PliP 18.01.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ...Jak mam instalację grawitacyjną, to może prądu nie być nawet miesiąc- nagrzeję bez niego. Skazując się na sam prąd zamarznę. Jak prądu brak, to lipa, bo nie ma i tyle. Dlatego też w XXI wieku mam u siebie CO na grawitacji. Póki co nie wiem jeszcze jak będę grzał docelowo - bo opału mam jeszcze na 2-3 zimy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.01.2011 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Dlatego też w XXI wieku mam u siebie CO na grawitacji. Póki co nie wiem jeszcze jak będę grzał docelowo - bo opału mam jeszcze na 2-3 zimy :/ Bez urazy, ale tam gdzie ty mieszkasz to w ten wiatrak zainwestuj. Przez ostatnie 20 lat u mnie najdłuższa przerwa w dostawie prądu trwała 6h. Pamiętasz zeszłego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 18.01.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 uuu to umnie podczas czerwcowej ulewy nie było prądu około doby potem gdzieś wichura koło Ujścia przeszła i nie było całą noc. Teraz tez nie było jakoś prądu przez cały dzień i to 2 razy bo jakaś naprawa była. Mam rejestrowane przerwy w dostawie prądu i jest to co najmniej raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 k... XXI wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 19.01.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 http://www.polityka.pl/polska2020/1511938,1,wysiadam-na-centralnym-ciemno-i-zimno.read - dla tych co są przeciwni inwestowaniu w piece, trochę z przekąsem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awir 15.02.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Nooo ciekawa przyszłość...Dlatego ja dość dawno mam agregat diesla 3,5kW który załącza się automatycznie po zaniku napięcia w sieci na 10min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.02.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ufff jak to dobrze , że swego czasu zaliczyłem kilka kursów survivalu... Wodę mam pod nosem, ciepełko z ogniska, a żarcie upoluję w lesie! A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Czym palić w piecu aby uzyskać żółty dym który napierdziela z komina jak z wielkiej elektrowni? Sąsiad ma taki "fajny" kolorowy dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.03.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Czym palić w piecu aby uzyskać żółty dym który napierdziela z komina jak z wielkiej elektrowni? Sąsiad ma taki "fajny" kolorowy dym. dym żółty chloran potasu 25 % laktoza 18 % żółcień quinolinowa 47 % wodorowęglan sodu 7 % dekstryna 2 % dym żółty azotan potasu 25 % siarka 15 % realgar 60 % dym żółty azotan potasu 43 % siarka 10 % realgar 37 % węgiel drzewny 4 % dekstryna 6 % Więcej na stronie : http://www.forum.pirotech.info/index.php?showtopic=26 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 15.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Co do pomp ciepła to nie wydaje mi się żeby szybko się zwróciły, a jak się zainwestuje w dobry kocioł z zapalarką i dobrym sterownikiem to jego obsługa nie jest wcale uciążliwa. Ja co pare dni dorzucam do zasobnika i wybieram popiół gdzieś co trzy tygodnie. Gruntowne czyszczenie kotła 2 razy w roku. Dla mnie to nie jest zbyt duży wysiłek a koszty o ile mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Co do pomp ciepła to nie wydaje mi się żeby szybko się zwróciły, a jak się zainwestuje w dobry kocioł z zapalarką i dobrym sterownikiem to jego obsługa nie jest wcale uciążliwa. Ja co pare dni dorzucam do zasobnika i wybieram popiół gdzieś co trzy tygodnie. Gruntowne czyszczenie kotła 2 razy w roku. Dla mnie to nie jest zbyt duży wysiłek a koszty o ile mniejsze. Ten kocioł jest uciążliwy i dla ciebie i dla sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Więcej na stronie : http://www.forum.pirotech.info/index.php?showtopic=26 . Nie, no HenoK, tylko bez pierwiastków:D Czym on może palić? Dla ułatwienia podam że ma piekarnie. Ja obstawiam zużyte tłuszcze i opakowania po nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.03.2011 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 to piekarnie już też ci przeszkadzają ?? normalnie zaczynasz przypominać ekoterrorystów z rospudy, ciekawe kiedy w TV zobaczę ciebie przypiętego łańcuchem do komina jakiejś piekarni A czy ja napisałem że kopci z piekarni??? Czytaj ze zrozumieniem. Ps. Rospuda pisze się z dużej litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 16.03.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 przy okazji, ekoterroryści w związku z trzęsieniem ziemi w Japonii żadają zamknięcia wszystkich elektrowni atomowych na świecie, zastąpić je ma OZE, licząc optymistycznie spowoduje to podwyżkę ceny prądu do co najmniej 2zł/kWh a pesymistycznie może być i 5zł/kWh zobaczysz już niedługo sam będziesz chodził do piekarni i żebrał o kawałek tektury do kominka, bo swoją PCi będziesz włączał okazjonalnie w święta Czemu zatrzymywać się na elektrowniach atomowych, wyłączmy wszystko co zatruwa atmosferę. Po co nam prąd jak możemy żyć (w harmonii z) i żywić się wiatrem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.03.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 przy okazji, ekoterroryści w związku z trzęsieniem ziemi w Japonii żadają zamknięcia wszystkich elektrowni atomowych na świecie, zastąpić je ma OZE, licząc optymistycznie spowoduje to podwyżkę ceny prądu do co najmniej 2zł/kWh a pesymistycznie może być i 5zł/kWh zobaczysz już niedługo sam będziesz chodził do piekarni i żebrał o kawałek tektury do kominka, bo swoją PCi będziesz włączał okazjonalnie w święta Ale żeś się nagadał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.03.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ten kocioł jest uciążliwy i dla ciebie i dla sąsiadów. Podasz jakieś argumenty, czy tak Ci się wymsknęło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.03.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ten kocioł jest uciążliwy i dla ciebie i dla sąsiadów. A ty i ta twoja pompa jest uciążliwa dla większości userów. Już część dodała cię do ignorowanych żeby nie czytać tych fanatycznych pierdół. Chyba zrobię to samo, bo wszędzie tylko Liwko i Liwko i jego cud pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.03.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Podasz jakieś argumenty, czy tak Ci się wymsknęło ? rozmawiam z fajkowskim czy z kimś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.03.2011 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A ty i ta twoja pompa jest uciążliwa dla większości userów. Już część dodała cię do ignorowanych żeby nie czytać tych fanatycznych pierdół. Chyba zrobię to samo, bo wszędzie tylko Liwko i Liwko i jego cud pompa. No cóż, XXI wiek nie wszędzie jeszcze dotarł. Są jeszcze w Polsce skanseny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.03.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No cóż, XXI wiek nie wszędzie jeszcze dotarł. Są jeszcze w Polsce skanseny. Ty nie być taki do przodu bo cię może braknąć. Może jeden sezon ty ogrzejesz mój dom swoją pompą a ja twój swoim kotłem ? Zobaczymy kto będzie płakał. Piszesz, chwalisz ludzie to czytają. Wpędzisz kogoś w kredyty a pózniej będzie marzł i wyklinał na takiego jednego co był za mądry. Napisałem już kiedyś że PCi TAK ale tylko w przypadku gdy jest to nowy dom, bardzo dobrze zaizolowany i o minimalnym zapotrzebowaniu na ciepło jak z tego wynika. A ty wszystkich pakujesz do jednego wora i robisz ze mnie neandertalczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts