Gość AKL 30.12.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) @AKL, zagadka dla Ciebie [ATTACH=CONFIG]156979[/ATTACH] moje dziecko ma 2 lata i 3 miesiące, pytanie brzmi- ile ma wzrostu? "Szczelam", ma 83 cm wzrostu. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez AKL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 30.12.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ... Kładziesz już płytki, ale zdjęciami to się nie pochwali, znowu... eh faceci... Uuuu widzę, że kobita chce podrażnić ego faceta, no niech będzie, że podrażniła, proszszsz foty: dolna łazienka przed płytkami (wizualizację sam robiłem) Płytki w dolnej łazience (nie skończone jeszcze, a ja foty robiłem mając prawie 40 stopni temperatury, znaczy się powiedzenie, że złego diabli nie wezmą jest fałszywe, mnie wzięli i rozłożyli) Kuchnię też zaczęli, na początek poszedł fartuch, nie skończony, braków parapetu i płytek, ale trochę zrobione: Na razie tyle zmęczyli. Gdzie masz swoją piękniejszą i lepszą połówkę?? Dobre, się ubawiłem, chociaż jestem chory to mnie rozbawiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 01.01.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 @AKL, przypomnij mi proszę, Ty robiłeś podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 01.01.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 @AKL, przypomnij mi proszę, Ty robiłeś podłogówkę? Częściowo. Podłogówka jest w kuchni, łazience górnej, łazience dolnej i w części wejścia do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 01.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Na 4. zdjęciu widać grzejnik w przejściu przy łazience. Czyli salon i przejście przy pokoju na dole do łazienki- bez podłogówki? Edytowane 1 Stycznia 2013 przez fig0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 02.01.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Na 4. zdjęciu widać grzejnik w przejściu przy łazience. Czyli salon i przejście przy pokoju na dole do łazienki- bez podłogówki? Tak, w salonie i korytarzu nie ma podłogówki. Poza kuchnią, łazienkami, spiżarnią i wejściem do domu planujemy wszędzie parkiet położyć, a schody drewnem obłożyć (w garażu i kotłowni jeszcze nie jest ustalone do końca co będzie, czy płytki, czy farba, czy też goła wylewka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 02.01.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 w garażu i kotłowni jeszcze nie jest ustalone do końca co będzie, czy płytki, czy farba, czy też goła wylewka). Jak zdecydujesz to daj znać, bo też mam teraz ten dylemat. Nie chce mi się kłaść 40m2 płytek do garażu, ale z drugiej strony słabo będzie z zachowaniem czystości jeśli zostawię gołą wylewkę. O farbie nie myślałem, masz jakąś konkretną na myśli? Mi chodziła po głowie żywica, ale to wtedy zanim jeszcze się zorientowałem ile kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 02.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Akurat właśnie o farbach epoksydowych myślałem, wiem, że są drogie ale lepsze od płytek (nie jeździ się na nich - kiedyś w centrum handlowym taką na parkingu widziałem i jest ekstra) - a myślałem o czym takim http://www.noxan.pl/posadzki/posadzka-do-garazu-farba-epoxy-shield.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 03.01.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 hej!mam do Was pytanie, po jakim czasie od położenia dachu wstawialiście okna? Bo chcielibyśmy teraz to zrobić!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 03.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 hej! mam do Was pytanie, po jakim czasie od położenia dachu wstawialiście okna? Bo chcielibyśmy teraz to zrobić! pozdrawiam! Zależy, które. Połaciówki wstawiałem razem z dachem, a pozostałe to na wiosnę (na jesień skończyli mi dach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 03.01.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Nie no połaciówki, to już mamy wstawione, chodzi mi o pozostałe. Kurcze, chcielibyśmy wstawić już teraz, ale czytam,że sporo osób odradza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 03.01.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 No ciekawe dlaczego . Większość (i ja do nich należę) wychodzi z założenia, że chałupę jest dobrze "przemrozić", co oznacza, aby zostawić SSO na zimę (otwory okienne i drzwiowe zabić dechami trzeba, co by dachu nie poderwało i meneli za gości nie mieć - dechy bić ze szparami). Przemawia za tym: po pierwsze primo - budynek osiada (ale jak kto to wie? pewnie geolog) i okna mogą się, no powiedzmy "pogiąć" - zimą może trochę grunt wysadzić(piszemy o oknach, a ściany sobie popękają troszkę - tynkiem się zaklei), po drugie primo - ściany do wiosny obeschną. Są tacy co w zimę tynki wewnątrz dają i jest dobrze. U nas w Polsce jest tak, że weźmiesz dwóch prawników to otrzymasz trzy różne opinie prawne (z budowlanką jest podobnie). Ja nie miałem zamiaru nić w zimie robić to zostawiłem do wiosny, ale jakbym miał co robić to pewnie bym wstawił - a jestem teoretycznie przeciwny, albo i jestem teoretycznie za (chyba mi się lejce pomieszały już). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 05.01.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dzieki AKL za odpowiedz. Dzisiaj mieliśmy spotkanie z tynkarzem, zaproponował nam tynki gipsowe, 24zł/m2.Jaki Wy tynki robiliście?Chyba będziemy jednak niedługo wstawiać okna, bo elektryk ma przyjść pod koniec lutego no i zaraz po nim chcemy tynki robić.pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 05.01.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jaki Wy tynki robiliście? U nas cementowo wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 05.01.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 no i zaraz po nim chcemy tynki robić. pozdrawiam:) Nie zapomij o hydrauliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 05.01.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Nie zapomij o hydrauliku jak jest z tym hydraulikiem, kiedy on wchodzi?? przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 05.01.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 tynki gipsowe, 24zł/m2. No i proponuję poszukać dalej, bo ta kwota jest dość spora. U nas było 17 zł/m2, a takich metrów jest ponad 600, więc 7 zł nabiera sporej wartości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 05.01.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 No i proponuję poszukać dalej, bo ta kwota jest dość spora. U nas było 17 zł/m2, a takich metrów jest ponad 600, więc 7 zł nabiera sporej wartości... Wiesz figo, może to zabrzmi dziwnie, ale już się przyzwyczaiłam,że u nas wszystko jakoś droższe jest:( i nie chodzi tylko i wyłącznie o kwestie budowlane, ale zupełnie inne. Nie zmienia to jednak faktu,że będziemy jeszcze kogoś szukać dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 05.01.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 jak jest z tym hydraulikiem, kiedy on wchodzi?? przed tynkami? Elektryk narobi dziur, ale hydraulik jeszcze więcej. Wszystkie "ścienne" tematy musi zrobić przed tynkami. Potem wchodzą tynkarze, potem znowu hydraulik rozkłada instalacje podłogowe, a potem posadzki, a w międzyczasie jeszcze hydraulik z ewentualną podłogówką. Jest tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 05.01.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Też mi sie tak wydawało, ale wszyscy w domu się ze mną sprzeczają, i twierdzą, że nie mam racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts