carolinka 20.12.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam, chcę się upewnić ,ze dobrze rozumiem nasze warunki zabudowy : Na działce o szer. 15m, dostaliśmy "szerokość elewacji frontowej - do 9m" czy to oznacza : -budynek o szer.9 m i po 3m z każdej strony (bez okien)? - czy też budynek o szer 9m., 4m od granicy działki (sciana z oknami), 2m (ściana bez okien)? na podstawie ROZPORZÑDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 marca 2009 r. zmieniajàce rozporzàdzenie w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadaç budynki i ich usytuowanie "§ 12. 1. 1) 4 m — w przypadku budynku zwróconego ścianà z otworami okiennymi lub drzwiowymi w stron´ tej granicy, 2) 3 m — w przypadku budynku zwróconego ścianà bez otworów okiennych lub drzwiowych w stron´ tej granicy." czy też sugerować się "§ 12. 1. W zabudowie jednorodzinnej, uwzględniajàc przepisy odrębne oraz zawarte w § 13, 60 i 271—273, dopuszcza się: 1) sytuowanie budynku ścianà bez otworów okiennych lub drzwiowych bezpośrednio przy granicy z sàsiednià działkà budowlanà lub w odległości mniejszej niż określona w ust. 1 pkt 2, lecz nie mniejszej niż 1,5 m, na działce budowlanej o szerokości mniejszej ni˝ 16 m" Czy nie powinni mi tego określić w decyzji o warunkach zabudowy? Pomocy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bal1719506920 22.12.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Nie wiem gdzie widzisz problem? jeśli masz okno w ścianie to w tym wypadku twoja odległość od granicy to 4-4,5m (lub do 6 m jeśli budynek stanie w granicy działki) a po drugiej stronie 1,5-2m(lub 0 jeśli bud stanie w granicy działki). Masz tutaj margines czy wolisz 4 metry czy 4,5 metra od granicy działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 22.12.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 jak narazie to wiadomo że szarokość elewacji frontowej powinna wynosić do 9 male czy owa elewacja ma związek z szerokością działki to tego jeszcze nie wiadomocarolinka RMI odłóż chwilowo na bokskoncentruj się na wuzetce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts