waterwalker 21.12.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Witam serdecznie, będąc ostatnio w Italii, zostałem zaproszony przez znajomych włochów do ich domu. Był to piękny dom na wzgórzu, którego okna ukazywały całkiem ładny krajobraz. W salonie mieli oni kominek dość sporych rozmiarów który był obudowany kaflami. Dowiedziałem się, że to kominek z okolic Turynu. Bardzo spodobał mi się ten piec. Dlatego zacząłem szukać jego odpowiednika w polsce. Znalazłem tapis ( o którym słyszałem dość niepochlebne opinie ) oraz takie kominki ceramiczne. Teraz mam pytanie do was drodzy użytkownicy, którzy posiadają kominki właśnie z lacastella. Chciałbym się poradzić was odnośnie wydajności cieplnej i samej eksploatacji takiego kominka kaflowego. Bo, jeżeli chodzi o model to już mam upatrzony odpowiedni do mojego wnętrza:). Dla porównania mój salon w którym stałby kominek ma powierzchnię 42m2 a wysoki 2,9m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 22.12.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 A Ty czasem nie masz jakichś powiązań z Tapisem? Na przykład nie jesteś czasem jego konkurentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 29.12.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ja z bardzo ładnymi piecami ceramicznymi spotkałem się w Leroy Merlin. Dużo bardziej podoba mi się np. taki piec ceramiczny. Wg. mnie bardzo gustownie wykończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts