Basiaw 05.03.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 przy mojej pracowitości i sympatii do zmywania regularengo szklaneczek, spodków itd... jak kupisz zmywarke to Ci przejdzie Ja już nie mogę się doczekać, kiedy będę miała zmywarkę, znaczy kiedy się przeprowadzimy i będę mogła zacząć oszczędzać ręce i czas. Zmywanie zabiera tyle czasu, że rocznie to się chyba jakaś znacząca liczba roboczogodzin zbierze... Mój ostateczny typ zmywarki to ta: http://www.agito.pl/zmywarki/bosch_sgv_55m43_eu.1249.42190.html Ta już w sumie przekracza założony przez mnie pułap cenowy, ale mam nadzieję, że jest tego warta, zwłaszcza funkcja Vario speed brzmi obiecująco. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.03.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A może warto jeszcze trochę dołożyć i mieć cichszą i oszczędzającą wodę (9-litrowa)?http://www.agito.pl/zmywarki/bosch_sgi_69t05_eu.1249.327766.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 05.03.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A może warto jeszcze trochę dołożyć i mieć cichszą i oszczędzającą wodę (9-litrowa)? Jednak nie... choćby dlatego, że ta ma panel odkryty a ja już mam front do zmywarki zintegrowanej. Tak sobie myślę, że teraz zużywam takie ilości wody zmywając naczynia po 4 osobach (zlew jednokomorowy, wszystko myte pod bieżącą wodą), że zużycie 12 czy nawet 15 litrów na cykl da mi zauważalne różnice w ilości pobieranej wody. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 za 700 zl wiecej moim zdaniem niewarto, duzo wody uplynie zanim sie to zwroci a prądu pobiera tyle samo, jesli chodzi o dB to mam tez 49 dB i zupełnie nie przeszkadza ten poziom hałasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 05.03.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jesli chodzi o dB to mam tez 49 dB i zupełnie nie przeszkadza ten poziom hałasu Czy możesz mi jakoś opisać jaki to jest poziom hałasu? Czy dokuczliwy gdy się przebywa w kuchni? Jeśli zmywarka pracuje to czy przy tym poziomie hałasu można np. słuchać radia bez specjalnego podgłaśniania, rozmawiać z kimś kto przebywa w kuchni? Pewnie głupie pytania, ale tak to jest, jak się nigdy nie miało do czynienia ze zmywarką... pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jesli chodzi o dB to mam tez 49 dB i zupełnie nie przeszkadza ten poziom hałasu Czy możesz mi jakoś opisać jaki to jest poziom hałasu? Czy dokuczliwy gdy się przebywa w kuchni? Jeśli zmywarka pracuje to czy przy tym poziomie hałasu można np. słuchać radia bez specjalnego podgłaśniania, rozmawiać z kimś kto przebywa w kuchni? Pewnie głupie pytania, ale tak to jest, jak się nigdy nie miało do czynienia ze zmywarką... pozdrawiam Basia napisze tak...samo zmywanie ma różne etapy i generalnie różny jest tez poziom głośnosci i w przewadze zmywarka tylko coś tam sobie cichutko szumi, w mieszkaniu mam tak ze sypialnia jest naprzeciwko kuchni a zmywarka stoi przy samym wejsciu do kuchni...i zupełnie nie przeszkadza to np w zasypianiu (przy otwartych wszystkich drzwiach), cichej rozmowie (w domu śpi dziecko a zmywam wieczorem), oglądaniu tv (kuchnia sąsiaduje z pokojem tv i w linii prostej stoi 3 m od tv - uroki mieszkan ) jest to zupełnie nie przeszkadzający w niczym poziom hałasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 05.03.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Dzięki queene Czyli generalnie nie ma się czego obawiać, zmywarka od pralki raczej głośniejsza nie jest no i nie wiruje talerzy na 1000 obrotów pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 nie ma porównania do wirującej pralki bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 05.03.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 przy mojej pracowitości i sympatii do zmywania regularengo szklaneczek, spodków itd... jak kupisz zmywarke to Ci przejdzie dobrze wiedzieć Na początku nie chciałam w ogóle zmywarki, więc ostatecznie zdecydowałam się na 45-kę - "przyszłościowo". A takie normalne garnki na zupy czy jakieś rondelki pomieści mam nadzieję? A w ogóle blaszki na ciasta też wrzucacie do zmywary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 05.03.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Też W życiu nie miałam tak czystych i błyszczących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamass 05.03.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 przy mojej pracowitości i sympatii do zmywania regularengo szklaneczek, spodków itd... jak kupisz zmywarke to Ci przejdzie dobrze wiedzieć Na początku nie chciałam w ogóle zmywarki, więc ostatecznie zdecydowałam się na 45-kę - "przyszłościowo". A takie normalne garnki na zupy czy jakieś rondelki pomieści mam nadzieję? A w ogóle blaszki na ciasta też wrzucacie do zmywary? musza byc nierdzewne. Odnosnie zegara-ja uzywam czesto-a w pralce prawie codziennie-dla mnie bardzo przydatny ze wzgledu na dwie taryfy-tansza i drozsza-powrzucam np rano przed wyjsciem ,wlacze opoznienie i wychodze. (Whirpool)-myje bez problemu, nigdy soie nie zepsula -a mam juz ok 5 lat. poza tym dla myjacych kieliszki-ja kieliszki myje recznie- po pewnym czasie zmywania w zmywarce(mocne srodki) zrobily sie matowe. Te nowe (kieliszki) juz do zmywarki nie trafily. Poza tym wsio-a te kolce na dole tez skladam czesto np gdy myje garnki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 dokładnie, kieliszki i szklane kubki lepiej myc pod gorącą bieżącą wodą bez środków myjących, ja tylko opłukuje w max goracej wodzie i odwracam, wtedy nie ma zacieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluś 05.03.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Myję wszystko. Zmatowiały mi tylko arcoroki czy acopaki takie wiecie ( duraleksy ? ) kiedyś bardzo modne. I miałam powód coby sie pozbyć. Reszta leci równo do zmywarki bez sentymentów. Wyjątek stanowi zastawa ze złoconymi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a ja wlasnie myje taką zastawę...a nawet 2 rodzaje na razie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluś 05.03.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a ja wlasnie myje taką zastawę...a nawet 2 rodzaje na razie jest ok ja się nie odważę bo to pamiątkowa zastawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 22.06.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Mój ostateczny typ zmywarki to ta: http://www.agito.pl/zmywarki/bosch_sgv_55m43_eu.1249.42190.html Witam ponownie Męczyłam Forumowiczów licznymi pytaniami na temat zmywarek, w końcu wybrałam powyższy model, dziś (nareszcie!) miało miejsce pierwsze pranie naczyń i jestem zachwycona. Wszystko czyściutkie, domyta osady herbaciane w kubkach. Zmywarkę otworzyłam zaraz po skończeniu zmywaniu, nie odczekiwałam aż wystygną a mimo to wszystko było suche. pozdrawiam serdecznie Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.06.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Oczywiście blachy też i przypieczone brytfanny po mięsku również, bo po to ona jest. Nie można myć w zmywarce desek kuchennych ze sklejki, bo się rozwarstwiają. Zaraz po samochodzie to jest najlepszy wynalazek cywilizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 23.06.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 ja już się nie mogę doczekać kiedy moja wreszcie stanie na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 23.06.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 hehe, ja tez. Póki co stoi zapakowana. Ciekawe czy się nauczę ją obsługiwać. W razie czego od zmywania będę miała męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 23.06.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Zazdroszczę wam. Teraz codziennie zmywam po 8 osobach (mieszkam z rodzicami i rodzeństwem) ale juz niedługo..pierwszy sprzęt agd to będzie zmywarka do naczyń.Z tego co tu wyczytałam to Bosch górą. Zastanawiam się jeszcze nad odkurzaczem centralnym ale nie wiem czy warto? Zreszta to juz temat na inny watek.(tylko go znależć nie mogę).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts