Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Meble drewniane

Viktor84

Recommended Posts

Co myślicie aby zastosować w domu białe meble?

W jednym pokoju mam ale nie stricte białe lecz waniliowe - sama malowałam. Planuję kuchnię zrobić też w waniliowych.

Pooglądaj w necie aranżacje z białymi meblami i wtedy zadecydujesz :)

A pisanie, że wszystko na białych meblach widać jest jak składanie hołdu brudowi - powstanie plama, to trzeba ją zetrzeć, a nie maskować kolorem. Tym bardziej w kuchni wypada zachować higienę :p

Nie zauważyłam, żeby moje waniliowe meble brudziły się bardziej niż dębowe a mam w domu kilka zwierząt i męża ;)

• 2 weeks później...
Mi się bardzo podoba biel i małymi krokami wprowadzam ją do domu - na poczatek poszły szafki na buty i komoda w przedpokoju. Widać kurz, jak wszędzie indziej, widać zacieki (ale w przedpokoju ich nie ma aż tak dużo), jednak klimat jakie tworzą takie vintage rzeczy jest super. Nie ma co rezygnować z fajnych wnętrz, by zaoszczędzić 3 minuty sprzątania. :)

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Też jestem zdecydowanym zwolennikiem mebli drewnianych. Są po prostu solidniejsze, a mnie nie interesuje wymienianie szafy co trzy lata, bo wszystkie zawiasy latają. Jeśli zatem planuję jakiś meblowy zakup, tylko drewno (np. Edar).

Edar akurat moim zdaniem ma fatalne meble... drogie i słabe jakosciowo. Stół od nich chybotał mi się przez złe zamontowanie nogi, a nie chcieli przyjąć reklamacji, twierdząc, ze to wina złego użytkowania. Nie wiem, jak można źle użytkować stół, jedząc na nim obiad....

• 3 months później...
  • 8 months później...
  • 1 year później...