arturoand1 26.12.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 witam. mam mały dylemat jak podejść do problemu odnośnie miejsca za domem które mało by być na zasadzie takowego tarasu tylko że to będzie na niskim pułapie i chciałbym to zrobić tak że porostu wyłożyć izolacje na dom w miejscu gdzie to miało by się znajdować i zrobić nasyp z ziemi. potem mam zamiar położyć tam na belkach drewniana podłogę a boki tego nasypu obsadzić roślinami coś na zasadzie skalniaka. i teraz nie wiem czy zgłosić to jako utwardzenie czy muszę to zgłaszać jako taras ( wiadomo koszta przy tarasie dokumentacji są). dodam że utwardzony obszar będzie najmniej 4m od granicy działki a powierzchnia nie przekroczy 14m. nie mieszkam także na jakiś terenach zielonych czy uzdrowiskowych. a dodam jeszcze że w przyszłości planuje remont dachu i chciałbym wydłużyć dach w tamtą stronę...ale to już z tego co się orientuje projekt dachu trzeba zmienić...drugi pomysł to żeby zrobić dach z przeźroczysty na belkach...i czy tu potrzebny jest projekt?? przesyłam plan gdzie pokazane jest w jakim miejscu będzie to utwardzenie http://img143.imageshack.us/img143/8784/planmi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts