bialy260 23.12.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Witam ok 1.5 roku temu zakupiłem garaż no i postanowiłem go ocieplić, styropian 80mm siatka klej oraz paroprzepuszczalny tynk mineralny oraz na to wszystko emulsja dekorala zewnetrzna , dól wykończylem połowa płytki gresowej. Budynek jest na terenie gliniastym mury nie zaciekawe, kiepska izolacja a raczej penie juz jej brak (lata 90). Całość prac wykonywałem w lecie, po pierwszych przymrozkach i obecnej odwilży zauważyłem ok 40 cm od ziemi pęknięcia z delikatnym odpadnięciem narożnika zarówno z prawej jak i z lewej strony drzwi podnoszonych do góry. Zastanawiam się w jaki sposób powstały co było przyczyną ze mróz popsuł efekt i co można zaradzić w tej kwestii na wiosnę Edytowane 23 Grudnia 2010 przez bialy260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.12.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Czy garaż jest ogrzewany ?Ściany z czego są i czy były wilgotne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 04.01.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Myślę, ze przyczyną był fakt, że ściany nabrały wilgoci. Na wiosnę radziłbym zająć się wykonaniem drenażu, pomoże to chociaż w pewnym stopniu wyeliminować nasiąkanie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts