Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukam długo i wreszcie chyba mam. Z35:

http://www.z500.pl/projekt/z35,Projekt,domu,parterowego,z,przestronnym,salonem,i,duzym,garazem.html

Wydaje mi się, ze tego szukam. Duże pokoje, możliwość zagospodarowania poddasza. Jedyne co bym zmienił to ściana oddzielająca częściowo kuchnię od salonu ( z salonu widoczna byłaby tylko jadalnia) i mała łazienka pod schodami zamiast pomieszczenia gospodarczego. No i jakaś aranżacja poddasza. Czy na poddaszu da się zrobić 2 pokoje i np. pralnio-suszarnię?

Co sądzicie z Waszego doświadczenia o tym projekcie? Trudny lub drogi w budowie? Wygodny lub nie w użytkowaniu?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Jak dla mnie projekt ma wady. Po pierwsze łazienka bez okna- chyba, że dla Was to nie ma znaczenia, bo wiem, że niektórzy nie zwracają na to uwagi:) Według mnie troszkę za mała ścianka TV, może to tylko moje odczucie, ale ja zawsze marzyłam, żeby zrobić sobie jakiś fajny kącić RTV a nie powiesić TV na ścianie o długości ok1m :o) Kolejnym minusem jest brak małego WC dla gości. Pokoje fajne, salon duży ustawny. Z zewnątrz jest bardzo ładny ale to chyba nie o to chodzi:) Zobacz sobie projekt Z10, jest podobny do 35, ma oddzielne WC, kuchnie można troszkę zamknąć:) Ma wykusz, ale jeśli Ci się nie podoba zawsze można go zlikwidować:) Oczywiście jest też wersja z garażem. Powodzenia w wyborze!

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Próbuję próbuję bo projekt wybrany i teraz adaptacja trwa.

Niestety nie możemy się zdecydować czy likwidować podcień czy nie - albo inaczej czy salon w oryginale nie jest za mały (powierzchnia w projektach podawana jest z jadalnią) ...Dlatego fajnie byloby znaleźć kogoś i obejrzeć na żywo.

Jakby co to będziemy budować niedaleko ożarowa mazowieckiego.

• 1 month później...
Parę dni temu znalazłam ten projekt i (przy małych zmianach) jest tym, którego szukałam. Bardzo mi się podoba. Też właśnie szukam osób, które budują wg. tego projektu. Może w kujawsko-pomorskim...? :) Pozdrawiam.

Witam, w czerwcu zaczynamy budowę z35, czy komuś udało się znaleźć zdjęcia z realizacji tego projektu?Pozdrawiam

• 2 months później...

Czas odgrzebać kotleta ;)

Witam wszystkich i miło mi dołączyć do fanów Z35 z biura z500 ;)

Obecnie jesteśmy na etapie PnB i przyłączy (start budowy we wrześniu) ale z chęcią bym wymienił doświadczenia z osobami które już wybudowały / budują / będą budować ten domek

pzdr,

Paweł

• 2 months później...

zaczalem budowe z 35 w kujawsko pomorskim, narazie tylko fundamenty zaczete dalej w przyszlym roku. Niedlugo bede wrzucal zdjecia, nie wiele ale zawsze cos. Chetnie zobaczylbym inne zdjecia z budowy. Znalazlem pare zdjec na stronie z500, gratuluje, i prosze o jakis kontakt, chetnie wymienie sie doswiadczeniami.

[email protected]

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 year później...

witam jestem dośc swiezy w temacie i dlatego chciałbym zapytac o kilka rzeczy na początek

-czy ktoś z was ma w planach budowe domku wg. tego projektu(z35) lub juz go wybudował

- jakiego materiału najlepiej użyc ?

-czy opłaca sie adaptować poddasze?

-no i na koniec czy wg was jest to dośc kosztowne przedsiewziecie???