BasiaDominik 10.10.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Mąż dzisiaj dzwonił do pana murarza. Zrobią wszystko żeby dotrzymać umowy i w tym roku zrobić te fundamenty. więc czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 11.10.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Basiu to jednak może uda się Wam zrealizować plany. To fajnie. Ja odpocząłem trochę od budowy (całe trzy dni mnie tam nie było), trochę mi nerwa przyszła i dzisiaj teren boju odwiedziłem. U nas zaczęli stropić, no ale, że pogoda "wspaniała, słońce i wilki upał, żar lał się z nieba" to sobie na dzień dzisiejszy prace odpuścili, aby od potu nie zmoknąć. Może jutro będą kontynuować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 16.10.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 jak tu spokój, nana, nic sie nie dzieje, nana:Du nas cisza, i chyba tak zostanie do wiosny. jakoś nie sądzę żeby budowlańcy weszli jeszcze w tym roku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 20.10.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 hej!co tu taki spokój, tak Was pochłonęły budowy?u nas nic sie nie dzieje,i już sie pogodziłam ze dziać sie nie będzie w tym roku, trudno.Zastanawiam się czym przykryć dach. Do tej pory byliśmy przekonani,że będzie blacho-dachówka, ale ostatnio chodzi mi po głowie dachówka. podobno koszy są porównywalne(oczywiście jeśli nie zamawia sie najdroższej dachówki). A co Wy sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 20.10.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 No to ja również przerwę ciszę... u nas krok do przodu dzisiaj. Gruntowy wymiennik ciepła zakopany. Teraz już można będzie jechać w górę. Jeśli pogoda pozwoli, to temat dachówki dotknie nas jeszcze w tym roku. Co do szczegółów- nie braliśmy pod uwagę blacho-dachówki z powodu trwałości ( choć tu za bardzo w szczegóły sie na zagłębialiśmy) ale także po prostu komfortu podczas deszczu. W blachę to jednak trochę hałasuje. Wybraliśmy dachówkę ceramiczną TONDACH- nie z najwyższej półki cenowej, ale podobno dobra i trwała. Sprawdzimy i napiszemy na forum za 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aerandir 20.10.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witam, jeśli chodzi o nas, to w zeszły poniedziałek zostały złożone dokumenty do pozwolenia na budowę. Planujemy zacząć na wiosnę, więc do przyszłego roku na pewno się wiele nie będzie działo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 20.10.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 No to ja również przerwę ciszę... u nas krok do przodu dzisiaj. Gruntowy wymiennik ciepła zakopany. Teraz już można będzie jechać w górę. Jeśli pogoda pozwoli, to temat dachówki dotknie nas jeszcze w tym roku. Co do szczegółów- nie braliśmy pod uwagę blacho-dachówki z powodu trwałości ( choć tu za bardzo w szczegóły sie na zagłębialiśmy) ale także po prostu komfortu podczas deszczu. W blachę to jednak trochę hałasuje. Wybraliśmy dachówkę ceramiczną TONDACH- nie z najwyższej półki cenowej, ale podobno dobra i trwała. Sprawdzimy i napiszemy na forum za 30 lat Figo a możesz podać koszt całej dachówki wraz ze wszystkim co jest potrzebne do dachu?może być na priva jak nie chcesz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.10.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 hej!!!czy ktoś tu jeszcze zagląda?u mnie sie nic nie dzieje, więc nie mam o czym pisać, ale Wy...;>jak narazie, tylko kilka drzewek rośni, i mama kwiatki posadziła.AKL, figo...hophop! a g3 to w ogóle zaginął gdzieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 29.10.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 No u nas się wczoraj wylało... Płyta fundamentowa się wylała... Póki co zgodnie z planem, więc jeśli tylko pogoda nie zawiedzie, to do końca roku zgodnie z planem będziemy na "surowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 29.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 No u nas się wczoraj wylało... Płyta fundamentowa się wylała... Póki co zgodnie z planem, więc jeśli tylko pogoda nie zawiedzie, to do końca roku zgodnie z planem będziemy na "surowo" figo takie przełomowe postępy i nic sie nie chwalisz., nieładnie:P wrzuć jakieś fotki, co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 30.10.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 U nas też nic szczególnego się nie dzieje. Obecnie ścianka kolankowa i wieniec zrobione, a szczyty w końcowej fazie. Jak pogoda pozwoli to w połowie listopada postawią dach (wcześnie ekipa od dach nie ma wolnego termin). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 30.10.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Tak to wygląda... szału nie ma póki co, ale liczymy, że za 1,5 miesiąca zobaczycie już dom w całej okazałości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 30.10.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 [ATTACH=CONFIG]82240[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82241[/ATTACH] Tak to wygląda... szału nie ma póki co, ale liczymy, że za 1,5 miesiąca zobaczycie już dom w całej okazałości... figo, gratuluje:)widzę,że nie zmieniłeś kształtu wykusza, ja tak i zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam... A mam jeszcze takie pytanie - z mężem zastanawiamy sie czy możemy wprowadzić na tym etapie zmianę polegającą na zadaszeniu tarasu, jak myslicie jest o możliwe, czy wiązało by sie z jakimiś problemami, typu nowe pozwolenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 30.10.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 @fig0 z tego co widzę to chyba zmieniłeś układ kanalizacyjny. Nie planujesz prysznica w dolnej łazience? Czy dobrze widzę, że do kanalizacji dałeś rurki fi160? Niebieskie rury to od pompy ciepła są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 31.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Dlaczego sądzisz, że nie chcę prysznica na dole? Niebieskie rury to od GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 31.10.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 @fig0 zapytałem o prysznic ponieważ masz całkiem inaczej wyprowadzone piony kanalizacyjne. Na załączonym przez Ciebie zdjęciu, pomiędzy filarami widzę jedną rurę (chyba fi160) do kanalizy. U mnie są, aż trzy: wc, prysznic i umywalka, o tak to wygląda http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=76498&d=1316937593 (chodzi mi o te rury pomiędzy słupami od garażu i pokoju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fig0 01.11.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 @AKL, masz rację- wygląda to inaczej, temat do sprawdzenia z moim inspektorem nadzoru, dzięki Załączam kolejne zdjęcia. Alicja z mamą w garażu, oraz ten sam skład w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMLS 03.11.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Witam wszystkich sympatyków i budowniczych Kolorowej Tęczy!! Ja mam na imię Marcin i może przedstawię swoja rodzinę: R&M&L&S R - Regina moja druga połowa (oczywiście ta lepsza ) M - Marcin - ja (zawód inżynier - instalacje sanitarne) L - Ludwiczek - nasz Synek (wiek - dwa latka z hakiem) S - Staś - syn, od trzech miesiący mieszka z Nami i wprowadził się do naszego łóżka Wiec tak, część oficjalną mamy juz za sobą... My również chcemy zamieszkać w kolorowej tęczy, jak na razie to jesteśmy na etapie formalności związanych z kompletowaniem dokumentacji do wydania warunków zabudowy... wiec jeszcze długa i męcząca droga przed nami... Co do samego projektu to mamy bardzo podobne zmiany, bo chcemy zlikwidować wykusz i zrobić tam duże okno, garażu raczeja nie będziemy poszerzać bo nie będzie on pełnił roli garażu tylko warsztatu i takiego podręcznego składzika na rowery i kosiarkę. chcemy również zrezygnować z kominka bo według mnie, to jak by nie patrzeć to kotłowna w salonie, żonka ma na to inne zdanie wiec na dzień dzisiejszy negocjacje trwają. Łaziekna na poddaszu przy sypialni zostanie zamieniona na pralnie i na dzień dzisiejszy było by na tyle. Co do ogrzewania domu to kiedyś byłem przekonany do eko groszku, ale na dzień dzisiejszy myślę o gazie płynnym. pobobne koszty użytkowania (oczywiście przy swoim zbiorniku a nie w dzierżawie) i w zasadzie kotłownia jest bezobsługowa. to by było tytułem wstępu Pozdrawiam Wszystkich Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 03.11.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 R&M&L&S--> witam nowego miłośnika Kolorowej Tęczy:)życzę szybkiego zdobycia wszelkich potrzebnych dokumentów i wytrwałości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 10.11.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witaj @R&M&L&S wśród kolorowych z tęczą wokół domu Czytając jakie chcesz wprowadzić zmiany, nasze są podobne. Też jedna z górnych łazienek idzie do likwidacji i pierwotnie planowana była pralnia, ale chyba wyjdzie z niej garderoba. Wykusz też pożegnaliśmy i mamy tam okno tarasowe (u nas o szerokości 2,5 m). Co do kominka to rzecz gustu, u nas będzie, dotychczas nie mieliśmy i chcemy mieć, oboje jesteśmy za kominkiem. Natomiast co do szerokości garażu to my poszerzyliśmy o 1 mb i po wybudowaniu stwierdziłem, że była to bardzo dobra decyzja. Przemyśl jeszcze to poszerzenie, ja ze swojej strony polecam. Nie chodzi tu tylko o sam garaż i kotłownię, ale o pokój na nimi, jest super, szeroki, a pokój po drugiej stronie wydaje mi się trochę wąski (tu dla przyszłych budowniczych rzecz do przemyślenia czy nie pojechać o 1 mb wszerz pokoju z korzyścią dla salonu i kuchni na dole). U mnie obecnie chatka pod nazwą "Kolorowa tęcza" stoi obecnie bez daszku. Zimno się zrobiło i sobie pomyślałem, że może by jej tak berecik na zimę zarzucić? W sobotę wchodzi ekipa od dachu (kurczę znowu w sobotę się nie wyśpię, zapowiedzieli się o 6:00 na placu boju - nie dość, że codziennie wczas się wstaje to i sobota nie do pokimania). Jak dobrze pójdzie to mówią, że tydzień, no góra dwa i daszek się pierdyknie. Pozdrawiam: Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts