Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

A.d AKL mam mętlik w głowie nie wiem czy nie za wysoko poszliśmy bo dołożyliśmy z 15 na 20 cm steropianu w środku i przez to podnieśliśmy jeszcze trochę wyżej budynek. nie wiem co póżniej będzie z tarasem i schodami wejściowymi czy nię będą na elewacji. muszę się zastanowić jak to zrobić.

dodatkowo dałem na fundamenty 15 cm steropianu co za tym idzie chyba dam 20 cm na elewację. Nie wiem co dalej z cokołem jak to zrobić .

parę fotek.olo.jpgP5101244.jpg

• Odpowiedzi 439
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość AKL
@AKL, a gdzie lustro w dolnej łazience?? ;)

Zarówno do dolnej jak i górnej łazienki lustra gdzieś w sklepie jeszcze się poniewierają i nie wiedzą czy je wybierzemy. Gratuluję tempa budowy, u nas spadło ponieważ robimy sami i było trochę przerw.

Witam Kolorowych Tęczowców :)

Długo mnie nie było, ale mam usprawiedliwienie w postaci małego lokatora w brzusiu...

No gratulację ślę na tę okoliczność, pokój dla dzieciaka trzeba teraz szykować. U nas powolutku, totalne spowolnienie, robimy sami, było trochę przerw, glazurniki w górnej łazience też harmonogram "sprostowali", obecnie kończymy poddasze (z kobitą z płytami zapirniczamy razem i "ciapą" łączymy płyty na taśmy /została klatka z korytarzem i ogólna garderoba do zrobienia, później tylko szpachla i farba/).

Witam

A.d AKL mam mętlik w głowie nie wiem czy nie za wysoko poszliśmy bo dołożyliśmy z 15 na 20 cm steropianu w środku i przez to podnieśliśmy jeszcze trochę wyżej budynek. nie wiem co póżniej będzie z tarasem i schodami wejściowymi czy nię będą na elewacji. muszę się zastanowić jak to zrobić.

dodatkowo dałem na fundamenty 15 cm steropianu co za tym idzie chyba dam 20 cm na elewację. Nie wiem co dalej z cokołem jak to zrobić .

parę fotek.[ATTACH=CONFIG]189008[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]189012[/ATTACH]

No ładnie to wygląda, a schody i taras będą po prostu wyższe.

• 1 month później...

Witam

coś się nie odzywacie.

chciałem zapytać co sądzicie by zrobić kominek w salonie bliżej rogu i drzwi balkonowych??? mam zamiar zamienić na odwrót kominy czyli najpierw od wyjscia na taras palenisko i potem reszta wentylacji. Wtedy wydaje mi się że ściana salonu będzie większa i będzie można tam telewizor powiesić. Co o tym sądzicie.???

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

No to coraz większe kroki w kierunku przeprowadzki :) Drzwi to ważny element :)

A my od jakiegoś czasu przyzwyczajamy się do ciszy, spokoju i robaków :)

Kończy się robić kostka i ogrodzenie i już niedługo będziemy mogli powiedzieć, że większość duzych wydatków mamy za sobą.

Postaram się niedługo wrzucić jakieś fotki.

Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 months później...

Witam wszystkich,

sezon na razie mało budowlany i dlatego taka cisza na forum, ale postanowiłem się ujawnić :).

Razem z żoną jesteśmy już zdecydowani na projekt - formalności też już praktycznie załatwione dlatego czas przejść do czynów.

Dzięki lekturze tego wątku wiemy już jakie zmiany chcielibyśmy wprowadzić.

Chcielibyśmy zasięgnąć waszej opinii co do polecanych ekip, najlepiej z Mazowsza, od stanu zero poczynając.

Chętnie skorzystalibyśmy również z zaproszenia i możliwości zobaczenia Kolorowej Tęczy na żywo.

Rozmierzanie na pustej działce i wizualizacja przerasta moją wyobraźnię.:rolleyes:

pozdrawiam

• 2 months później...

witam:) jakis czas temu pojawilismy sie na forum:) ale tak jakoś nie odezwaliśmy się póniej:) mamy KOLOROWA TĘCZĘ odbicie lustrzane;) na dniach wrzucę jakieś zdjecia;) mamy już okna a w środku ściany wytynkowane;) jesteśmy na etapie podwieszania sufitów i ocieplenia górny bo stropu nie robiliśmy;) jak myślicie? na tym etapie potrzeba jeszcze duzo gotówki? nie mamy centralnego jeszcze. to kolejny krok..:)

pozdrawiamy

• 2 months później...

Witajcie, czy ktoś tu jeszcze czasem zagląda?

Jak mieszka Wam się w Tęczach?

My nadal się wykańczamy, we wrześniu chcemy zamieszkać, ale raczej ciągle na placu budowy ;) Mamy prawie zrobioną łazienkę dolną (płytki położone), kładzie się wiatrołap i dolny korytarz oraz kuchnia. Meble w kuchni montowane będą na koniec czerwca.

Pozdrawiam i czekam na jakieś wpisy :)

• 6 months później...

Witam!

Na wiosnę ruszamy z "Kolorową Tęczą" i z zachłannością czytam forum notując wszystkie uwagi zamieszczone przez budujących. Dzięki Wam wielki za każdą z nich. Są bardzo pomocne.

Jestem jednak niezmiernie ciekawa jak wyglądają wasze domy. Zwłaszcza w środku po wykończeniu, bo to co na papierze często nie oddaje tego co w rzeczywistości. Proszę podzielcie się zdjęciami waszych domów zwłaszcza w środku i napiszcie jak wam się mieszka. Co jeszcze byście zmienili. Będę wdzięczna za wszystkie informacje. :)

• 2 weeks później...
Witam!

Na wiosnę ruszamy z "Kolorową Tęczą" i z zachłannością czytam forum notując wszystkie uwagi zamieszczone przez budujących. Dzięki Wam wielki za każdą z nich. Są bardzo pomocne.

Jestem jednak niezmiernie ciekawa jak wyglądają wasze domy. Zwłaszcza w środku po wykończeniu, bo to co na papierze często nie oddaje tego co w rzeczywistości. Proszę podzielcie się zdjęciami waszych domów zwłaszcza w środku i napiszcie jak wam się mieszka. Co jeszcze byście zmienili. Będę wdzięczna za wszystkie informacje. :)

Witam :)

I ja chciałabym zobaczyć Kolorowe Tęcze ale w środku:) My nadal nie mieszkamy:(Zrobiliśmy kuchnię,małą łazienkę i kominek. Od jutra będą robić się gładzie, i malowanie. Później podłoga w salonie i mam nadzieje (po raz kolejny) na styczniowy urlop już na swoim...a jak będzie zobaczymy...

Pokażcie,proszę swoje wnętrza:)