andzias76 27.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 z tego co mam w domu , mogę polecić zapoznanie siez ofertą Pol-Skone. Ładne modele, solidne wykonanie, a cena nie jest wygórowana, ale trzeba samemu się bliżej zapoznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorko75 03.03.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 mam w swoim domu u.... zamontowanego juz 11 lat z drewna meranti i jestem bardzo zadowolony ,przed zakupem polecam sprawdzenie ofert w salonach firmowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tribalrs 03.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Kogucik, a Ty masz jeszcze coś innego do roboty, niż tylko wychwalanie Urzędowskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 03.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Brak zamówień irytuje i pobudza do działania w tym przypadku spamując forum:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.03.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 a można w tym czasie się podszkolić, chyba byłoby to bardziej pożyteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogucik34 04.03.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Kogucik, a Ty masz jeszcze coś innego do roboty, niż tylko wychwalanie Urzędowskiego? niewiem czy zuważyłeś o..e , że kogucik i piorko to jednak dwie różne osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorko75 04.03.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 cześc kogucik , zauwżyłem że nielubią cię na tym forum [oprócz finlandi ],ale nie martw się na moją osobę też jest dużo postów. Do zobaczenia na zgrupowaniu !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 04.03.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Panowie piorko75, kogucik34, monczos, tlenok nie dziwcie się atakom na Was. Robicie tutaj nachalną reklamę, która bardziej zniechęca, niż zachęca. Finlandia jest bardzo pomocny i nie zachowuje się tak, jak Wy a przecież sprzedaje ten sam produkt. Zrozumcie, że nie po to jest to forum. Życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 cześc kogucik , zauwżyłem że nielubią cię na tym forum [oprócz finlandi ],ale nie martw się na moją osobę też jest dużo postów. Do zobaczenia na zgrupowaniu !!!!! Ta sympatia jest mi przypięta niesłusznie. To, że nie jadę "ostro" po takim zachowaniu nie świadczy że lubię. Już napisałem gdzieś wyżej - wstydzę się. Reklama to jedno, obrona przed niesłusznymi atakami drugie, a bezinteresowana pomoc to zupełnie inna bajka i podziwiam wszystkich, którzy mają na tyle silną wolę, że się nie ujawnili ze swoimi firmami a od lat służą formum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 04.03.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 skąd pomysł na drewniane ? Teraz w drewnie tyle samo chemii co w plastiku. Impregnaty, pokosty, oleje, farcy, lakiry, No i koniecznosc okresowej konserwacji.To uz ni te okna co kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.03.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 skąd pomysł na drewniane ? Teraz w drewnie tyle samo chemii co w plastiku. Impregnaty, pokosty, oleje, farcy, lakiry, No i koniecznosc okresowej konserwacji. To uz ni te okna co kiedyś. Też tak kiedyś uważałem. Ale się wyleczyłem z tej dogmatycznej niechęci. Nie jest tyle samo chemii - drewno nadal ma naturalne pochodzenie. Poza tym chemia.. z jakiej butelki nalewałeś dziś sobie napój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 05.03.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 skąd pomysł na drewniane ? Teraz w drewnie tyle samo chemii co w plastiku. Impregnaty, pokosty, oleje, farcy, lakiry, No i koniecznosc okresowej konserwacji. To uz ni te okna co kiedyś. A skąd u ciebie takie pomysły? Jak w drewnie, które jest zaimpregnowane co najwyżej na kilka milimetrów, może być tyle samo chemii co w złożonym w 100% z chemii plastiku? A akurat okresowa konserwacja czyli odnowienie powłoki ramy przez wielu postrzegane jest jako zaleta - w "plastiku" tego zrobic się nie da... Nie chcę rozpoczynać dyskusji na temat "wyższości świąt..", ale byłoby miło gdybyśmy zdołali zachować umiar w ocenach.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__77 31.05.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Mam pytanie o okna z sokółki czy warto? Wiem, że temat już był, ale mam wrażenie, że niepochlebne opinie dotyczyły okien produkowanych kilka lat temu.Jak na razie z sokółki dostałam najlepszą ofertę, no ale te fora...Czy ktoś ma doświadczenia z ostatnich lat. Dodatkowo chcę zaznaczyć, że chciałabym okna z nakładką aluminiową więc nie boję się o drewno od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.06.