Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominek gazowy - ogrzewanie całego domu

multiwitamina

Recommended Posts

Witam!

Zastanawiam się czy możliwe jest ogrzanie całego domu (140m2) przy wykorzystaniu kominka gazowego? Jakiś wymiennik ciepła?

Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi

Kominek gazowy 10 kW ,TO NIE JEST tyle co piec gazowy 10 kW !

KG są dla leniwych , bogatych ludzi , dla których zużycie gazu jest nieistotne (załóżmy...:) ), i nie ruszając się z kanapy sterują jednym pilotem gaz drugim eurosport....

• 3 months później...
Poczytaj trochę o technice wymienników ciepła. Można uzyskać nawet tą sama sprawność z kominka gazowego co z pieca gazowego. Jest taka polska firma (www.instalklim.pl) co robi kondensacyjne wymienniki ciepła do kominków. Zadzwoń do nich i popytaj, nie mam pewności, ale pewnie mogą również pracować z kominkami gazowymi.

Poczytaj trochę o technice wymienników ciepła. Można uzyskać nawet tą sama sprawność z kominka gazowego co z pieca gazowego. Jest taka polska firma (www.instalklim.pl) co robi kondensacyjne wymienniki ciepła do kominków. Zadzwoń do nich i popytaj, nie mam pewności, ale pewnie mogą również pracować z kominkami gazowymi.

Artur 361 ,

reklama w muratorze to raptem 300 zł na rok - pożyczyć ci ?

Zajrzałem na polecaną stronę .http://www...Mam w związku z tym co zobaczyłem pytania :rolleyes: Czy ten system czarnej szyby jest opatentowany ?? Czy jest to przypadkowy efekt uboczny kondensacji spalin z drewna ?? W piecach gazowych kondensat spływa w formie płynu , co powstaje przy paleniu drewnem :confused:? Smoła czy granulat:confused:? Edytowane przez M***ki