Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA - problemy w użytkowaniu

satina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moja zmywara jakos nie smierdzi :roll: Goracej nie otwieram, rankiem wszystko bezwonne

To tak jak u mnie.

Dziś specjalnie w celu sprawdzenia otworzyłam krótko po zmywaniu i ...też śmierdzi ...taki chemiczny zapach.

Ale jednak tych środków odkażających nie będę używać :-?

Jak się nazywa to coś?

Moja zmywarka (AEG) nie śmierdzi, ale średnio raz na pół roku używam Calgonitu do czyszczenia zmywarki.

http://www.calgonit.de/images/product8.jpg

Buteleczkę wkłada się do góry nogami do pustej zmywarki wsadzając ją do koszyczka na sztućce. Nastawia zmywarę na najwyższą temp. i po sprawie.

Przepraszam za drastyczne postawienie pytania, ale tak jest. Mamy nową zmywarkę (Electrolux), zmywa ok, używamy tabletek 4x1 Calgonitu. Para po otwarciu, a potem i wnętrze ma taki zapach, jakby starej mokrej szmaty.

Czy tak właśnie "pachną" środki myjące zmywarki?

To nie proszkki śmierdzą, ale gnijące resztki. Sprawdź dokładnie czy się gdzieś coś nie zbiera, np. pod krawędzia drzwi i pod spodem

mam pytanie...

zastanawiam sie nad candy trio...

czy ktos doswiadczony moze mi poradzic-czy kupic osobno kuchnie i osobno zmywarke czy tez owo zintegrowane urzadzonko...

prosze o wypowiedz zwlaszcza posiadaczy candy trio...

Aha..

i czy warto kupowac taki sprzet w internecie-jak wyglada sprawa z reklamacjami,czy jest szansa kupic sprzet dobrej jakosci i czy jest taniej

z gory dzieki:)

ja zawiesiłam w rogu zmywarki odświeżacz specjalnie do tych urządzeń o zapachu zielonego jabłuszka - bardzo ładny ,subtelny zapaszek :D

bodajże firmy ORO

a ze zmywarki "daje" - kiedy jest jeszcze ciepła

My tez tego używamy, dodatkowo nie zatrzaskujemy urządzenia jak nie pracuje.

Gość res
Po dwóch tabletkach calgonitu razem w 75 C bez naczyń zapach ściery zniknął. To co się zdarzyło z 2 razy teraz to nie całkowite rozpuszczenie się tabletek przy zwykłym zmywaniu w 65 C. Wczoraj zostało z pół tabletki w otwartym pojemniku, a wydaje się że nie było naczyń blokujących wypadnięcie. Zdaje się że trzeba na ten styk koszy i klapki uważać...

Jesli zmywarka ma odkrytą grzałkę, tzn. nie jest ona zabudowana, to z czasem "śmierdzą" resztki, które się do niej przyklejają i z czasem przypalają.

To chyba jakies przedpotopowe zmywarki tak maja....

Oj, wcale nie.

Chodze po sklepie i otwieram je po kolei (przymierzam się do kupna takowego sprzęcicha), to obserwuję, że 2 na 10 tak mają. Więc nadal je produkują lub są to jakieś końcówki, ale skoro sprzedają, i sprzedawali, tzn. że niektórzy takowe posiadają , prawda?

• 4 months później...

Umyłam nią 2 razy naczynia , było ok chciaż niby "turbosuszenie" mnie trochę zawiodło. Przy trzecim na wyśiwltaczu zamiast czau pozostałgo do końca pojawiły siędwie poziome kreski. Myśłałam że coś nie tak wcisnęłam, ale przy następnym to samo. Chciałm zaprogramować opóźniony start i w ogóle nie było cyferek tylko kreski. Padł wyświetlacz.

A tak szukałam dobrej zmywarki. Chyba nie ma okreslenia dobra, należy mieć tylko szczęście.

Kupiłam Electroluxa.

Albo mam pecha,

pozdrawiam