Gierga 05.09.2005 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Domek już cały docieplony - muszę popstrykać zdjęcia Teraz wygląda tak smutno bo od tej zaprawy klejącej jest cały szary W sobotę była akcja kładzenia biowłókniny - ciężko się kładło, ale w końcu etap umacniania skarpy zakończył się połową sukcesu. Piszę połową sukcesu, ponieważ teraz musi wyrosnąć trawa i mam nadziej, że wyrośnie Poza tym dokupiłam kilka krzaczków. A z ligustrem muszę wstrzymać się do października, tak mi powiedzieli w szkółce - ale ogrodowo się zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 12.09.2005 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Z biowłókniny wyrosła pierwsza trawa!!!!!!!!!!!!!!!Szok a ja myślałam, że nic z tego nie będzie, bo jakoś tak kiepsko się kładło - a tu proszę !!!!!! Teraz to już mogę w stu procentach polecić ) W przyszłym tygodniu zaczynamy docieplać poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 09.10.2005 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 łuhuhu ale nie pisałam długo.....nadrabiam zaległości Poddasze w 1/2 ocieplone Nasza robota co prawda idzie wolniej niż fachowców - bo robimy po pracy i w weekendy, ale za to jaka dokładna.. Zaczynamy się również przymierzać do zagospodarowania pierwszego pomieszczenia - gospodarczego - płytki na podłogę są już kupione - prace wstępne zaczną się niedługo Posadziliśmy również 4 nowe drzewka ! a pod koniec tygodnia sadzimy żywopłot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.10.2005 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Robota coraz bardziej zwalnia tempa. Poddasze jeszcze nie dokończone, jakoś trudno pogodzić pracę, szkołę + budowę Planujemy przed wszystkim świętymi wziąść 4 dni urlopu i nadgonić straty. Jak na razie ja zajmuję się powolnym zakupem podłogi i łazienki. Kupiłam już płytki na podłogę w pomieszczeniu gospodarczym. Zamierzam również kupić płytki KUBA z Tubądzina do łazienki, to mój nr 1. Myślałam również o Castanio, ale wygrała KUBA. Taka przyjemna i ciepła. Zakończyłam również akcje sadzenia żywopłotu z ligustra - udało się !! + pęchcerznicy. Mam jedynie nadzieje, że na wiosne przyszłego roku wszystko pięknie obudzi się do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 02.11.2005 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Tynkarze pozaklejali mi niektóre gniazdka - w ogóle ich nie widać oraz kable do kinkietu w łazience grr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 11.03.2006 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Chyba trezba zacząć zdmuchiwać kurz z mojego dziennika budowy Bo za długo się nie rozpisywałam. Ale warto nadrobić zaległości, bo w raz z powolnym i leniwym nadchodzeniem wiosny, trzeva wziąść się do roboty. W ostatnim czasie zrobiłam spore zapasy płytek. Wybrałam Kubę z Tubądzina do łazienki oraz terakote Cotto Paja z dekorami również z Tubądzina, kabina kibelek i baterie są już również kupione, czekam jeszcze na umywalkę, ale tutaj muszę się troszkę zastanowić, bo łazienka mała i nieustawna a trzeba jakoś wszystko pomieścić. Kuchnie już również mam zamówioną - będzie w połowie maja. Wybrałąm fronty z MDF-u foliowanego (klon) z blatem szaro czarnym - imitacja kamienia. Zastanawiamy się jeszcze nad piecem, ale musimy podjąć decyzje, bo czymś trzeba będzie ogrzewać domek. Mam tylko nadzieje, że wiosna przyjdzie jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 18.03.2006 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 ...i kabine sobie sprawiłam...niestety wymiar 80, większa się nie zmieści...wychodzi kąpiel w pojedynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.03.2006 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Dzisiaj dokonałąm zakupu klinkieru na schody - wybór pał na Cerrad, Korzilius niestety doprowadziłby mnie do bankructwa, a że mam co kleić na zewnątrz wybrałam Cerrad Korund beż. Też bardzo ładny:) Ciekawe jak będzie wyglądał w rzeczywistości. Dzisiaj się załamałam myślałam, że to już wiosna...a tu śnieg padał Porażka i kiedy wykańczać chałupę jak takie warunki? Ale jestem dobrej myśli. W sobotę chcemy pojechać i wszystko uprzątnąć do rozpoczęcia prac Rozglądam się również za psiakiem ze schroniska, rasową psinkę - większą kupię jak już będe miałą dzidzi, a na ten czas chciałabym małego kundelka. Tyle tych bidot w tych schroniskach, niech chociaż jednej pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.03.2006 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 W przyszłym tygodniu będe już miała piękne płytki Gaya Fores do kuchni - normalnie cudeńko - wymarzone )) Zimo odejdź już proszę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 26.03.2006 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 W sobotę po poludniu uprzątneliśmy wszystkie niepotrzebne graciska do góry, tak aby można było bez przeszkód robić dół. W międzyczasie okazało się, że zawór od głównej rury pękł - na szczeście wszystko udało się odratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.03.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Płytki do kuchni dostarczone, jutro jeszcze odbieram parapety i elewacje, a w sobotę niedzielę jak zawsze spędzimy na działce na robotach W piątek jadę do schroniska po psinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.04.2006 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Elewacja za 2 tygodnie ) Cieszę się jak nic. Zdecydowałam się, że nie będe brała żadnych żółci ani zieleni, tylko odcień bieli - taki niby ekri niby szary Do grafitowego dachu będzie pasowało Poza tym mój Jarek przystąpił do własnoręcznej pracy glazurnika i muszę pochwalić poszło mu iście dobrze Mówie o kuchni duży format już prawie położony...ale czekam jeszcze na końcowy efekt. Chciałam zamieścić dodatkowe zdjęcia, ale muszę przenieść casły album na jakiś inny serwer bo na onecie już cąły zajęty. Jutro jedziemy kłaść płytki w korytarzu ::, a ja muszę dokładnie poobmierzać okna na rolety i firanki , Piece i grzejniki w przyszłym tygodniu będą montowane - już jest coraz bliżej coraz bliżej ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 02.05.2006 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Ciąg dalszy opowieści z placu budowy.... Łazienka już prawie wykafelkowana Kubą z Tubądzina - wygląda rewelacyjnie, a mój przyszły mąż okazał się genialnym fachowcą, bo muszę się pochwalić, że to ona sam kładł te kafle i położył je lepiej niż nie jeden fachura. Pozostało jeszcze tylko obudować zestaw podtynkowy oraz pofugować wszystko na końcu i wstawić kabinę kibelek i umywalkę, no i można przejść do obróbki korytarza. W czwartek przywożą mi ziemie do gródka, także cały weekend będzie akcja rozsypywanie ziemi po całym terenie i grube sianie trawy. Dzisiaj tyle radości przyniosło mi obserwowanie jak wszystko budzi się do życia - na szczęście po jesiennym sadzeniu, wszystko się ładnie przyjęło Oj aż chce się żyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 16.05.2006 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Łazienka zakończona - zostaje jeszcze fugowanie i zamontowanie kabiny z brodzikiem oraz umywalki z szafką no i drzwi - tak dopełniona całość będzie OK Za tydzień fchodzą również fachury od elewacji na zewnątrz, w sumie już nie mogę się doczekać i męczy mnie to zwlekanie...ale cierpliwości cieprliowości. Ziemia rozwieziona po całym placu Teraz tylko taki kultywator muszę zamówić co zaora to wszystko i potem wysieje się trawkę Domek się powoli wykańcza a my jesteśmy już troszkę tym zmęczeni. Zresztą sytacja na forncie zaczyna się zmieniać, bo z moją pracą jest bardzo źle i prawdopodbnie niedługo ją stracę, szukam już od 3 miesięcy ale bezskutecznie, poddałam się i wyszukuje już każdej pracy, aby była. W życiu zawsze się musi coś pierdzielnąć.....ktoś mi kiedyś powiedział, ze to taka sinusoida...raz w górę raz w dół...chciałabym widzieć w tym wszystkim pozytywne zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 16.05.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 zapomniałąm dopisać jeszcze sprawy ogrodnicze: przyjęło się wszystko co posadziłam jesienią...oprócz czereśni, która nie zakwitła Ale za to śliwa, lipa i sumak - pięknie kwitną ....Zresztą wkleje zdjęcia z mojej ostatniej wizyty to sami zobaczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.05.2006 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Melduję, że płytki w łazience zostały położone wzorowo, przez mojego przyszłego-niedoszłego Kuba wygląda bosko. Kibelek również zamontowany - kabina szykuje się na dalszy ogień W sobotę wzięliśmy się zakorytarz - pół korytarzu już jest w Cotto Paja Płyttka rewelacja, a tak nie potrzebnie jej się obawiałam. W sobotę miałam również czas aby oprzątnąć trochę na wewnętrznym pobojowisku oraz wywieść trochę śmieci. Ze spraw ogrodniczych - cała ziemia została porozrzucana po ogrodzie, pod koniec tygdoeni przyjeżdża specjalny sprzęt, który to wszystko przemieli od początku do końca a potem trawka. Dobre wieści z horyzontu - elewacja zacznie być robiona od ponioedziałku przyszłego tygodnia - yuhuu to się nazywa tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.05.2006 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 W zapędzie zapomniałam napisać, że niedawno minęły 2 lata od kiedy rozpoczęliśmy budowę naszych PAPROCI TARRA!!! Ale ten czas mknie jak szalony:) Chcielibyśmy się jak najszybciej wprowadzić ale jak na razie jak ja to mówię"wieje po oczach". Cieszę się, że chociaż łazienka już na wykończeniu - pozostało jeszcze dobrać kolor fugi (jak zawsze pomiędzy nami wsytąpiła niezgodność - mój się uparł na jakieś jaskrawe kolory, ja absolutnie na spokojne. I jak myślicie ? Stanęło na moim Także jutro trzeba jeszcze do listy zakupów dopisać fugę! Korytarz jest już na ukończeniu. Obiecuję, że w weekend wstawie fotki. Zawsze w pośpiechu jadę na działkę i rzeczą która nagminnie zapominam jest aparat. Proszę o wybaczenie i cierpliwość. Muszę się również pochwalić (na tematy niebudowlane), ze wczoraj ukończyłam edukację na podyplomówce )) Z jednej strony się cieszę, a z drugiej czegoś będzie brak. Tych spotań weekendowych i w ogóle. Chociaż kieszeń trochę odpocznie i może znów się napełni...chociaż na horyzoncie ślub i wykończeniówka, która wykańcza Przełożyliśmy termin montażu szafek kuchennych na koniec czerwca, aby podreperować budżet i zdążyć z wszystkim na czas. Tak i tak podziwiam mojego, ze samemu poszła mu sprawnie ta łazienka i korytarz fiu fiu jak ktoś chce to potrafi - ciekawe czy parkiet w salonie i podłoga w kuchni mu tak samo pójdzie. ciesze się, że jak na razie nie narzeka Wczoraj rozmwiałam, że znajomym w sprawie pracy...trzymajcie kciuki ...oby się udało, bo jestem na skraju przepaści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.05.2006 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Zakończyliśmy już kłądzenie płytek w korytarzu - zostały jeszcze małe narożne elementy. Największa dłubanina. W przyszłym tygodniu bierzeemy się za malowanie ścian w kuchni oraz kładzenie podłogi (wykładzina laminowana) - musimy zdążyć przed końcem czerwca bo wtedy przywożą nam szafki. W sobotę mieliśmy miłą wizytę Asi i Janusza ) Było bardzo miło - wpadajcie cześciej Mam nadzieje, że następny raz będzie już w bardziej czystszych i normalnych warunkach i przy okazji z kawką i czymś słodkim Ale przynajmniej sobie zobaczyliście jak to jest na budowie Wkleiłam do swojego albumu kilka zdjęć, poniżej załączam zdjęcie z podłogi w korytarzu. i pobojowisko na działce po zaoraniu - przygotowanie podłoża pod wysiew trawy ( z Iławy!!) KORYTARZ http://foto.onet.pl/upload/23/23/_603383_n.jpg ZIEMIA PRZYGOTOWANA POD WYSIEW TRAWY http://foto.onet.pl/upload/11/45/_603388_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.05.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Dzisiaj cały dzień walcowałam i siałam trawę, jak na razie obrobiłam połowę pola z pomocą rodziców Teraz pozostanie odliczanie do tego czy trawka wzejdzie czy nie ...oby tak Jutro część druga siania trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 01.06.2006 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wczoaraj do późnego wieczora zakończyliśy etap siania trawy za tarasem. Teraz muszę poczekać ze 2 tygodnie na pierwsze zielone kiełki. Mam tylko nadzieje, że coś się pokaże i to wszystko w łeb nie weźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts