aerandir 09.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Hej, widzę, że schody zrobiłeś ze spocznikiem. wydłużałeś schody o jeden stopień na dole i do góry, czy zwiększałeś wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 11.03.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 AKL powiedz mi co zrobiłeś z trzecim kominem, tym wentylacyjnym? widzę,że my na samym końcu z postępami. ale jak ruszymy, to pójdziemy jak burza, tzn.nie my tylko robotnicy, my będziemy jak burza kasę zarabiać gratuluje Waszych postępów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 11.03.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Basiu komina nie ma. Są wywietrzniki dachowe, do których podepnie się rury spiro i będzie to samo ale taniej. @fig0 super to wygląda. Jednak postawiłeś na swoim i masz schody ze spocznikiem, ale chyba coś zmieniłeś w projekcie, że Ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 11.03.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Basiu komina nie ma. Są wywietrzniki dachowe, do których podepnie się rury spiro i będzie to samo ale taniej. @fig0 super to wygląda. Jednak postawiłeś na swoim i masz schody ze spocznikiem, ale chyba coś zmieniłeś w projekcie, że Ci wyszło. to my będziemy mieć tak samo:) majster nam tak zaproponował i tak pozostanie:) ale Ci zazdroszczę,że masz już okna i dach i super to wygląda:) co następne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 11.03.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ściany działowe, elektryka i "inteligentne okablowanie" (czyli sat, tv, ethernet - te rzeczy to sam), instalacja wodna (w ścianach chyba przed głównymi wylewkami), tynki, instalacja co, wylewki, ocieplenie poddasza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 13.03.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ściany działowe, elektryka i "inteligentne okablowanie" (czyli sat, tv, ethernet - te rzeczy to sam), instalacja wodna (w ścianach chyba przed głównymi wylewkami), tynki, instalacja co, wylewki, ocieplenie poddasza itd. ambitny plan, życzę powodzenia w realizacji:) mam jeszcze pytanie odnośnie kominka i jego nawiewu,jak jest robiony z boku czy spod spodu?? nie wiem o co kaman, ale mój teść się pytał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 13.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 U mnie będzie powietrze do spalania doprowadzone z zewnątrz budynku kanałem, czyli od spodu (w ociepleniu /niektórzy twierdzą, że lepiej pod chudziakiem/ będzie przeprowadzony kanał i wyprowadzony na zewnątrz budynku). Z boku to powietrze do spalania pobierane będzie z pomieszczeń mieszkalnych. Ja tu piszę o powietrzu do spalania w komorze spalinowej czyli w skrzynce gdzie jest drewno. Inna sprawa to, no powiedzmy "chłodzenie" wkładu kominkowego. Tu muszą być otwory zarówno u dołu (przekroje zależne od wkładu, a konkretnie jego mocy) jaki i u góry obudowy kominka. Wtedy powietrze zasysane jest od dołu, ogrzewa się o wkład i wylatuje cieplutkie, a raczej gorące u góry. Ja jeszcze planuję trochę tego cieplutkiego powietrza puścić na poddasze rurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 13.03.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 (edytowane) Hej, widzę, że schody zrobiłeś ze spocznikiem. wydłużałeś schody o jeden stopień na dole i do góry, czy zwiększałeś wysokość? Obniżenie stropu o 10 cm + schody 18,5 zamiast 18 na wysokości, a także 24 zamiast 27 na głębokości stopnia. Niestety coś za coś, ale myślę, że posiadanie spocznika było tego warte... P.S. Szerokość schodów 106 + 106 bez 12cm dziury pomiędzy. @AKL- wg Twojej porady- dzięki. Edytowane 13 Marca 2012 przez fig0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 13.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 @fig0 fajnie, że mogłem pomóc. Jest to budujące i cieszy mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 19.04.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 hej:)mam do Was pytanie, jak kładziono u Was kanalizę zgodnie z projektem wyszedł jakiś problem, a mianowicie,że kolanko (od łazienki) wyszło pod ścianką działową?? bo u nas tak wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aerandir 19.04.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Obniżenie stropu o 10 cm + schody 18,5 zamiast 18 na wysokości, a także 24 zamiast 27 na głębokości stopnia. Niestety coś za coś, ale myślę, że posiadanie spocznika było tego warte... P.S. Szerokość schodów 106 + 106 bez 12cm dziury pomiędzy. @AKL- wg Twojej porady- dzięki. Dzięki za podpowiedź. W sumie, jeśli chodzi wysokość stropu i stopni, to zostawiam taką, jaka jest. Przejście między holem a kuchnią planuję zabudować, więc na dole wysunę jeden stopień w holu i do góry też zrobię jeden stopień więcej. Wtedy będę miał coś w stylu spocznika (jako 2 kwadraty). Co do szerokości, to chyba też zrezygnuję z tej ścianki dla szerszych stopni. Pozdrawiam, Dawid. PS: Ławy zalane, wkrótce zaczynamy ściany fundamentowe Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez aerandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 19.04.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 hej:) ... a mianowicie,że kolanko (od łazienki) wyszło pod ścianką działową?? ... Pod ścianką działową? O której łazience piszesz, górnej czy dolnej? Jakie to kolanko, czy to co wystaje, czy też to co jest zasypane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 19.04.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 chodzi o dolną łazienkę.trudno mi to wytłumaczyć,bo nie ma mnie na miejscu. postaram sie wstawić jakieś zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 19.04.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Basiu to wstaw te foty, zobaczymy, ale jak o mnie chodzi to po prostu bym przesunął trochę ścianę działową. Tylko w tym przypadku "za" i "przeciw": za - większa łazienka, przeciw - mniejszy pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 22.04.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 http://images40.fotosik.pl/1512/5698b5e7580c20a6m.jpg tam gdzie jest tak wybrany piasek ręką idzie ścianka no i tak też jest ta rura. Wychodzi na to,że teść o 10 cm sie j**ną. i nie wiem co lepsze przesuwać ściankę, czy wkładać jakieś kolanka tam. Pytałam sie ojca czy ścianę można przesunąć, ale on nie wie czy później będzie sie wsio zgadzało na górze z rurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 23.04.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Jeżeli dobrze rozumiem to zdjęcie, to "patrzysz" na gabinet, czyli tam gdzie jest piasek wybrany ma być ściana pomiędzy gabinetem, a łazienką. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie (i w oryginalnym projekcie) nie ma wyprowadzenia pionów z dolnej łazienki. U mnie piony kanalizacyjne idą w kominach, tak więc przesunięcie ściany w niczym by nie kolidowało z górnym rozprowadzeniem kanalizy. Musisz sprawdzić na swoim projekcie gdzie wychodzą rury spustowe kanalizacji z górnej łazienki, jak w kominach to wydaje mi się, że ścianka w niczym nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 27.04.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 A u nas przygotowania pod więźbę... jeszcze miesiąc, może półtora i będzie surowy otwarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 08.05.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) hejka:)widzę ze wszyscy zajęci budowaniem, a nikt sie nie chwali.u mnie widać,że coś sie dzieje,nareszcie:)kanalizę teść poprawił... oby dobrze.Dodam kilka fotek...pierwszy dzień murowania:http://images38.fotosik.pl/1547/03e4f2b1eba5d1a9m.jpg http://images42.fotosik.pl/342/ddefd1e52b1db9a6m.jpg http://images49.fotosik.pl/1511/fc09b32f68e69148m.jpg i drugi dzień:http://images39.fotosik.pl/1503/964581336aaf6f22m.jpg http://images49.fotosik.pl/1511/c032c533b7afc39bm.jpg http://images39.fotosik.pl/1503/2ce3e0864e01da5bm.jpg http://images37.fotosik.pl/1519/6a292bb0e01776e0m.jpg a jutro ciąg dalszy prac... a jak u Was idą prace??pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2012 przez Basia&Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 30.05.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nieźle Basia&Dominik, fajnie tak patrzeć jak mury rosną U nas był drobny zastój, ale obecnie coś się ruszyło. Przygotowywana jest konstrukcja dachu. Jak tylko coś będzie widać, to pochwalę się zdjęciami. Pozdrawiam wszystkich kolorowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 03.06.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 strop zalany:) teraz chwila spokoju;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts