MARJO 23.02.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Planuję w tym roku jedynie wyrównać teren wokół domu i dlatego chciałbym już wkopać wszelkie instalacje aby później nie robić grubych robót ziemnych. W związku z tym chciałbym zakopać rurę pomiędzy miejscem gdzie planowany jest zbiornik a domem. Odegłość około 35 m.Jaką rurę stosuje się na takie instalcje ?, czy jej przekrój uzależniony jest od odległości ? jak głęboko zkopać rurę ? Wiem, że te roboty są jakoby w cenie wykonania całej instalacji zbiornikowej jednak wymagają podpisania umowy z dostawcą a tego nie chciałbym robić na ponad rok przed samą instalacją butli i zamieszkaniu w nowym domu. Pozdrawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 24.02.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Obawiam sie, że trzeba zapytać tego, co ewentualnie dostarczy zbiornik i gaz - czy podpisze się on pod taką instalacją, czy chce ją zrobić sam. Pewnych robót po prostu nie da się wykonać "awansem" i wydaje mi się, że trzeba czekać z kopaniem na "Gazownika". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 zadzwon do firm Progaz/Shallgas/BP i zapytaj czy to oni robią czy ty to robisz. Wiem, że i tak położą swoje przewody od zbiornika. Nigdy nie włączają się do instalacji ziemnej do której nie mają dokumentacji. pzdużytkownik zbiornika Progas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 24.02.2004 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Dzięki za info chyba tak zrobię, że się wstrzymam z wykopem pod gaz..trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts