Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak urządzić,żeby było dobrze?:)

0Mycha

Recommended Posts

Witam!Wszystkich chętnych do pomocy zapraszam i chętnie zobacze Wasze opinie na temat tego mieszkanka!

Moja cześć domu to ta po prawej stronie rysunku niezaciemniona.

Dobudowany został pokój nr 3 gdzie znajdować się będą schody na góre czyli (poddasze użytkowe),w pomieszczeniu nr2 chcę zrobić kuchnie ale..nie mam pomysłu na funkcjonalne urządzenie tych pomieszczen 2,3.POMOŻECIE???

WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE!!!

img009..jpg

aha i jeszcze mam takie pytanie czy jest możliwość wyburzenia ściany nośnej,

stosuje sie wtedy jakies wzmocnienia,

czy raczej unikać takich rozwiązań jest to nie możliwe?

Teoretycznie istnieje możliwość zastąpienia części ściany nośnej podciągami. Ale to wymaga wielu zabiegów i formalnych i konstrukcyjnych ( w tym nowego projektu budowlanego ).

Pytałem o otwory i kanalizację. W pewnym momencie padło też określenie "gdzie znajdować się będą schody na góre", czyli jakby jeszcze ich nie było ...

Przesuwając trochę drzwi i kanalizację, można by próbować "wykombinować" coś jak niżej. To oczywiście tylko propozycja.

http://1stclassdesign.net/zzmurator/20101228img009b.jpg

• 2 weeks później...
A jak byście umeblowali te pomieszczenia bez ewentualnych przeróbek ścian itp...?

To wszystko zależy od tego jakie muszą znaleźć się tam meble, a to już najlepiej wie tylko właściciel:) Spróbuj zrobić aranżacje wnętrz w power net+ lub voxbox (darmowe programy do projektowania) etc. i w nich ustawić zaplanować pomieszczenia.

• 1 month później...
To wszystko zależy od tego jakie muszą znaleźć się tam meble, a to już najlepiej wie tylko właściciel:) Spróbuj zrobić aranżacje wnętrz w power net+ lub voxbox (darmowe programy do projektowania) etc. i w nich ustawić zaplanować pomieszczenia.

HMM....

Ja już mniej więcej wiem ,ale zawsze co dwie głowy to nie jedna -może mielibyście jakieś pomysły na które ja bym nie wpadła????