multiwitamina 27.12.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam! Zastanawiam się czy możliwe jest ogrzanie całego domu (140m2) przy wykorzystaniu kominka gazowego? Jakiś wymiennik ciepła? Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 29.12.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 10 kW w kominku gazowym może ogrzać nawet do 200 m2 powierzchni mieszkalnej. Jest to prawie dwa razy tyle co w tradycyjnych wkładach kominkowych. Do mnie jednak taka technologia jednak nie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.12.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 A z czego to wynika? Przecież ta moc dotyczy ilości ciepła dostarczanej do pomieszczenia. Dlaczego więc kominek gazowy miałby ogrzać więcej, niż kominek na drewno o tej samej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.01.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam! Zastanawiam się czy możliwe jest ogrzanie całego domu (140m2) przy wykorzystaniu kominka gazowego? Jakiś wymiennik ciepła? Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi Kominek gazowy 10 kW ,TO NIE JEST tyle co piec gazowy 10 kW ! KG są dla leniwych , bogatych ludzi , dla których zużycie gazu jest nieistotne (załóżmy... ), i nie ruszając się z kanapy sterują jednym pilotem gaz drugim eurosport.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur361 10.04.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Poczytaj trochę o technice wymienników ciepła. Można uzyskać nawet tą sama sprawność z kominka gazowego co z pieca gazowego. Jest taka polska firma (www.instalklim.pl) co robi kondensacyjne wymienniki ciepła do kominków. Zadzwoń do nich i popytaj, nie mam pewności, ale pewnie mogą również pracować z kominkami gazowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.04.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Poczytaj trochę o technice wymienników ciepła. Można uzyskać nawet tą sama sprawność z kominka gazowego co z pieca gazowego. Jest taka polska firma (www.instalklim.pl) co robi kondensacyjne wymienniki ciepła do kominków. Zadzwoń do nich i popytaj, nie mam pewności, ale pewnie mogą również pracować z kominkami gazowymi. Artur 361 , reklama w muratorze to raptem 300 zł na rok - pożyczyć ci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 10.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Zajrzałem na polecaną stronę .http://www...Mam w związku z tym co zobaczyłem pytania Czy ten system czarnej szyby jest opatentowany ?? Czy jest to przypadkowy efekt uboczny kondensacji spalin z drewna ?? W piecach gazowych kondensat spływa w formie płynu , co powstaje przy paleniu drewnem ? Smoła czy granulat:confused:? Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts