karbon001 23.12.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Jeżeli mam kominek z tz. "zimną" obudową i kratkami z nawiewem ciepłego powietrza umieszczonymi po bokach obudowy to co się stanie jeżeli te boki wykończę płytą meblową? Chodzi głównie o to, że duża cześć kominków w nowoczesnej formie ma półki wykonane z płyt GK w których znajdują się kratki. Zamiast półek GK chcę zrobić półki z płyty meblowej i w nie umieścić karki, tyle tylko że będą one na zewnątrz półek a nie w środku. Obrazek z załącznika pokazuje jak by to miało wyglądać. Kolor czarny to obudowa kominka, czerwony płyta meblowa a niebieski to karta nawiewna (dla uproszczenia rysunku tylko jedna) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 23.12.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Jeżeli zrobisz to z głową to nic się nie stanie. Nie montuj tylko kratek na drewnie i nie używaj wełny mineralnej jako izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karbon001 24.12.2010 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Kratki właśnie na płycie chciałem zamontować :/Jak rozumiem na równi kratki powinny być jednak umieszczone w GK który będzie zrównany z płytą meblową?A jeżeli nie wełna do izolacji to co innego zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 26.12.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Podgrzewana płyta meblowa, to jest bardzo kiepski pomysł!Żywice fenolowo formaldehydowe w niej zawarte skutecznie będą psuć zapaszek domowego ogniska...Pozdrawiam świątecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts