kiera123 26.12.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam! Wyczytałem na forum że pod gont należy położyć papę systemową ja mam dach odeskowany i pokryty zwykłą papą przybitą na papiaki. Czy w takim przypadku mogę położyć na to gont (firmy Owens Corning 5mm grubości) żeby nie było żadnej "lipy".?? wrzucam zdjęcie domu - dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.12.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Nie powinno być żadnego problemu. Mogą być widoczne zakładki na połączeniu pap. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiera123 26.12.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Te widoczne zakładki na połączeniu pap mogą wynikać z użycia "papiaków" na papie?? I czy da się tego jakoś uniknąć?? Mam jeszcze pytanie czy w mojej sytuacji potrzebne jest użycie tzw. wentylacji kalenicowej np. takiej? http://www.sklep.matsell.pl/product_info.php/wentylacja-kalenicowa-ridgemaster-plus-system-wentylacji-kalenic-p-235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.12.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 To nie wynika z papiaków a z grubości papy. Skoro podkład ma spełnić swoje zadanie to się nie da. Kalenica musi być otwarta i ten element może być zastosowany. Ostateczną decyzje o Twojej papie podejmie dekarz przed kryciem gontem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiera123 26.12.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 więc - dla pewności - jeśli dobrze rozumiem zakładki na połączeniu pap mogą odstawać - powodować w zgrubienia (nakładanie się papy na papę) które mogą by widoczne po położeniu gontu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.12.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Przy tym goncie nic nie będzie widać. Przy wiatrówkach trzeba podnieść końcówki. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiera123 26.12.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Szczerze mówiąc nie wiem co to znaczy "przy wiatrówkach trzeba podnieść końcówki" np. co to są wiatrówki?. Proszę troszkę bardziej łopatologicznie . Z góry dziękuje za cierpliwość bo nie bardzo się znam na rzeczy ale chciałbym co nie co wiedzieć zanim spotkam się z dekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.12.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Na krawędziach połaci będzie obróbka z blachy tzw. wiatrówka. Właśnie tam trzeba podnieś do góry aby woda cofała się na połać. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 20.01.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 nie ma problemu mogę polecić fajnego wykonawce który zajmuje się tylko gontami to jest do niego tel 509262533 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts