek - sprawdź, czy uruchomiłaś funkcję korzystania ze specjalnych tabletek (jeśli twoja zmywarka ma funkcję korzystania z tabletek 3 w 1) Prawdopodobnie chodzi właśnie o brak nabłyszczacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.02.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 źle dobrana twardość wody na ustawieniu zmywarki - za duża zmniejsz ilość nabłyszczacza do minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 10.02.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 ...zmniejsz ilość nabłyszczacza do minimum ejże, chyba się Kolega przejęzyczył... Chyba chodzi o ustawienie zmiękczacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 ...zmniejsz ilość nabłyszczacza do minimum ejże, chyba się Kolega przejęzyczył... Chyba chodzi o ustawienie zmiękczacza nabłyszczacza też chodzi o ustawienie prawidłowej ilości soli bez nabłyszczacza generalnie zawsze powinno się stosować sól, nawet razem z tabletkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.02.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Też mi się kiedyś tak zrobiło, jak w porę nie uzupełniłam nabłyszczacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.02.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 tak używam tabletek a co do innych wątków to nie szukałam, a co....???? No bo jak byś poszukała to bys bez problemu znalazła odpowiedź, bo pytanie wraca na forum jak bumerang. A uzywanie jednocześnie tabletek i soli to niejednokrotnie przerost formy nad treścią i trzeba wtedy naprawde umiejętnie ustawić dozowanie soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 11.02.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ...generalnie zawsze powinno się stosować sól, nawet razem z tabletkami no chyba, że się używa wody destylowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.02.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 źle dobrana twardość wody na ustawieniu zmywarki - za duża zmniejsz ilość nabłyszczacza do minimum Już chyba bardziej zmniejszyć nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.02.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 generalnie zawsze powinno się stosować sól, nawet razem z tabletkami Nawet jak się zmiękczacz wody na wejściu do budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 11.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 generalnie zawsze powinno się stosować sól, nawet razem z tabletkami a da się tak? chyba w wielu zmywarkach włączenie opcji 3w1 wyłącza dozowanie soli... a co do głównego pytania - tak aja pisze rezi może to być za dużo nabłyszczacza (w instrukcji od mojej AEG jest napisane, że wapnowaty nalot może być spowodowany nadmiarem nabłyszczacza), ale u mnie akurat okazało się, że było go za mało i dopiero po podkręceniu dozowania nabłyszczacza problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaj84 11.02.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 tak używam tabletek a co do innych wątków to nie szukałam, a co....???? No bo jak byś poszukała to bys bez problemu znalazła odpowiedź, bo pytanie wraca na forum jak bumerang. A uzywanie jednocześnie tabletek i soli to niejednokrotnie przerost formy nad treścią i trzeba wtedy naprawde umiejętnie ustawić dozowanie soli. to w takim razie proszę cię podaj mi linki do tych watków bo ja nie mam czasu żeby szukać a tak na marginesie kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 11.02.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 generalnie zawsze powinno się stosować sól, nawet razem z tabletkami a da się tak? chyba w wielu zmywarkach włączenie opcji 3w1 wyłącza dozowanie soli... a co do głównego pytania - tak aja pisze rezi może to być za dużo nabłyszczacza (w instrukcji od mojej AEG jest napisane, że wapnowaty nalot może być spowodowany nadmiarem nabłyszczacza), ale u mnie akurat okazało się, że było go za mało i dopiero po podkręceniu dozowania nabłyszczacza problem zniknął. W moim Electroluxie włączenie opcji 3 w1 wyłącza nabłyszczacz, sól idzie bez zmian. Po przejściu na proszek trzeba właśnie dozowanie nabłyszczacza włączyć ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.02.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 to w takim razie proszę cię podaj mi linki do tych watków bo ja nie mam czasu żeby szukać I uważasz, że ja mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaj84 11.02.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 to w takim razie proszę cię podaj mi linki do tych watków bo ja nie mam czasu żeby szukać I uważasz, że ja mam? piszesz,że to pytanie powraca jak bumerang na forum więc sądziłam, że znasz linki.. no a co do mojej zmywarki, to dzwoniłam po raz drugi żeby reklamować, pani po raz kolejny nie chciała mi przyjąć reklamacji! kupiłam nabłyszczać i zobaczę, jak teraz się nie uda nie dam za wygraną! no i zapomniałam dodać, że wybrałam łyżką prawie 3 szklanki tej cho..... soli ! ciekawe co teraz no zapomniałam zapytać jak często się sypie sól? i na jak długi okres czasu ona wystarcza???? bo ja już nic nie wiem. i nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts