nnataniel 23.12.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Witam serdecznie, Mam stary dom z nową przybudówką. Przybudówka zostaje a stary dom rozbierany jest do gołej ziemi i powstaje na jego zarysie nowy powiązany z przybudówką. Z uwagi na uwarinkowania decyzji WZiZT nie ma możliwości poszerzenia budynku w stronę południową (dół) oraz na zachód (lewo). Wynajęty architekt zaprojektował dom wraz z poddaszem. Największy problem jaki się pojawił jest z wiązany ze schodami. Z uwagi na to, że stara przybudówka ma pokój na poddaszu to również musi być skomunikowana a jest niżej niż poziom poddasza w nowej części. Dodatkowo mała ilość miejsca na "rozbieg" schodów powoduje, że obecnie projektant zaproponował schody o maksymalnych dopuszczalnych parametrach. Nie będą one wygodne i to mnie bardzo martwi. Mam pytanie czy ze swojego doświadczenia (wykonanie, projektowanie itp.) ktoś widzi możliwość zastosowania tutaj jakiegoś układu schodów które będą i funkcjonalne i ładne? W załączeniu przesyłam rzuty dołu oraz poddasza. Za pomoc w rozwiązaniu tego problemu będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 12.01.2011 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Proszę o przesłanie projektu z wymiarami i zadęcie klatki schodowej cis pomyśle na tym tematem [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts