Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zobaczymy czy będzie się chciała udzielać, ale i tak współczuję Twojemu małżonkowi, już sobie wyobrażam ... wiesz nie pij zimnego, dobrego piwka ponieważ muszę podjechać tu i tam :cry:...

Oj już nie przesadzaj, jesteśmy tyle lat razem i dajemy radę, jakoś szczególnie nie narzeka:P

• Odpowiedzi 439
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość AKL

Nie zapomniałem o dzienniku (chociaż pieron wie), ale część zdjęć w jednym aparacie, część w drugim, część postępów jeszcze nie uwieczniona (przy małpce szybko pada bateria, a lustrzanki nie chce mi się tachać do pracy) i ostatnio neta w domu nie mam (zrezygnowałem - myślałem, że uda się skończyć chałupę wcześniej) no i czasu brak, ponieważ praktycznie codziennie po pracy walę do roboty na budowę.

Pewnie pod koniec tygodnia coś się uzupełni.

• 2 weeks później...

Witajcie

Projekt już się adaptuję u projektanta mamy spisaną umowę że do 30 styczna złoży mi projekt w starostwie.

Zmiany

garaż jeden metr

podniesienie kolankowej o 2

przeniesienie okna z garderoby na hol

zlikwidowanie scianki pomiędzy kuchnią a wykuszem

Przeniesienie komina z łazienki przy sypialni do drugiej łazienki

poszerzenie schodów na 106

będę robił rekuperację takę jeden komin zniknie

Zadaszenie tarasu tak jak ma Basia&Dominik

przedłużenie daszku nad drzwiami wejściowymi do garażu

Zastanawiam się z czego budować bo już teraz chciałbym podpisać z jakimś wykonawcą umowę by ruszał na wiosnę

Biorę pod uwagę

Prefbet 24 + 20 lub 36+ 10 steropianu

Solbet na takich samych warunkach

Ytong również

Może coś podpowiecie:

Zastanawiam sie czy jeszcze nie dać 3 okien w zadzasenie tarasu by doświetlić salon jeszcze bardziej

W dzienniku budowy zamieszczam mapkę do celów projektowych pomóżcie mi usytuować dom na działce kompletnie nie mam wizji jak to będzie u mnie wyglądało. To co jest w załączniku to propozycja projektanta. Jutro jadę z nim na grunt by to obgadać. ale on mówi ż mapki że będzie okey.

Pozdrawiam

Przeniesienie komina z łazienki przy sypialni do drugiej łazienki

będę robił rekuperację takę jeden komin zniknie

Hm... a kominek będziesz miał w łazience?

Jeśli będzie rekuperacja, to niepotrzebny Ci żaden komin wentylacyjny, tylko ten od kominka.

Skoro przeniesiesz go do łazienki to... dziwne trochę...

W dzienniku budowy zamieszczam mapkę do celów projektowych pomóżcie mi usytuować dom na działce kompletnie nie mam wizji jak to będzie u mnie wyglądało. To co jest w załączniku to propozycja projektanta. Jutro jadę z nim na grunt by to obgadać. ale on mówi ż mapki że będzie okey.

O ile mapka jest umieszczona poprawnie tzn N jest na górze polecam lustrzane odbicie projektu będzie lepiej z nasłonecznieniem.

Pozdrawiam

Sebastian

Gość AKL
Hm... a kominek będziesz miał w łazience?

Jeśli będzie rekuperacja, to niepotrzebny Ci żaden komin wentylacyjny, tylko ten od kominka.

Skoro przeniesiesz go do łazienki to... dziwne trochę...

Da radę. Komin od kominka powędruje do pokoju obok salonu i przez "ścianę" podłączy kominek.

Gość AKL
O ile mapka jest umieszczona poprawnie tzn N jest na górze polecam lustrzane odbicie projektu będzie lepiej z nasłonecznieniem.

Pozdrawiam

Sebastian

skolos u doleksego północ chyba będzie z prawej strony (jak dobrze czytam mapę) czyli z nasłonecznieniem nie powinno być problemu.

Gość AKL
kip widzę, że trochę pozmieniałeś kolorowego, wstawiłeś okno w kotłowni, zamieniłeś dwa małe okna w garażu na jedno i chyba nie planujesz kominka, ponieważ brak jest komina, czy mam rację? Jakie jeszcze zmiany u Ciebie się pojawiły?

witam nowego kolorowotęczowca :)Fajnie,że nasze grono sie powiększa! Właśnie gdzie się ukrywałeś wcześniej??

Każda Tęcza inna, niby ten sam projekt, ale jest tyle możliwość zmian:)

AKL super,że uzupełniłeś swoje zaległości:) jest co poczytać!

Mam do Was pytanie. Właśnie pracuję nad dolna łazienką, robię wizualizację itp i chciałabym sie dowiedzieć czy zostawiacie układ taki jak w projekcie, czy coś zmieniacie?

Jak coś sensownego wymyślę, to wstawię zdjęcia;)

pozdrawiam!

Witam serdeczenie:) nie pisalismy bo dopiero niedawno skonczylismy prace na budowie jezeli chodzi o ten rok... jestesmy na etapie szukania okien, ktore w tej chwili sa zabite deskami:)

jezeli chodzi o zmiany to tak jak zauwazyl AKL, zamienilismy okna w garazu w razie gdyby nam kiedys przyszlo do glowy przerobic go na pokoj:)

kominka nie planujemy tak jak zauwazyles a wentylacje podopinalismy do pozostalych kominow;)

jezeli chodzi o lazienke... hmmm... zmienilismy uklad bo byla za mala.. jak znajde zdjecie to wrzuce.

ten maly korytarzyk ktory jest kolo lazienki w przejsciem do sypialni zlikwidowalismy powiekszajac lazienke robiac tam wejscie do lazienki, dalej z salonu mamy wejscie do sypialni. drzwi sa zaraz kolo siebie.

jezeli chodzi o gore to dwie lazienki polaczylismy w jedna;) powiekszajac troszke jeden pokoj:)

wrzuacjcie inne zdjecia albo uwagi z mila chceia poczytamy:)