Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA - problemy w użytkowaniu

satina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 10 months później...
jestm expertem i wiem że bosch jest lepszy niż electrolux mimo wszystko wiem ze przyczyną tego ;dodano nieodpowiedni środek czysczący naczynie nienadaje się do mycia mechanicznego,za duza dawka plynu nablysczającego za duza dawka soli specjalnej powidzenia

jestm expertem i wiem że bosch jest lepszy niż electrolux mimo wszystko wiem ze przyczyną tego ;dodano nieodpowiedni środek czysczący naczynie nienadaje się do mycia mechanicznego,za duza dawka plynu nablysczającego za duza dawka soli specjalnej powidzenia

EKSPERCIE co to sa 'UŻĄDZEN'?

;)

• 11 months później...

Jak w temacie. Od kilku dni moja zmywarka na programie 60 st pod koniec zmywania zaczyna pyrkotać. Tak jakby gotowała wodę albo coś. już dysz nie używa ale ewidentnie grzeję wodę do pary potem wypuszcza ją bezproblemowo i pyrkocze dalej (suszy).

Co jej dolega?

Marka whirpool, 3 latka.

Psuje się?

Od ilu dB nie slychac zmywarki w salonie?

Ikeowskie zmywarki maja 50-52 dB, a mozna kupic takie 42 dB tylko czy warto przeplacac?

Obecna zmywarka gdyby nie to, ze jest w zamknietej kuchni to by byl koszmar.... co polecacie z cichych urzadzen za ok. 1500 zl?

Ja niby kupuje ta... Hoover HOD 85

http://www.skapiec.pl/site/cat/300/comp/747816_techniczne

ktos zna?

Edytowane przez kurt76

Przed wezwaniem serwisu sugeruję dokładnie wyczyścić wszystkie filtry... Jest to jedyna rzecz jaką może zrobić użytkownik w zmywarce. Piszę tak bo sąsiadka wezwała serwis do swojej - powód: bardzo długie mycie. Jak sie okazało nie wiedziała że filtr trzeba jeszcze rozebrać na dwie części...

• 7 months później...
Mam zmywarkę Electrolux od roku, wodę twardą. Problemem jest to, że szklanki nie są przezroczyste, zmywarka pozostawia na nich biały nalot, poza tym nie zmywa brązowego nalotu z herbaty. Używam tabletek 3w1 Calgonit tych najlepszych (nie pamiętam nazwy) przy włączonej funkcji tabletkowej. Co jak mam zrobić ?

Kup osobno sol i nablyszczacz i dodaj do zmywarki zgodnie z instrukcja w ilosciach dla najtwardszej wody,bo ilosci zawarte w tabletkach,widocznie sobie nie radza.

Twardość wody warto znać dokładną a nie ustawiać "na maksimum" bo można przesadzić z solą. Jeśli telefon do "wodociągów" nie da odpowiedzi to warto kupić w sklepie akwarystycznym tester "kropelkowy" twardości (5zł) i zrobić rzeczywisty pomiar wody we własnym kranie. Co do tabletek, to te najdroższe - w rozpuszczalnym, wygodnym opakowaniu są NAJGORSZE jeśli chodzi o skuteczność. Najskuteczniej działa żel, drugi w kolejności jest proszek, następnie tabletki w zdejmowanym opakowaniu i na końcu te "żelowe". Komfort stosowania jest oczywiście odwrotny :)