BasiaDominik 30.11.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Zobaczymy czy będzie się chciała udzielać, ale i tak współczuję Twojemu małżonkowi, już sobie wyobrażam ... wiesz nie pij zimnego, dobrego piwka ponieważ muszę podjechać tu i tam ... Oj już nie przesadzaj, jesteśmy tyle lat razem i dajemy radę, jakoś szczególnie nie narzeka:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 03.12.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 doleksy i jak tam zmiany w projekcie. Podrzuć coście wymyślili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 03.12.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 doleksy i jak tam zmiany w projekcie. Podrzuć coście wymyślili. A Ty byś dodał jakiś wpis do dziennika, bo jakoś chyba zapomniałeś o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 04.12.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Nie zapomniałem o dzienniku (chociaż pieron wie), ale część zdjęć w jednym aparacie, część w drugim, część postępów jeszcze nie uwieczniona (przy małpce szybko pada bateria, a lustrzanki nie chce mi się tachać do pracy) i ostatnio neta w domu nie mam (zrezygnowałem - myślałem, że uda się skończyć chałupę wcześniej) no i czasu brak, ponieważ praktycznie codziennie po pracy walę do roboty na budowę. Pewnie pod koniec tygodnia coś się uzupełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doleksy 12.12.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Witajcie Projekt już się adaptuję u projektanta mamy spisaną umowę że do 30 styczna złoży mi projekt w starostwie.Zmianygaraż jeden metrpodniesienie kolankowej o 2przeniesienie okna z garderoby na holzlikwidowanie scianki pomiędzy kuchnią a wykuszemPrzeniesienie komina z łazienki przy sypialni do drugiej łazienkiposzerzenie schodów na 106będę robił rekuperację takę jeden komin zniknieZadaszenie tarasu tak jak ma Basia&Dominikprzedłużenie daszku nad drzwiami wejściowymi do garażu Zastanawiam się z czego budować bo już teraz chciałbym podpisać z jakimś wykonawcą umowę by ruszał na wiosnę Biorę pod uwagę Prefbet 24 + 20 lub 36+ 10 steropianuSolbet na takich samych warunkachYtong również Może coś podpowiecie: Zastanawiam sie czy jeszcze nie dać 3 okien w zadzasenie tarasu by doświetlić salon jeszcze bardziej W dzienniku budowy zamieszczam mapkę do celów projektowych pomóżcie mi usytuować dom na działce kompletnie nie mam wizji jak to będzie u mnie wyglądało. To co jest w załączniku to propozycja projektanta. Jutro jadę z nim na grunt by to obgadać. ale on mówi ż mapki że będzie okey. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 12.12.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Przeniesienie komina z łazienki przy sypialni do drugiej łazienki będę robił rekuperację takę jeden komin zniknie Hm... a kominek będziesz miał w łazience? Jeśli będzie rekuperacja, to niepotrzebny Ci żaden komin wentylacyjny, tylko ten od kominka. Skoro przeniesiesz go do łazienki to... dziwne trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skolos 13.12.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 W dzienniku budowy zamieszczam mapkę do celów projektowych pomóżcie mi usytuować dom na działce kompletnie nie mam wizji jak to będzie u mnie wyglądało. To co jest w załączniku to propozycja projektanta. Jutro jadę z nim na grunt by to obgadać. ale on mówi ż mapki że będzie okey. O ile mapka jest umieszczona poprawnie tzn N jest na górze polecam lustrzane odbicie projektu będzie lepiej z nasłonecznieniem. Pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 13.12.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Hm... a kominek będziesz miał w łazience? Jeśli będzie rekuperacja, to niepotrzebny Ci żaden komin wentylacyjny, tylko ten od kominka. Skoro przeniesiesz go do łazienki to... dziwne trochę... Da radę. Komin od kominka powędruje do pokoju obok salonu i przez "ścianę" podłączy kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 13.12.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 O ile mapka jest umieszczona poprawnie tzn N jest na górze polecam lustrzane odbicie projektu będzie lepiej z nasłonecznieniem. Pozdrawiam Sebastian skolos u doleksego północ chyba będzie z prawej strony (jak dobrze czytam mapę) czyli z nasłonecznieniem nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skolos 13.12.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 skolos u doleksego północ chyba będzie z prawej strony (jak dobrze czytam mapę) czyli z nasłonecznieniem nie powinno być problemu. W takim układzie będzie ok Rzeczywiście nie patrzyłem na napisy na mapie ... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip46 18.12.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nasz domek "kolorowa tęcza":) prezentuje się tak:) jezeli macie jakies pytania slużymy rada:) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip46 18.12.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Wrzucajcie jakieś zdj:stereo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip46 18.12.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 18.12.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witaj kip46 u maniaków kolorowej tęczy. Fajnie, że nas przybywa, ale czemu się do tej pory ukrywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 18.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 kip widzę, że trochę pozmieniałeś kolorowego, wstawiłeś okno w kotłowni, zamieniłeś dwa małe okna w garażu na jedno i chyba nie planujesz kominka, ponieważ brak jest komina, czy mam rację? Jakie jeszcze zmiany u Ciebie się pojawiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 19.12.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 witam nowego kolorowotęczowca :)Fajnie,że nasze grono sie powiększa! Właśnie gdzie się ukrywałeś wcześniej??Każda Tęcza inna, niby ten sam projekt, ale jest tyle możliwość zmian:) AKL super,że uzupełniłeś swoje zaległości:) jest co poczytać! Mam do Was pytanie. Właśnie pracuję nad dolna łazienką, robię wizualizację itp i chciałabym sie dowiedzieć czy zostawiacie układ taki jak w projekcie, czy coś zmieniacie? Jak coś sensownego wymyślę, to wstawię zdjęcia;)pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip46 19.12.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam serdeczenie:) nie pisalismy bo dopiero niedawno skonczylismy prace na budowie jezeli chodzi o ten rok... jestesmy na etapie szukania okien, ktore w tej chwili sa zabite deskami:) jezeli chodzi o zmiany to tak jak zauwazyl AKL, zamienilismy okna w garazu w razie gdyby nam kiedys przyszlo do glowy przerobic go na pokoj:) kominka nie planujemy tak jak zauwazyles a wentylacje podopinalismy do pozostalych kominow;) jezeli chodzi o lazienke... hmmm... zmienilismy uklad bo byla za mala.. jak znajde zdjecie to wrzuce. ten maly korytarzyk ktory jest kolo lazienki w przejsciem do sypialni zlikwidowalismy powiekszajac lazienke robiac tam wejscie do lazienki, dalej z salonu mamy wejscie do sypialni. drzwi sa zaraz kolo siebie. jezeli chodzi o gore to dwie lazienki polaczylismy w jedna;) powiekszajac troszke jeden pokoj:) wrzuacjcie inne zdjecia albo uwagi z mila chceia poczytamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip46 19.12.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 zdjecie lazienki zaraz z korytarza wyglada tak... (jeszcze wtedy nie było belki która musielismy zrobic i dachu... dopiero powstawaly sciany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip46 19.12.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 po prawej od srodka powinno byc wejscie do sypialni, a jest po prawej ale od zewnatrz bezposrednio z salonu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip46 19.12.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 A i zrobiliśmy okno dachowe nad klatką schodową bo zamurowaliśmy ścianę od kuchni do salonu i wejście do spiżarki jest z boku anie z kuchni:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts