terry30 22.12.2010 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Witam, Ktora z powyzszych dachowek wybralibyscie na swoje dachy, jezeli cena bylaby podobna (tolerancja +/- 2 tys. na dach). Oraz jakie laty uzywaliscie na swoje dachy 5x4 czy 7x5? Prosze o pomoc.Pozdrawiam,Terry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 23.12.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 wybieraj pomiędzy sirius 13 a E32, która Ci sie bardziej podoba. L15 odpuściłbym sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramko 23.12.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Ja mam Siriusz 13 kolor miedziany (był najtańszy) wybrałem go z polecenia kolegi który kładzie dachówkę..dachówka twarda w całym przekroju ciężko ją przewiercić i przeciąć..przy dachu poszło kilka wierteł widiowych...niektóre dachówki to po prostu polakierowana kiepskiej jakości cegła którą można przewiercić wiertłem do drewna..(coś jak wiercenie zwykłej cegły i klinkieru)...Trzeba uważać też na dachówki ciemne po wierzchu pryśnięte tylko delikatnie ciemną "farbą" te powłoki są bardzo delikatne łatwo odpryskują, czasami gdy dachówka ma jakąś niewielką wystającą "kropkę" skazę tam powłokę można zdrapać paznokciem nie mówiąc już o tym co może zrobić zjeżdżający po dachu zmarznięty śnieg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 27.12.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Jak dla mnie to syrius 13 jest dachówką niedopracowaną. Ułożyć się da ale wspomnienia nie miłe zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terry30 30.12.2010 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Dziekuje za opinie. Wszyscy mi radza Siriusza 13 antracyt. Chyba ze E32 jest tansza. A jaka folie polecacie. Moj sprzedawca zachwala IVT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlen7 07.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 mamy L 15 - jest krzywa, parę dachówek było zupełnie zwichrowanych. Folię mamy Parotec super i w chwili obecnej jest ona super problemem ponieważ przemarzła i przecieka, właśnie kapie woda przez warstwę izolacji z wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts