Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA - problemy w użytkowaniu

satina

Recommended Posts

przy mojej pracowitości i sympatii do zmywania regularengo szklaneczek, spodków itd...
jak kupisz zmywarke to Ci przejdzie :wink:

Ja już nie mogę się doczekać, kiedy będę miała zmywarkę, znaczy kiedy się przeprowadzimy i będę mogła zacząć oszczędzać ręce i czas. Zmywanie zabiera tyle czasu, że rocznie to się chyba jakaś znacząca liczba roboczogodzin zbierze...

Mój ostateczny typ zmywarki to ta:

http://www.agito.pl/zmywarki/bosch_sgv_55m43_eu.1249.42190.html

Ta już w sumie przekracza założony przez mnie pułap cenowy, ale mam nadzieję, że jest tego warta, zwłaszcza funkcja Vario speed brzmi obiecująco.

pozdrawiam

Basia

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A może warto jeszcze trochę dołożyć i mieć cichszą i oszczędzającą wodę (9-litrowa)?

Jednak nie... choćby dlatego, że ta ma panel odkryty a ja już mam front do zmywarki zintegrowanej.

Tak sobie myślę, że teraz zużywam takie ilości wody zmywając naczynia po 4 osobach (zlew jednokomorowy, wszystko myte pod bieżącą wodą), że zużycie 12 czy nawet 15 litrów na cykl da mi zauważalne różnice w ilości pobieranej wody.

pozdrawiam

Basia

jesli chodzi o dB to mam tez 49 dB i zupełnie nie przeszkadza ten poziom hałasu

Czy możesz mi jakoś opisać jaki to jest poziom hałasu? Czy dokuczliwy gdy się przebywa w kuchni? Jeśli zmywarka pracuje to czy przy tym poziomie hałasu można np. słuchać radia bez specjalnego podgłaśniania, rozmawiać z kimś kto przebywa w kuchni?

Pewnie głupie pytania, ale tak to jest, jak się nigdy nie miało do czynienia ze zmywarką...

pozdrawiam

Basia

jesli chodzi o dB to mam tez 49 dB i zupełnie nie przeszkadza ten poziom hałasu

Czy możesz mi jakoś opisać jaki to jest poziom hałasu? Czy dokuczliwy gdy się przebywa w kuchni? Jeśli zmywarka pracuje to czy przy tym poziomie hałasu można np. słuchać radia bez specjalnego podgłaśniania, rozmawiać z kimś kto przebywa w kuchni?

Pewnie głupie pytania, ale tak to jest, jak się nigdy nie miało do czynienia ze zmywarką...

pozdrawiam

Basia

napisze tak...samo zmywanie ma różne etapy i generalnie różny jest tez poziom głośnosci i w przewadze zmywarka tylko coś tam sobie cichutko szumi, w mieszkaniu mam tak ze sypialnia jest naprzeciwko kuchni a zmywarka stoi przy samym wejsciu do kuchni...i zupełnie nie przeszkadza to np w zasypianiu (przy otwartych wszystkich drzwiach), cichej rozmowie (w domu śpi dziecko a zmywam wieczorem), oglądaniu tv (kuchnia sąsiaduje z pokojem tv i w linii prostej stoi 3 m od tv - uroki mieszkan :-? ) jest to zupełnie nie przeszkadzający w niczym poziom hałasu

przy mojej pracowitości i sympatii do zmywania regularengo szklaneczek, spodków itd...

dobrze wiedzieć :D

Na początku nie chciałam w ogóle zmywarki, więc ostatecznie zdecydowałam się na 45-kę - "przyszłościowo".

A takie normalne garnki na zupy czy jakieś rondelki pomieści mam nadzieję?

A w ogóle blaszki na ciasta też wrzucacie do zmywary? :roll:

dobrze wiedzieć :D

Na początku nie chciałam w ogóle zmywarki, więc ostatecznie zdecydowałam się na 45-kę - "przyszłościowo".

A takie normalne garnki na zupy czy jakieś rondelki pomieści mam nadzieję?

A w ogóle blaszki na ciasta też wrzucacie do zmywary? :roll:

musza byc nierdzewne. Odnosnie zegara-ja uzywam czesto-a w pralce prawie codziennie-dla mnie bardzo przydatny ze wzgledu na dwie taryfy-tansza i drozsza-powrzucam np rano przed wyjsciem ,wlacze opoznienie i wychodze. (Whirpool)-myje bez problemu, nigdy soie nie zepsula -a mam juz ok 5 lat. poza tym dla myjacych kieliszki-ja kieliszki myje recznie- po pewnym czasie zmywania w zmywarce(mocne srodki) zrobily sie matowe. Te nowe (kieliszki) juz do zmywarki nie trafily. Poza tym wsio-a te kolce na dole tez skladam czesto np gdy myje garnki

• 3 months później...

Witam ponownie

Męczyłam Forumowiczów licznymi pytaniami na temat zmywarek, w końcu wybrałam powyższy model, dziś (nareszcie!) miało miejsce pierwsze pranie naczyń i jestem zachwycona. Wszystko czyściutkie, domyta osady herbaciane w kubkach. Zmywarkę otworzyłam zaraz po skończeniu zmywaniu, nie odczekiwałam aż wystygną a mimo to wszystko było suche.

pozdrawiam serdecznie

Basia

Zazdroszczę wam. Teraz codziennie zmywam po 8 osobach :o :o (mieszkam z rodzicami i rodzeństwem) ale juz niedługo..pierwszy sprzęt agd to będzie zmywarka do naczyń.Z tego co tu wyczytałam to Bosch górą. Zastanawiam się jeszcze nad odkurzaczem centralnym ale nie wiem czy warto? Zreszta to juz temat na inny watek.(tylko go znależć nie mogę)..