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Spokojnie, na forach z założenia się mścimy, wyżalamy itp. Na forum znajdziesz informacje w podobnym tonie o każdej firmie. To tylko kwestia statystytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__77 01.06.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 no wiem, wiem... jest mniejsze prawdopodobieństwo, że napisza ci zadowoleni, niż ci niezadowoleni.A co sądzicie o tych aluminiowych nakładkach, czy przy dzisiejszej technologii lakierów warto? Czy nie bedzie z nimi problemów, nie wiem ... nie odpadną, nie odkleja sie po jakims czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.06.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 zadowoleni to sprzedawcy i przedstawiciele! niezadowoleni to klienci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.06.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Masz rację Witek:) A nakładki? W jednej z firm która je wycofała panuje opinia, że pod nakładkami zbierał się syf, a nieusunięty brud też nie wpływa korzystnie dla lakieru. Ale to zdanie tych przeciwników aluminium, którzy nie mogli sobie z nim poradzić. W praktyce nie widziałem okien z nakładkami po latach - obracam się w zbyt "biednym" środowisku ale firmy zachwalają je jako najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 02.06.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Moze to zabrzmi dziwacznie ale ja sie ciagle waham chociaz wybralem juz producenta swoich okien drewnianych. Jest nim poznanski POZ-BUD i nawet zaproponowali mi fajny rabat na 6 okien (135x160x 4 sztuki, 135x80 x 2 sztuki + drzwi tarasowe HKS 315x215) na profil 88mm warm-line. Moje watpliwosci dotycza wkladu 3-szybowego w tych oknach. Otoz obawiam sie, ze zastosowanie pewnych pakietow z Glas-Polu (link ponizej) moze dac przepuszczalnosc swiatla (Lt%) na poziomie 58% co jest raczej slabo efektowne przy "domowym" uzytkowaniu. http://www.glaspol.sggs.com/glaspol/images/FCK/Wykaz%20podstawowych%20szyb%20zespolonych%20do%20okien%20cz1.pdf Pytanie o porade: czy w ogole ma sens zamawianie pakietu 3-szyb o wiekszej przepuszczalnosci (np. 72%) ale mniejszym Ug (ale i tak wiekszym niz standard) czy nie ma to az tak duzego znaczenia. Niestety nigdy nie widzialem naocznie takich okien po montazu, u dealera byl tylko wycinek okna z przekrojem i trudno bylo cokolwiek wykminic. Nie chcialbym zeby moje okna byly duzo ciemniejsze przy pakiecie 3sz (np. na pietrze mam w sypialni 3 veluxy energoszcz od pln. strony, daja b. przytlumione swiatlo ale w sypialni mi to pasuje - na dole w zwyklych pokojach, niebardzo). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 11.06.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Moze to zabrzmi dziwacznie ale ja sie ciagle waham chociaz wybralem juz producenta swoich okien drewnianych. Jest nim poznanski POZ-BUD i nawet zaproponowali mi fajny rabat na 6 okien (135x160x 4 sztuki, 135x80 x 2 sztuki + drzwi tarasowe HKS 315x215) na profil 88mm warm-line. Moje watpliwosci dotycza wkladu 3-szybowego w tych oknach. Otoz obawiam sie, ze zastosowanie pewnych pakietow z Glas-Polu (link ponizej) moze dac przepuszczalnosc swiatla (Lt%) na poziomie 58% co jest raczej slabo efektowne przy "domowym" uzytkowaniu. http://www.glaspol.sggs.com/glaspol/images/FCK/Wykaz%20podstawowych%20szyb%20zespolonych%20do%20okien%20cz1.pdf Pytanie o porade: czy w ogole ma sens zamawianie pakietu 3-szyb o wiekszej przepuszczalnosci (np. 72%) ale mniejszym Ug (ale i tak wiekszym niz standard) czy nie ma to az tak duzego znaczenia. Niestety nigdy nie widzialem naocznie takich okien po montazu, u dealera byl tylko wycinek okna z przekrojem i trudno bylo cokolwiek wykminic. Nie chcialbym zeby moje okna byly duzo ciemniejsze przy pakiecie 3sz (np. na pietrze mam w sypialni 3 veluxy energoszcz od pln. strony, daja b. przytlumione swiatlo ale w sypialni mi to pasuje - na dole w zwyklych pokojach, niebardzo). Pozdrawiam. Zdecydowanie ma sens, bo bedziesz miał dużo jasniej w pomieszczeniu, a okno nadal będzie ciepłe. NIe znam obecnych cen, ale chyba szyba o Ug=0,7; Lt>72% i g=50% będzie wyborem optymalnym dla tej konstrukcji ram. Ale to z twojego zestawienia, bo Francuzi mają jeszce lepsze zespolenia: termoAktywne . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts