doleksy 28.11.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Co ty fig0 Powinien również skorzystać z Twojego rozwiązania części dachu nad garażem, którego ja również nie mam (a żałuję, że te zdjęcia opublikowałeś po zrobieniu mojego dachu, chętnie bym skorzystał), . AKL Za bardzo nie rozumiem tej części dachu na garażem i jeszcze jedno pytanie też masz tak jak basia wydłużany dach nad tarasem i twierdzisz że nie będzie za ciemno ?? Fig0 mogłbyć opisać o co chodzi. Jutro już będę miał projekt i do proejktanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 28.11.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 fig0 ma przedłużony występ dachu od wejścia do końca, czyli nad wjazdem do garażu, co stanowi jeden wypust. Dzięki czemu nie ma konieczności montowania rynny obok drzwi wejściowych i ułatwia zagospodarowanie przed garażem i wejściem. Odnośnie przedłużenia dachu to nie mam tak samo jak Basia&Dominik. Mam inaczej, a mianowicie ja nie mam wykusza, a jedynie drzwi tarasowe w miejsce wykusza, ale nie mam również drzwi tarasowych na ścianie tak jak jest to w projekcie. Po prostu pozbyłem się drzwi tarasowych i jest jasno., więc jak będziesz miał drzwi i dodatkowo okno to dach na drzwiami tarasowymi nie będzie stanowił problemu. doleksy szczerze namawiam Cię do przeanalizowania zmian, które wszyscy troje Ci zaproponowaliśmy. Uwierz naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 28.11.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 AKL Za bardzo nie rozumiem tej części dachu na garażem Fig0 mogłbyć opisać o co chodzi. W oryginalnym projekcie jest tak jak na drugim zdjęciu, my mamy tak jak na pierwszym. To samo od strony tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 28.11.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Widzisz doleksy, i tego fig0 zazdroszczę (poza poszerzeniem aż tak bardzo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 28.11.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ... My mamy okno jak w projekcie, więc się nie wypowiem. Dodam,że mamy pewien plan, ale o tym dopiero jak się zdecydujemy;) ot taka mała tajemnica:P.... No może by się ktoś pochwalił co wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.11.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 hej! jestem:) Mam problemy z netem:/ kontynuuje moje wywody 1) zadaszenie trasu - nie sądzę żeby było za ciemno, ale to się dopiero okaże później. Mam nadzieje,że nie będziemy żałować tego kroku. 2) ścianka między kuchnią a wykuszem - nie wypowiem się, bo nawet nie rozważaliśmy jej likwidacji. 3) co do przenoszenia komina, oraz drzwi zamiast okna w lukarnie - poważnie zmiany i chyba troszkę kosztowne. Mi osobiście się nie podoba to rozwiązanie zadaszenia z przodu, ale to osobiste zdanie AKL jak tylko się zdecydujemy na realizację tego pomysłu, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 29.11.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ciekawe czy wstawicie ten świetlik czy nie (zgadłem o co biega ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aerandir 29.11.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Hej, co do ściany między kuchnią a wykuszem to my ją zlikwidowaliśmy. Trzeba było dać tam słup zbrojony, który podtrzymuje 2 podciągi: Pozdrawiam, Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.11.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ciekawe czy wstawicie ten świetlik czy nie (zgadłem o co biega ?) nie zgadłeś A myślicie już trochę nad wykończeniem? jakieś pomysły macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 29.11.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jasne, że myślimy, ale jak się zdecydujemy to damy znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.11.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 no i teraz tak się będziemy bawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 29.11.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Ciekawe kto to zaczął hmm, niech pomyślę. Zdradź co kombinujecie (no chyba okna to wy wykuwać nie będziecie na klatce schodowej), a może sobie będę w brodę pluł, że mogłem inaczej i nie musiałbym okna nad klatką myć (mam zapowiedziane przez kobitę, że to niestety moja działka nad klatką jest ) Edytowane 29 Listopada 2012 przez AKL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.11.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 No właśnie chyba okno będziemy tam wstawiać zadowolony? nie jesteśmy jednak na 100% zdecydowani. Teraz Twoja kolej na zdradzenie jakis sekretów Dasz radę z tym myciem, don't worry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 29.11.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jasne, że wolę myć okno dachowe niż wstawiać tam małe (niskie) okienko (jak wstawicie to zapodajcie fotę jak to wygląda od zewnątrz. U nas praktycznie (hmm dobre słowo "praktycznie") to już wykończeniówka się zaczęła - patrz kominek pierwszy mebel. Jak skończę okładać wełną poddasze (został mi korytarz na poddaszu, garderoba - zrobiona z małej łazienki (ale tam idą schody na strych i jest zabawa, no i klatka schodowa - a tu to na akrobatę kurs z kaskaderem włącznie muszę zrobić (do tej pory robiłem wszystko z drabin(y)). Płytki do kuchni podobne do "madura gold" jak na kominku, kuchnia wszak częściowo na salooun otwarta i chcemy trochę spasować. Dolna łazienka idzie w brązie i beżu (kible kupione, stelaże też i czekają na zamontowanie). Górna łazienka - kobita coś smęci o jakiejś zieleni (nie pytaj o odcień, dla mnie to bardziej zielone lub mniej, żadnych jakiś nazw odcieni Ci nie podam), tam gdzie na projekcie jest wanna, tam będzie prysznic bez brodzika, oddzielony ścianką z luksefów. W spiżarni płytki jeszcze nie ustalone, jak również w wejściu. Dół i góra, poza łazienkami, wejściem, kuchnią i spiżarnią to planujemy parkiet dębowy zwany "rustykalnym" , a po naszemu to druga klasa bo jest tańsza i fajniej wygląda (ma takie fajne przebarwiania, jak naturalne drewno). Kolory ścian do końca nie ustalone (poza pokojem brzdąca - niebieski, a ja lubię niebieski ). Elewację na ten rok i zimę przyszłego roku zakończyłem styropianem z jedną warstwą kleju na siatce, reszta na wiosnę. Kolor elewacji planowany jest na zgniła zieleń (patrz kolory odróżniam ). Brak jest tarasu i wejścia oraz kostki i podjazdu, to na przyszły rok. Planujemy, że jak dobrze pójdzie to może da się zamieszkać w styczniu - lutym, no zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.11.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 A chodzi Tobie o to,że to okno będzie na niskim poziomie od podłogi, czy o to,że będzie panoramiczne? Mi sie podobają panoramiczne:)Wpuściłbyś tutaj swoją żonkę, bo średnio się znasz na kolorach:P A to w ogóle idziecie jak burza, pomimo,że sporo robisz sam:) ja czekam na jakieś foty, coś więcej pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 29.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Tak o niski poziom mi chodzi, a konkretnie: 1. U mnie wypuścili dach, żeby zgubić podniesienie ścianki kolankowej celem ładnego wyglądu budynku z zewnątrz (czego obawia się doleksy) - dach schodzi więc niżej (konkretnie podbitka) 2. Jeżeli to zrobili, to wstawiając okno musiałbym zerknąć z zewnątrz czy to okno mi na podbitkę nie wlezie, więc musiałbym zejść niżej pod I wieniec (Ty jak dobrze liczę to masz jakieś 100 - 110 cm od schodka do wieńca - budujesz z maxa) 3. Zchodzę poniżej podbitki i co? I dobrze by było jak nie trafię, że I wieniec stanowił będzie dla mnie nadproże okna to je wykonać (żeby cegły na okno mi nie napierały - budynek napiera na wieniec i jest spoko pod tym względem). 4. Okno jest tak umiejscowione i na takiej wysokości, że dla mnie to nie problem, ale dla kobity w kiecce schodzącej z poddasza w celu otwarcia drzwi wieczorem no to widok dla gościa świątecznego może być ........ - tu proszę wpisać co się podoba. Co do kolorów - masz prawo jazdy? Jeżeli masz to ile widzisz zielonych odcieni na sygnalizatorze? JEDEN i wystarczy. Będzie się czepiać . Na Koniec. Nie idziemy jak burza z tego powodu, że sam robię dużo rzeczy. Zgodnie z moim pierwotnym harmonogramem ten post powinie być pisany z "Kolorowej tęczy" ale, że sknera jestem i nie mam ochoty dać zarobić firmom to robię sam, a teraz jest kiepsko, tylko po pracy i w zasadzie tylko przy żarówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.11.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Tak o niski poziom mi chodzi, a konkretnie: 1. U mnie wypuścili dach, żeby zgubić podniesienie ścianki kolankowej celem ładnego wyglądu budynku z zewnątrz (czego obawia się doleksy) - dach schodzi więc niżej (konkretnie podbitka) 2. Jeżeli to zrobili, to wstawiając okno musiałbym zerknąć z zewnątrz czy to okno mi na podbitkę nie wlezie, więc musiałbym zejść niżej pod I wieniec (Ty jak dobrze liczę to masz jakieś 100 - 110 cm od schodka do wieńca - budujesz z maxa) 3. Zchodzę poniżej podbitki i co? I dobrze by było jak nie trafię, że I wieniec stanowił będzie dla mnie nadproże okna to je wykonać (żeby cegły na okno mi nie napierały - budynek napiera na wieniec i jest spoko pod tym względem). 4. Okno jest tak umiejscowione i na takiej wysokości, że dla mnie to nie problem, ale dla kobity w kiecce schodzącej z poddasza w celu otwarcia drzwi wieczorem no to widok dla gościa świątecznego może być ........ - tu proszę wpisać co się podoba. Co do kolorów - masz prawo jazdy? Jeżeli masz to ile widzisz zielonych odcieni na sygnalizatorze? JEDEN i wystarczy. Będzie się czepiać . Na Koniec. Nie idziemy jak burza z tego powodu, że sam robię dużo rzeczy. Zgodnie z moim pierwotnym harmonogramem ten post powinie być pisany z "Kolorowej tęczy" ale, że sknera jestem i nie mam ochoty dać zarobić firmom to robię sam, a teraz jest kiepsko, tylko po pracy i w zasadzie tylko przy żarówkach. Dlatego, to jest właśnie pomysł do przemyślenia;) Nie, nie mam prawa jazdy, jestem damą i mąż mnie podwozi:P Oj, już nie bądź taki skromny, idziecie dość szybko i zazdroszczę, ale tak pozytywnie A czemu swojej żonki nie chcesz tutaj wpuścić ;> Ja czekam na jakieś babskie pogaduszki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 29.11.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Nie, nie mam prawa jazdy, jestem damą i mąż mnie podwozi:P Nooo to jest dobre A czemu swojej żonki nie chcesz tutaj wpuścić ;> Ja czekam na jakieś babskie pogaduszki;) Przekażę jej to, może coś zdziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.11.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Nooo to jest dobre Przekażę jej to, może coś zdziała. czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 30.11.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Zobaczymy czy będzie się chciała udzielać, ale i tak współczuję Twojemu małżonkowi, już sobie wyobrażam ... wiesz nie pij zimnego, dobrego piwka ponieważ muszę podjechać tu i tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts