Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak najlepeij wyjść kablami z listw przypodlgowych

ojciech

Recommended Posts

Słuchajcie mam taki problem....

Po świętach zaczynam kłaść panele i zaraz później listwy przypodłogowe firmy SALAG. wszyscy producenci przemyśleli możliwość łatwego poprowadzenia kabli w listwach no ale jak do tej listwy wejść lub wyjść tym kablem/kablami.

U mnie sytuacja będzie następująca :

W sypialni TV wraz z całym sprzętem mam na ścianie w sumie między TV a listwą będzie 5 kabli (4 głośnikowe i 1 satelita) i nie wiem jak ładnie wykończyć/obrobić listwę aby te kable tam wprowadzić.

Kiedyś gdzieś widziałem takie nakładki na listwy dzięki którym właśnie można była wyjść/wejść kablami ale teraz nigdzie tego nie potrafię znaleźć.

Czy ktoś wie jaki producent robi takie wykończenia ewentualnie jak to zrobić samemu żeby ładnie wyglądało.

Z góry dzięki za wszystkie pomysł, mile widziane jakieś zdjęcia poglądowe :)

Edytowane przez ojciech

Wkucie w ścianę kanału wentylacyjnego o przekroju pozwalającym przeciągnąć wtyczkę z TV jest najlepszym rozwiązaniem. Jednak autorowi chodzi chyba o estetyczne wprowadzenie kabli w samą listwę od góry. I tu maskownic faktycznie nie brakuje w sklepach z akcesoriami. Jedyny kabelek na załączonym zdjęciu to antena radiowa z tunera.

Obraz 012.jpg