Dominik101218 27.12.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 (edytowane) Witam mam takie małe pytanie czy zamiast tynku zwykłego na ściany mogę dać siatkę z klejem od styropianu.A następnie na to wszystko nanieść gipsar a potem pomalować.Chyba to nie ma dużego znaczenia czy ja położę na ściany tynk czy siatkę z klejem a na to gipsar.Aha i które z rozwiązań ma dłuższą wytrzymałość tynk cementowo wapienny czy siatka z klejem a na to gipsar. Jaka to miej więcej wytrzymałość w przeliczeniu na lata. Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Dominik101218 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 27.12.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Może się okazać że nierówności surowego muru są zbyt duże by warstwa kleju je zniwelowała. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grch 28.12.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Pełna zgoda. Najpierw łata w dłoń i kontrola nierówności. Zastanawia mnie ta siatka z klejem. Można spokojnie położyć cienkowarstwowy tynk gipsowy o podwyższonej przyczepności np knaufa i w niego wtopić siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaol 28.12.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Cześć. Zamiast tynku zwykłego można dać siatkę z klejem będzie to nie wątpliwie dużo tańsza metoda, ale:- na ścianie nie mogą znajdować sie żadne przewody (niemożnością było by to wyrównać)- każdy budynek pracuje (większa możliwa ilość pęknięć)- zdecydowanie tynk cementowo wapienny(tynk cementowo-wapienny,gips szpachlowy,dwa razy gładź-polecam akrylowe)Jeżeli chodzi o wytrzymałość to nie ma o czym mówić ( na ściany wewnętrzne daje się tynki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 29.12.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Nanieś zaprawę na całą powierzchnię ściany. W warstwę zaprawy wtop siatkę zabezpieczającą przed spękaniami. Po zatopieniu siatki w zaprawie zatrzyj powierzchnię całej ściany a następnie ostatecznie wyrównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts